Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σοφία Μαυρίδου: «Διεκδικούμε την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα Πιέρια»


Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010
Το Δήμο Πιερίων επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής η Σοφία Μαυρίδου, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Βαϊνά. 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι ..αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Λάϊος και Δημήτρης Τζιτζιλής ενώ την κ. Μαυρίδου συνόδευαν οι υπ. Περιφερειακοί σύμβουλοι του Συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» Παύλος Μπασδάρας, Δημήτρης Μπέης και Δημήτρης Τσιμήτρης.


Το θέμα του χιονοδρομικού κέντρου και της προσβασιμότητάς του κυριάρχησε στη συζήτηση των δύο πλευρών. Ο κ. Βαϊνάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που συνδέονται με τη λειτουργία του και τόνισε ότι η προσβασιμότητα των δρόμων είναι υψίστης σημασίας τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η βελτίωση των οδικών δικτύων της περιοχής και κυρίως της 13ης οδού που οδηγεί στο Χιονοδρομικό κέντρο. Η διαπλάτυνση και διαγράμμιση των δρόμων, είπε, είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα. Όσον αφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και εξέλιξή του και ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας για τη χρηματοδότησή του ώστε να διαπλατυνθεί αλλά και να εκσυγχρονιστεί επιφέροντας σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Ακόμη, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης τονίζοντας ότι ακόμη στην περιοχή δεν λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός. Τέλος, ο κ. Βαϊνάς συμμερίστηκε τις σκέψεις που υπάρχουν στην περιοχή για τη δημιουργία πρότυπου αθλητικού κέντρου στην Σαρακατσάνα καθώς πολλές μεγάλες αθλητικές ομάδες (ποδοσφαιρικές Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας) προπονούνται στο Ελατοχώρι Πιερίας.
Με το πέρας της συνάντησης η κ. Μαυρίδου τόνισε: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου είναι η ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού στο νομό μας. Τα Πιέρια είναι η περιοχή όπου μπορούν να αναπτυχθούν, με μεγάλα οφέλη για το νομό, ο χειμερινός τουρισμός αλλά και εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός και ο προπονητικός τουρισμός. Μέχρι σήμερα έγιναν σημαντικά βήματα. Μαζί θα διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα δίνοντας στην περιοχή νέα δυναμική». (http://politispierias.blogspot.com)

ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: