Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Λύσεις εκ των ενόντων

Στο νέο Νοσοκομείο Κατερίνης βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικόλαος Πολύζος, προκειμένου.. να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις, τη λειτουργία και τα προβλήματα της νέας μονάδας, που ξεκίνησε ένα λειτουργεί πριν από μόλις ένα μήνα.
vasiko_2Ο κ. Πολύζος, που συνοδεύονταν από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Χρήστο Ζηλίδη, ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου
vasiko_1Νοσοκομείου από τον Διοικητή Στέργιο Φαρμάκη, ενώ στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση που επικρατεί και τις επείγουσες ανάγκες για τη σωστή λειτουργία της νέας αχανούς νοσοκομειακής μονάδας.
vasiko_3Κυρίαρχο αίτημα, τόσο από πλευράς νοσηλευτικού, όσο και από πλευράς ιατρικού προσωπικού, ήταν οι προσλήψεις, καθώς το νέο Νοσοκομείο, που είναι επταπλάσιο του παλιού και με πολλές νέες κλινικές και τμήματα, λειτουργεί σήμερα με το υπάρχον προσωπικό. Το οποίο, είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, όπως χαρακτηριστικά είπαν γιατροί και νοσηλευτές, καθώς, λόγω μετακόμισης, έχασαν τις καλοκαιρινές τους άδειες, αλλά και τα πενθήμερα (στη συνέχεια) για να καλυφθούν οι νέες αυξημένες vasiko_4απαιτήσεις των νέων εγκαταστάσεων και η αυξημένη κατά 20% επισκεψιμότητα που παρατηρείται στο νοσοκομείο, όπως και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, λόγω οικονομικής κρίσης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, που έθεσαν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, ζητήματα τα οποία είναι ήδη γνωστά στην ηγεσία του Υπουργείου, μέσα από τις ερωτήσεις που έχουν κατά καιρούς (και έγκαιρα, πριν τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου) καταθέσει στη Βουλή.

vasiko_5Ο κ. Πολύζος, ζήτησε να βρεθούν άμεσα λύσεις εκ των ενόντων για το έλλειμμα σε γιατρούς και νοσηλευτές (με αναδιάταξη του προσωπικού), δεσμεύτηκε για τη λύση γραφειοκρατικών προβλημάτων στο θέμα των διορισμών, έθεσε ως χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Μαστογράφου του Νοσοκομείου (για την ώρα δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό για τη λειτουργία του) τις αρχές του Δεκέμβρη, ζήτησε ορθολογική διαχείριση των προμηθειών κι ένα συνολικό πλάνο (μέχρι το τέλος του Οκτώβρη) για τη συγχώνευση του ΨΝΠΟ με το Νοσοκομείο και τη χρήση των vasiko_6εγκαταλειμμένων υποδομών του παλιού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου Πέτρας.
Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Ζηλίδης, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα στενά περιθώρια της δημοσιονομικής πολιτικής, που υπαγορεύουν (όπως είπαν)  από όλους πρόσθετη προσπάθεια και προσφορά, ζητώντας την ανοχή και την κατανόηση των εργαζομένων.
«Όλα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν προβλήματα», είπε ο κ. Ζηλίδης. «Να το βλέπουμε θετικά. Θα μπορούσε η τρόϊκα να πει ‘ποιο καινούργιο Νοσοκομείο, περιμένετε άλλα πέντε χρόνια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: