Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Θ. Παπαγεωργίου «Έχουμε όλοι μας χρέος να στηρίξουμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης»

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 Τοπικά
Συνάντηση με τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου θεωρώντας... πως την κρίσιμη αυτή περίοδο, ο διάλογος με τους λειτουργούς της τοπικής ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα γόνιμος και ωφέλιμος, κάλεσε τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα τρέχουσας επικαιρότητας σε μια χαλαρή συζήτηση σε ταβέρνα της Κατερίνης. «Πιστεύω πως η σχέση του πολίτη με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης είναι μια ζωντανή και ωφέλιμη σχέση, επειδή προσφέρουν τις κατάλληλες πληροφορίες, τις ιδέες τα σχόλια, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα γι αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν έτσι ώστε να προετοιμάζονται, να συμμετέχουν, να αντιδρούν» είπε ο κ. Παπαγεωργίου και επεσήμανε πως «η μάχη της ενημέρωσης που δίνουν τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης είναι μια δυσχερής μάχη η οποία δίνεται με άνισους όρους σε σχέση με τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης» ενώ τόνισε πως «έχουμε χρέος όλοι μας να στηρίξουμε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, επειδή μας προσφέρουν την ενημέρωση για όλα τα τοπικά θέματα που αφορούν τη ζωή μας, τον τόπο μας».
Ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν όλα τα χρόνια που πολιτεύεται στην Πιερία και μέσα από την προβολή αλλά και την γόνιμη κριτική βοηθούν το έργο του.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (περίοδος από 6-10-2009 έως 10 - 12- 2010)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
1. Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών
- Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση και ενημέρωση της Βουλής για τη λειτουργία των περιφερειακών οργάνων της Πολιτείας και ιδίως για ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης.
2. Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
- Επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, β) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της και δ) Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
3. Μέλος Υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών
- Αντικείμενο της υποεπιτροπής είναι η μελέτη των προβλημάτων των περιοχών αυτών, η υποβολή προτάσεων για τη βιώσιμη οικονομική τους ανάπτυξη, την προστασία του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής παράδοσης.
4. Μέλος Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης "SIEMENS" στο σύνολό της.
5. Συμμετείχε και μίλησε σε σαράντα τέσσερις (44) συνεδριάσεις των παραπάνω Επιτροπών.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής συγκροτούνται, μετά από έγγραφη αίτηση των Βουλευτών, Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας στις οποίες μετέχουν, κατά το δυνατόν, Βουλευτές από όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.
Αντικείμενο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα.
Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας αποτελούν πρακτική όλων των Κοινοβουλίων, που ενθαρρύνεται και από το Καταστατικό της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων Κοινοβουλίων.
Οι 72 Ομάδες Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων καλύπτουν τις διμερείς κοινοβουλευτικές σχέσεις με κοινοβούλια της Ευρώπης, της Αμερικανικής Ηπείρου, της Ασίας, της Αφρικής και της Ωκεανίας.
Οι συναντήσεις των Ομάδων Φιλίας έχουν ως σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας με τα Κοινοβούλια άλλων χωρών, την προβολή των θέσεων της Ελλάδας σε σημαντικά διεθνή ζητήματα, την προώθηση των εθνικών θεμάτων και την ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας.
Γραμματέας Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Κίνας
Μέλος Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν
Μέλος Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής
Μέλος Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας
ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Εισηγητής σε Νομοσχέδια
- Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις». (19-01-2010)
- Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της Οδηγίας 2006/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τους ετήσιους και ενοποιημένους λογαριασμούς εταιρειών ορισμένων μορφών και της Οδηγίας 2007/63/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την απαίτηση σύνταξη έκθεσης από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα σε περίπτωση συγχώνευσης ή διάσπασης ανωνύμων εταιρειών». (31-08-2010)
- Υπουργείου Επικρατείας «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» (23-11-2010)
Τριάντα πέντε (35) ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση διάφορων νομοσχεδίων
ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Κατέθεσε συνολικά:
Δέκα (10) Ερωτήσεις, Πέντε (5) Επίκαιρες Ερωτήσεις και Σαράντα επτά (47) Αναφορές για θέματα της Πιερίας και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Με εξήντα μία (61) επιστολές σε αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και Προέδρους - Διοικητές Οργανισμών και Υπηρεσιών γνωστοποίησε συγκεκριμένα προβλήματα της Πιερίας, πρότεινε και διεκδίκησε λύσεις.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Ο Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΜΕΧΡΙ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου αμέσως μετά την εκλογή του ως Βουλευτής Πιερίας τον Οκτώβριο του 2009, αξιολογώντας και ιεραρχώντας τα θέματα - προβλήματα του Νομού ξεκίνησε τις παρεμβάσεις με το θέμα των διοδίων της εθνικής οδού.
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ - ΔΙΟΔΙΑ
Νέοι σταθμοί και αύξηση διοδίων σε συνδυασμό με δραστηριότητα εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου».
Προβλήματα από κλείσιμο Τεμπών, διεκδίκηση αποζημιώσεων
ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
-13η ΠΕΟ Κατερίνης - Ελασσόνας
- Περιφερειακή οδός Κατερίνης, οδός σύνδεσης με το νέο Νοσοκομείο
- Παραλιακή οδός
- Παράπλευροι
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
- Τακτοποίηση απολυμένων από «ΚΟΡΤΑΓΚ» και «ΤΙΝ ΦΙΛ»
- Συντόμευση απλοποίηση διαδικασίας πρόσκλησης αλλοδαπών εργατών γης
- Συνέχιση λειτουργίας Ταμείου ΤΑΠΙΤ στην Κατερίνη (πρώην ΤΑΞΥ)
- Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ (επιστροφή στο ΙΚΑ)
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
- Στελέχωση Νοσοκομείου Κατερίνης με απαραίτητο προσωπικό, νέα απαραίτητα τμήματα, κέντρο πρόληψης καρκίνου του μαστού.
- Στελέχωση με ιατρικό προσωπικό ΙΚΑ Κατερίνης
- Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος, στο Αιγίνιο Πιερίας
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
- Πρόταση για εγκατάσταση Πιλοτικού Βιομηχανικού Πάρκου Πράσινης Επιχειρηματικότητας στο Αιγίνιο
- Στήριξη Πρότασης για τον Εμπορευματικό Σταθμό Πιερίας
- Πρόταση για τον απεγκλωβισμό της οικοδομικής δραστηριότητας από απαγορεύσεις αρχαιολογικής υπηρεσίας - Νότια Πιερία
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
- Σχολική Στέγη στην Πιερία. Αίτημα για νέα κτίρια και λειτουργία νέων σχολείων
- Αίτημα για παραμονή της 19 Μ.Ε. στην Ανδρομάχη
- Αίτημα για επίσπευση των πληρωμών οφειλόμενων από ΟΠΑΔ
- Αιτήματα για αποζημιώσεις αγροτών από ΕΛΓΑ για καταστροφές από θεομηνίες κ.α.
- Προώθηση αιτημάτων Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης
- Προώθηση αιτημάτων και πρόταση για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για μυδοκαλλιέργειες Πιερίας
- Λειτουργία Σταθμού ΟΣΕ Κατερίνης
- Εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμού Προαστιακού στο Μακρύγιαλου
- Εγκατάσταση νέας μονάδας φόρτωσης ζαχαρότευτλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: