Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
giatros
«Είμαστε ο γιατρός σας», είπε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ.. Στρος-Καν.
Στη φωτό ο γιατρός και ο άρρωστος (του).


syskepsh
Να γίνει πανελλήνια γνωστό το κίνημα (κατά των διοδίων) «Δεν πληρώνουμε», πρότεινε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας στην προχθεσινή σύσκεψη στο Επιμελητήριο.
«Ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με το κράτος των Αθηνών το χτυπάς όταν το δώσεις δημοσιότητα. Προτείνω κλείσιμο των διοδίων σ’ όλη την επικράτεια με παράλληλη ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να δώσουμε έκταση στο θέμα», είπε.
Συγγνώμη, τον βρίσκω λίγο ανενημέρωτο, μήπως, τον πρόεδρο; Μάλλον δεν παρακολουθεί ειδήσεις. Αλλιώς θα ήξερε ότι το κίνημα είναι ΚΑΙ πανελλαδικό ΚΑΙ πανελληνίως γνωστό.

«Να στήσουμε τσαντίρια (σ.σ: στους σταθμούς διοδίων), να πάρουμε τα φτυάρια και τα παλούκια», προέτρεψε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατά των διοδίων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας.

«15 ευρώ θέλει ένας Λαρισαίος για να πιει στον καφέ του στη Λεπτοκαρυά», υπολόγισε ο Γιώργος Κυτίδης, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας.
Τόσο μας κάνουν 6,5 ευρώ στο «πήγαινε»και 6,5 ευρώ στο «έλα» τα διόδια που πρέπει να πληρώσει, συν 2 ευρώ ο καφές.
«Αμ, δεν πρόκειται να τον πιει στη Λεπτοκαρυά, θα τον πιει στον Αγιόκαμπο!», είπε.


Λάβαμε με e-mail το παρακάτω κείμενο:
«Στη συγκέντρωση που έγινε στο Επιμελητήριο για το κλείσιμο των διοδίων των Μαλγάρων, θα ήθελα να ρωτήσω ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να τα κλείσουν την Κυριακή 12 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου; Έχω μαγαζί στην Κατερίνη και πιστεύω ότι θα έπρεπε κάποιος να σκεφτεί ότι οι ημερομηνίες αυτές είναι απαράδεκτες. Είναι σαν να λέμε στους Κατερινιώτες ότι μπορούν την Κυριακή 12/12, που δεν δουλεύουμε, να πάμε άνετα στη Θεσσαλονίκη που ίσως να είναι ανοικτή και να δούμε πόσο ωραία στολισμένη είναι, να πιούμε τον καφέ μας κλπ. χωρίς να πληρώσουμε επιπλέον τα 6 ευρώ για τα διόδια. Το Σάββατο 18/12, μία βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα που δεν δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και θα έχουν πάρει το επίδομά τους να πάνε στη Θεσσαλονίκη χωρίς το επιπλέον κόστος των 6 ευρώ.
Ποιός από όλους όσοι ήταν εκεί το πρότεινε και γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν οι παραγωγικοί φορείς;
Δεν θα μπορούσαμε δηλαδή να τα κλείσουμε καθημερινή; Δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα;
Παρακαλώ να μου απαντήσετε».

Αγαπητέ κύριε, για να λάβετε την απάντησή σας δεν έχετε παρά να διαβάσετε το ρεπορτάζ μας (στις σελ. 4-5), αλλά, με το συμπάθιο κιόλας, δε νομίζετε ότι όλος αυτός ο ντόρος δε γίνεται για να κάνουν κάποιοι τα ψώνια τους στη Σαλονίκη;

Παρεμπιπτόντως, διαμαρτυρήθηκε δεόντως ο πρόεδρός σας (του Εμπορικού Συλλόγου), αλλά δεν βρέθηκαν άλλες πιο βολικές (για τους εμπόρους) ημερομηνίες, που να βολεύουν κι όσους εργάζονται τις καθημερινές.


Την ολοκλήρωση 400 έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού μέχρι το 2015, που θα καλύψουν όλους τους οικισμούς της Ελλάδας με πληθυσμό από 2.000 μέχρι 15.000 κατοίκους, προγραμματίζει (λέει) το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη κάλεσε προχθές όλους τους ενδιαφερόμενους δημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Μάρτιο 2011, ώστε να ενταχθούν στα χρηματοδοτικά προγράμματα του υπουργείου.
Αν ενθυμούμαι καλώς το ίδιο ακριβώς (ίδιο και απαράλλαχτο) σχέδιο είχε βάλει μπρος (με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο) προ καιρού και ο Σουφλιάς. Αλλά, φευ, δεν ευοδώθηκε.


Να κρατήσει «ζωντανή» τη σχέση του κυβερνώντος κόμματος με τους πολίτες, εν όψει της «καταιγίδας» διαρθρωτικών αλλαγών εντός του προσεχούς τριμήνου, επιδιώκει (διάβασα) ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με περιοδείες ανά την Ελλάδα.
Να μας ειδοποιήσει εγκαίρως όταν θα ‘ρθει στην Πιερία, να τον περιμένουμε … στα διόδια.


Τρίωρη στάση εργασίας (από τις 12.00 έως τις 3.00) πραγματοποιούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι, αντιδρώντας στα σχέδια μείωσης των αποδοχών τους.
Βλέπεις, οι τράπεζες, ούτε τους υπαλλήλους τους δε θέλουν να πληρώνουν.


skitso
Ιατρικές εξετάσεις στα νοσοκομεία με άτοκες δόσεις!

Ευκολίες πληρωμής µέσω πιστωτικής κάρτας προβλέπει το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία.
Όπως λένε στελέχη του υπουργείου Υγείας, οι ευκολίες πληρωμής για εκείνους τους ασθενείς των Ταμείων που καταβάλλουν τα ποσά στα νοσοκομεία και αποζημιώνονται εκ των υστέρων, θα αποτελούσαν ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να απευθυνθούν στα δημόσια νοσοκομεία για να υποβληθούν σε ακριβές διαγνωστικές εξετάσεις-όπως είναι, για παράδειγμα, η μαγνητική τομογραφία που ξεπερνά τα 230 ευρώ και η ιστολογική εξέταση µαστού που φτάνει τα 500 ευρώ, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες, όπως είναι η αναβάθμιση δωματίου.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά μας βλέπω εμάς τους πτωχούς αρρώστους να μας πετάνε στο διάδρομο (στην καλύτερη περίπτωση), στο δρόμο (το πιο πιθανό), προκειμένου να κάνουν, ντε και καλά, κερδοφόρο το ΕΣΥ.


enstoloi
Για ένστολη διαμαρτυρία ετοιμάζονται (και πάλι) οι αστυνομικοί, μαζί με τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς.
Άμα και τα όργανα της τάξης (και της ασφάλειας) είναι μεσ’ στην ανασφάλεια, βράσε ρύζι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: