Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
na_peis
Να το πεις στο παιδί σου!
Διαβάζεις τα παιδιά, τα πηγαίνεις στο κολυμβητήριο, στο χορευτικό, στο φροντιστήριο, στη μουσική. Τρέχεις καθημερινά σαν τρελός/τρελή για.... να μεγαλώσεις, να τα σπουδάσεις, να τα αποκαταστήσεις. Κάνεις το αίμα σου νερό και στερείσαι πολλά για να αποκτήσουν τα σωστά εφόδια.
Για τα διόδια τα μίλησες ποτέ; Τα είπες ότι μέχρι τα 50 τους θα πληρώνουν 6 ευρώ για να πάνε για ένα μπάνιο στην παραλία; Τα είπες ότι, με το καλό, αύριο, όταν θα βρουν δουλειά και θα πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να δίνουν ενάμιση μισθό από το ετήσιο εισόδημά τους (1.344 ευρώ) μόνο για τα διόδια των Μαλγάρων;
Φίλη/Φίλε,
* Να τους το πεις, πριν είναι αργά.
* Να τους το πεις, πριν το καταλάβουν μόνα τους.
* Να τους το πεις, γιατί τα βολέματα τελείωσαν και τα παιδιά μας, αύριο, μπορεί κι αυτά να βρεθούν άνεργα στο δρόμο.
* Να τους το πεις, γιατί τότε δεν θα σε πιστέψουν, ότι δεν ήξερες, πάντα είχες δουλειές και ποτέ το χρόνο για να αντιδράσεις.
Να τους πεις, πως το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί θα είμαστε, μαζί με τα παιδιά μας, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς και θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε σπρώχνοντας τις μπάρες.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας


Eurostat: Δύο στους πέντε Έλληνες στο όριο της φτώχειας

Στο όριο της φτώχειας ζουν δύο στους πέντε Έλληνες (έχοντας ήδη λάβει τις κοινωνικές παροχές από το κράτος), ενώ ένας στους δέκα δεν έχει πόρους να πληρώσει τα προς το ζην, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2008, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Η Ελλάδα (λένε τα στοιχεία) είναι η τέταρτη χώρα στην Ε.Ε με το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.
Πριν από μας (στην κορυφή της λίστας των πιο φτωχών) είναι τρεις χώρες του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ, η Λετονία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
Και να σκεφτείς ότι τους κοιτάγαμε αφ’ υψηλού, νομίζοντας ότι αυτοί ψωμολυσάνε κι εμείς είμαστε οι πλούσιοι δυτικοί!

Άσε που, έτσι που το πάει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το πλέον πιθανό είναι να σκαρφαλώσουμε στην κορυφή-κορυφή της λίστας των φτωχών.


skitso
Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν οι 5.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου, που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ για να καλύψουν θέσεις στα πολυδιαφημισμένα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της κυρίας Διαμαντοπούλου.
Ακόμα απλήρωτοι παραμένουν. Δηλαδή τι απλήρωτοι, ούτε σέντσι δεν έχουν πάρει οι άνθρωποι από τον Σεπτέμβρη!
Αν όμως προβούν σε επίσχεση εργασίας (από την Πέμπτη μάλλον) δεν αποκλείεται να βγει η υπουργός, ου μην και οι Πρετεντέρηδες, να τους εγκαλέσουν … στην τάξη (τους).
Βρε ουστ, να μου χαθείτε, ξετσίπωτοι!


1
Μέχρι και 12 μήνες θα μπορεί να προσλαμβάνει δοκιμαστικά υπάλληλο, ένας εργοδότης, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που στη «ζούλα» ψηφίζει σήμερα η Κυβέρνηση (και με τη σχετική στήριξη από τη ΝΔ, η οποία θα ψηφίσει τα 10 από τα 18 άρθρα).
Η αποζημίωση απόλυσης φαίνεται οτι θα αποτελέσει μια παλιά ανάμνηση. Πλέον η κάθε επιχείρηση θα μπορεί να προσλαμβάνει εργαζόμενους υπό δοκιμή έως 12 μήνες (όταν στην Βουλγαρία είναι 6 μήνες αυτό το διάστημα).
Μα πόσο θέλει ένας εργοδότης να καταλάβει οτι ένας υπάλληλος του κάνει η δεν του κάνει; Διότι αν σε έναν, δύο τρεις, πέντε μήνες δεν μπορεί να διαπιστώσει την καταλληλότητα του υπαλλήλου που απασχολεί, τότε μάλλον δεν κάνει για... αφεντικό. Ακόμη κι ένας πρωθυπουργός πιο σύντομα καταλαβαίνει την ανικανότητα ενός υπουργού του!
Προφανώς ο στόχος του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική σε σχέση με την... Βουλγαρία. Και έτσι όπως το πάει, έχει πολλές πιθανότητες να το καταφέρει. Μόνο που δεν θα μείνει σ` αυτήν ούτε μετανάστης από την Αλβανία!


Διάβασα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας του Πιερικού, όπου αναφέρει στην τελευταία παράγραφο «Στο περιθώριο των σημειώσεων μας οφείλουμε να τονίσουμε στους αρμόδιους φορείς ότι η αποδεδειγμένα φιλόξενη φίλαθλη Πιερική οικογένεια, αξίζει καλύτερης ανάδειξης με την χρήση του νέου κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης μας, έργο του οποίου η καθυστέρησή είναι πλέον εμφανής»
Κάντε λιγάκι υπομονή. Μπορεί και να λειτουργήσει σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από όσο χρειάστηκε να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο! Ευτυχώς που οι επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σε 3,5 χρόνια οπότε οι ελπίδες να δοθεί σε χρήση μέχρι τότε είναι με το μέρος σας!
Αν πάλι δεν δοθεί σε χρήση μέχρι το 2014, μετά καλό 2019!


3
Σε πλήρη ενημέρωση των μελών του νεοσύστατου Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, προέβη χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Απόντες, μεταξύ άλλων από την ενημέρωση, ο Θανάσης Τσιφοδήμος και ο Κώστας Δημόπουλος. Αντίθετα παραβρέθηκε ο νέος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, καθώς και ο κ. Λάππας με την κ. Κουρίτα.
Ο κ. Παπαχρήστος, ετοίμασε αναλυτικό φάκελο με τα έργα που είναι σε εξέλιξη, με τις μελέτες που περιμένουν έγκριση, αλλά και με εκείνες που είναι σε φάση ωρίμανσης, παρουσιάζοντας μια σημαντική «προίκα» στο νέο συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: