Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γιάννης Μαυρίδης: Θα δουλεύουμε 12 μήνες και θα αμειβόμαστε για τους 7

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων παραμένουν από την περασμένη Παρασκευή οι δημοτικοί υπάλληλοι όλης της χώρας. Στις κινητοποιήσεις, συμμετέχουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι της Πιερίας, αν και η συμμετοχή τους δεν είναι σε ικανοποιητικό... βαθμό σε σχέση με την «επίθεση» που δέχονται από την κυβέρνηση, όπως δήλωσε στην «Π» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου τους Γιάννης Μαυρίδης.
Για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους, απεργούν ενώ σήμερα αναμένεται η Ομοσπονδία σε συνεννόηση με τους Συλλόγους των Δημοτικών Υπαλλήλων να αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων ή αν αυτές θα αλλάξουν μορφή.
Η συμμετοχή την Παρασκευή των δημοτικών υπαλλήλων του νομού ίσα που άγγιξε το 20%, ενώ συντριπτικά μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό συμμετοχής των υπαλλήλων του Δήμου Κατερίνης το οποίο άγγιξε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 90%. Το ποσοστό αυτό ήταν σαφώς μικρότερο κατά τη δεύτερη μέρα της απεργίας.
«Οι συνάδελφοί μας πονάνε οικονομικά και υπάρχει ένας γενικότερος φόβος να αντισταθούν», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μαυρίδης, υπογραμμίζοντας πως τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν. Το έμμεσο μήνυμα του κ. Μαυρίδη, δεν έχει αποδέκτες μόνο του συναδέλφους του που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αλλά κυρίως τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, τα οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απεργία τηλεφωνικώς και χωρίς να παραστούν στις δύο συνεδριάσεις του συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν από την περασμένη Πέμπτη μέχρι χθες.
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, φαίνεται ότι ο κλάδος τους θα δεχθεί μια ακόμη σημαντική μείωση αποδοχών η οποία μπορεί να αγγίξει και το 20%. «Με τις προηγούμενες περικοπές χάσαμε 2,5 με τρεις μισθούς ετησίους και αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέες, τότε ουσιαστικά θα δουλεύουμε 12 μήνες και θα αμειβόμαστε για τους 7», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εκτός από την αντίδραση στη μείωση των αποδοχών, οι δημοτικοί υπάλληλοι προειδοποιούν με τις κινητοποιήσεις τους ότι δεν θα δεχθούν απολύσεις προσωπικού, αφού εκτιμούν ότι στα σχέδια της Κυβέρνησης είναι να στείλει στην ανεργία (και κατ’ επέκταση στην ανέχεια) 35.000 συμβασιούχους, τη στιγμή μάλιστα που ο Καλλικράτης έρχεται να προσθέσει επιπλέον αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, εκφράζουν την αγωνία τους και για το μέλλον σειράς υπηρεσιών που παραδοσιακά παρείχε η τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μαυρίδης, στον νέο Καλλικρατικό Δήμο, προστίθενται δεκάδες νέα διαμερίσματα, ο τομέας της καθαριότητας θα έχει την ευθύνη σχεδόν για το μισό νομό, ενώ ελάχιστοι είναι οι υπάλληλοι που θα εργαστούν για τον σκοπό αυτό. Οι περισσότεροι από τους έξι δήμους που συνενώθηκαν με την Κατερίνη, είχαν αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες, κάτι που σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη υπηρεσία θα την αναλάβει ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, ο οποίος δεν διαθέτει ούτε τους εργαζομένους, αλλά ούτε και την υλικοτεχνική υποδομή για να ανταποκριθεί σε τόσο φόρτο. «Θα φανεί λογικό, κάποια στιγμή ο Δήμος να επιχειρήσει να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες, αφού χωρίς προσωπικό και μηχανήματα δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί», σημείωσε ο κ. Μαυρίδης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή των δημοτικών υπαλλήλων σ’ αυτό το ενδεχόμενο.
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α δεν αποδέχονται να οδηγηθούν αμαχητί στην σφαγή του νέου προϋπολογισμού, της φορολογικής επιδρομής, των νέων περικοπών στο εισόδημά μας και των χιλιάδων απολύσεων μέσω του «Καλλικράτη», είπε καταλήγοντας ο κ. Μαυρίδης, καλώντας τους συναδέλφους του να αγωνιστούν και να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: