Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Γρηγορείτε…

«Ο αγώνας για την Πιερία αποτελεί για μένα, το σπουδαιότερο και σημαντικότερο αγώνα και θέλω να τον δώσουμε όλοι μαζί», ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Δίου
Τους υποψήφιους... αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό του, ανακοίνωσε χθες ο  Μάρκος Μπόλαρης στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος επιλέχθηκε τελικά να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Πιερία, επιλογή αναμενόμενη, που όμως πέρασε από πολλά «κύματα» μέχρι να οριστικοποιηθεί με την ανακοίνωσή της χθες. Με δήλωση του ο έτερος συνδιεκδικητής του χρίσματος για την αντιπεριφέρεια, Θόδωρος Παυλίδης, έσπευσε να ευχηθεί καλεί επιτυχία στον Γρηγόρη Παπαχρήστο, δηλώνοντας πως στηρίζει απόλυτα την επιλογή του κόμματός του.

vasiko_1 
Ο κ. Μπόλαρης, επέλεξε να παρουσιάσει χθες, το σύνολο των υποψηφίων αντιπεριφερειρχλων στους οποίους μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται ένας πρώην υπουργός των Κυβερνήσεων Σημίτη, ένας εν ενεργεία νομάρχης αλλά και δύο δήμαρχοι ιστορικών δήμων.
Συγκεκριμένα υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι οι: για την Πιερία ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, δήμαρχος Δίου, για τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Πασχαλίδης, πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, για το Κιλκίς ο Χρήστος Ανθρακίδης, δήμαρχος Χέρσου, για την Πέλλα ο Μιχάλης Καραμάνης, νομάρχης Πέλλας, για τις Σέρρες η Ελένη Κωνσταντινίδου, αρχιτέκτων μηχανικός, για την Χαλκιδική ο Απόστολος Πάνας, μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, μέλος εκτελεστικής γραμματείας νεολαίας ΠΑΣΟΚ και για την Ημαθία ο Δημήτρης Μούρνος, καρδιολόγος, επικεφαλής παράταξης ΠΑΣΟΚ νομαρχιακού συμβουλίου Ημαθίας

vasiko_2«Ο αγώνας για την Πιερία αποτελεί για μένα, το σπουδαιότερο και σημαντικότερο αγώνα και θέλω να τον δώσουμε όλοι μαζί», δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την αντιπεριφέρεια, ο Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Ο κ. Παπαχρήστος τονίζει ότι σήμερα (χθες),  έγινε το πρώτο βήμα,  με τη συμμετοχή του στο συνδυασμό «Μέτωπο Ανάπτυξης» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκου Μπόλαρη και συμπλήρωσε ότι «απομένει το επόμενο και το σημαντικότερο. Η επιβράβευση του λαού της Πιερίας, τον οποίο υπόσχομαι να υπηρετήσω, όπως έπραξα σε όλη μου την πολιτική διαδρομή και από κάθε ρόλο που με εμπιστεύτηκε»
Την πεποίθηση ότι η μάχη θα είναι νικηφόρα, γιατί το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, εξέφρασε ο Μάρκος Μπόλαρης, αμέσως μετά την παρουσίαση των επτά αντιπεριφερειαρχών και αρκετών περιφερειακών συμβούλων. «Είναι άνθρωποι από το πανεπιστήμιο, γιατί θέλουμε τις συνέργειες των ακαδημαϊκών, τις συνέργειες του πανεπιστημίου, των ΤΕΙ για να δέσουμε και ν’ αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στη βιομηχανία μας, είναι άνθρωποι έμπειροι από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης –και της νομαρχιακής και της πρωτοβάθμιας, είναι δύο δήμαρχοι ιστορικών πόλεων, του Δίου και της Πέλλας, είναι  άνθρωποι από το χώρο της επιστήμης, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, βιολόγοι, οικονομολόγοι, είναι το απαραίτητο προσωπικό το οποίο το έχει ανάγκη το περιφερειακό συμβούλιο για να οργανώσουμε και να στήσουμε στα πόδια του τον καινούργιο θεσμό της αιρετής περιφέρειας. Είναι γυναίκες που δίνουν καθημερινά τη μάχη στη ζωή απ’ όλα τα πόστα και της επιστήμης και της αγοράς και του επαγγελματία», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ευχαριστώντας όλους όσους προθυμοποιήθηκαν να δώσουν τον εαυτό τους σε μια «ωραία μάχη», η οποία, όπως είπε, θα βάλει τις αρχές για το χτίσιμο της αιρετής περιφέρειας.
Αναφερόμενος στους στόχους της παράταξής του, έκανε σαφές ότι είναι η δημιουργία μετώπου απέναντι στα φαινόμενα υστέρησης της περιφέρειας και η δημιουργία μετώπου για ν’ απαντηθούν τα ζητήματα της ανεργίας της οπισθοδρόμησης, της εξάρτησης και της λογικής της επαιτείας. Η παράταξή μας είπε, ο κ. Μπόλαρης «συμπαρατάσσει όλους όσοι ενδιαφέρονται για την προκοπή αυτού του τόπου. Όλους όσοι πιστεύουν στον καινούργιο θεσμό της αιρετής περιφέρειας».

Θ. Παυλίδης: Αξιόμαχη η επιλογή του Γρ. Παπαχρήστου

Με μια δήλωση, που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ο Θόδωρος Παυλίδης, πρώτος έσπευσε να ευχηθεί καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα του, τον Γρηγόρη Παπαχρήστο. «Η υποψηφιότητα του κ. Παπαχρήστου, η οποία ήταν επιλογή και των τριών βουλευτών της Πιερίας, θεωρώ πως είναι μια αξιόμαχη επιλογή ενόψει των περιφερειακών εκλογών», σημειώνει ο νομαρχιακός σύμβουλος Πιερίας, ο οποίος διευκρινίσει ότι συντάσσεται με τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ για τη νίκη των υποψηφίων του στις εκλογές του Νοέμβρη. «Με μοναδικό γνώμονα την παρούσα κρίσιμη συγκυρία και εκτιμώντας την σοβαρότητα και την αξία του εγχειρήματος δηλώνω κατηγορηματικά και αταλάντευτα παρών, συμβάλλοντας μέσα από τον πολιτικό μου φορέα, με τις δικές μου δυνάμεις, στην επιτυχία της διοικητικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προς όφελος των συμπολιτών μου και της ευρύτερης Πιερικής κοινωνίας», αναφέρει σε άλλο σημείο της δήλωσής του, η οποία κλείνει με αναφορά ως προς το δικό του πολιτικό μέλλον. Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, η μη επιλογή του ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, είναι απαρχή μιας πορείας που στόχο έχει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές καθώς ξεκαθαρίζει ότι θα διεκδικήσει να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: