Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
nosokomeio
Όσοι έχετε ακούσει ότι η βδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα «δωρεάν πρόσβασης και ...παροχής υπηρεσιών στο ΕΣΥ» (ότι δηλαδή δεν θα πληρώνετε ούτε το 3ευρο,ούτε και τις εξετάσεις στα νοσοκομεία) μην κάνετε όρεξη. Στο δικό μας Νοσοκομείο, της Κατερίνης, δεν ισχύει.
Μπορεί να είναι απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) να μπλοκάρουν τα ταμεία των νοσοκομείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το έξτρα κόστος που φορτώνει το Υπουργείο Υγείας στους πολίτες που πληρώνουν ήδη τα ασφαλιστικά τους ταμεία για δωρεάν περίθαλψη, αλλά προφανώς δεν εφαρμόζεται παντού.
Εμείς επικοινωνήσαμε χθες με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης και μας διαβεβαίωσε (δυστυχώς) ότι όλα βαίνουν ομαλώς. Δηλαδή τα ταμεία είναι ανοιχτά και εισπράττουν κανονικά.


«Ράμπο» στα λογιστήρια δήμων και περιφερειών

Επτά νέες υπηρεσίες «κομάντος» που θα ασκούν έλεγχο νομιμότητας, θα πραγματοποιούν επιτόπιες διασταυρώσεις των οικονομικών στοιχείων και θα καταμερίζουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των δημάρχων και των περιφερειαρχών για πλημμελή διαχείριση του δημόσιου χρήματος συστήνει (λέει) η κυβέρνηση στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις της χώρας.
Ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει καταρτίσει τη σχετική προκήρυξη για την επιλογή των επικεφαλής των υπό σύσταση αυτοτελών υπηρεσιών εποπτείας των ΟΤΑ που θα φέρουν τον τίτλο Ελεγκτές Νομιμότητας. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι Ελεγκτές Νομιμότητας θα είναι ανώτατοι υπάλληλοι με πενταετή θητεία που θα επιλεγούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων.
Οι επτά υπό σύσταση αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας των ΟΤΑ, παρ’ ότι θα στεγάζονται στις επτά διοικητικές (κρατικές) περιφέρειες, δεν θα «λογοδοτούν» στους γενικούς γραμματείς των εν λόγω περιφερειών, αλλά θα υπάγονται απευθείας στον (εκάστοτε) υπουργό Εσωτερικών.


Να πάρουν θέσεις μάχης (για τα διόδια) καλούνται οι νεοεκλεγέντες τοπικοί άρχοντες της Πιερίας.
Μέχρι αύριο (που θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αγώνα-για τη διεύρυνσή της) θα μας φάει η περιέργεια για το πόσοι και ποιοι θα ανταποκριθούν.

Διάβασα κάπου χθες ότι το 2005 το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα ήταν μόλις 11 ευρώ κι ότι σήμερα είναι 41,20 ευρώ (αύξηση 300%!) και τρόμαξα.
Άμα σ’ αρμέγουνε κάθε τόσο, ξεχνάς τα πιο παλιά, θυμάσαι τα πιο πρόσφατα και δε συνειδητοποιείς πόσο μεγάλη είναι η γαϊδουριά τους.


mpakogianni
Ανελήφθη (στους εφτά ουρανούς), μετά την κοσμοπλημμύρα στα εγκαίνια του νέου («του καινούργιου και διαφορετικού») κινήματος της Δημοκρατικής Συνεργασίας.
Κι άσε τη Ρηγίλλης να λέει ότι έκανε το γινάτι της … κόμμα.


1
«Κάθε φορά προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα», ανέφερε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με τα «σκαλώματα» που παρατηρούνται με την Τρόικα.
Ωραίο σύστημα αυτό. Πρώτα φρόντισαν να μας στείλουν στο λάκκο των Λεόντων και αφού επιζήσαμε (αν επιζήσαμε και δεν έχουμε καταλάβει ότι αφήσαμε ετούτο το μάταιο κόσμο), προσπαθούν να μας προσφέρουν ιατρική βοήθεια για να μας πουν πόσο καλοί είναι και πόσο προσπαθούν για μας!


Τελικώς, μάλλον ορθά έπραξε η Κυβέρνηση και περιέκοψε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση 500 εκατομμύρια ευρώ.
Έτσι που το πάει το πράγμα, (αν επαληθευτεί το σενάριο 35000 απολύσεων) η αυτοδιοίκηση δεν θα μπορεί να παρέχει ούτε τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα ήταν αυτονόητες. Δεν θα μπορεί, ούτε τα απορρίμματα να μαζέψει!
Κάτι τέτοια βλέπουν οι δημοτικοί υπάλληλοι και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους…


3
Δήλωση από τα μέλη της Τρόικας, προσπάθησε να αποσπάσει ανεπιτυχώς η γνωστή σε όλους μας Πετρούλα.
Άστο ρε Πετρούλα, διότι μας ήρθαν που μας ήρθαν τα παλικάρια αγριεμένα, αν τους ανεβάσεις και τη λίμπιντο δεν την γλιτώνουμε με τίποτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: