Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εγκαταλείπει η εταιρεία την… αδιαλλαξία;

aigaio

Σημεία αλλαγής στάσης και κατ’ αρχήν εγκατάλειψης της αδιαλλαξίας της, επέδειξε η Αιγαίο κατά τη συνάντηση που είχαν στελέχη της με τον υφυπουργό Υποδομών, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης και Κώστας Κουκοδήμος, από τον Γιάννη Μαγκριώτη. ...

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι βουλευτές Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης και Κώστας Κουκοδήμος, αφού πρώτα προηγήθηκε ενημέρωσή τους από τον υφυπουργό, η εταιρεία φαίνεται να δείχνει μια πιο διαλλακτική θέση, αποδεχόμενη κάποιες από τις προτάσεις που είχε συζητήσει ο κ. Μαγκριώτης με την Πιερική Αντιπροσωπεία την Τετάρτη.
«Από την ενημέρωση που είχα από τον κ. Μαγκριώτη, η εταιρεία αποδέχθηκε την εναλλακτική πρόταση για μη καταβολή αντιτίμου στα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς από τα ιδιωτικής χρήσης μικρά οχήματα», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Πιερίας, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και με διάθεση να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. «Απομένει, η καλή διάθεση και πρόθεση της Εταιρείας να φανεί και στην πράξη. Ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιωθεί και στην προσεχή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου υποδομών, φορέων της Πιερίας και εκπροσώπων της Εταιρείας, αφού υπάρχουν αρκετά ακόμα θέματα που πρέπει βραχυπρόθεσμα να λυθούν για να αποφευχθούν εντάσεις και διαμάχες της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Αμοιρίδης.
Τηλεφωνική ενημέρωση, από τον ίδιο τον υφυπουργό είχε και ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος.  Ο κ. Μαγκριώτης μετέφερε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ότι η συνάντηση με τα στελέχη της Αιγαίο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαφάνηκε διάθεση συνεργασίας και συζήτησης για τα προβλήματα που προέκυψαν και κύρια σε αυτά που αφορούν τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς.  Η εταιρεία αποδέχτηκε την πρόταση για μη καταβολή αντιτίμου από τα Ι.Χ αυτοκίνητα που θα διέρχονται τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς, αφού όπως τόνισε η λειτουργία τους είχε ως σκοπό εξαρχής να αποτρέψει την κίνηση από το παράπλευρο οδικό δίκτυο των φορτηγών και βαρέων οχημάτων.
Συμφωνήθηκε επίσης, να γίνει μια νέα συνάντηση στην Πιερία, όπου θα συμμετέχουν και οι τοπικοί φορείς, ώστε να βρεθεί λύση σε όσα προβλήματα έχουν προκύψει.
«Ελπίζουμε», καταλήγει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Κουκοδήμος, «πως η εταιρεία θα κατανοήσει το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στην τοπική κοινωνία και με πνεύμα συνεργασίας και καλής διάθεσης θα βρεθούν λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: