Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Επιλογή… Σοφίας




Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010Την πρώην αντινομάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, επέλεξε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την αντιπεριφέρεια Πιερίας. Η επιλογή της κ. Μαυρίδου, έγινε..
την τελευταία στιγμή, απόρροια όσων προηγήθηκαν την παραμονή της ανακοίνωσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον υποψήφιο Περιφερειάρχη της.

basiko
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης του 7 αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι εκλέγονται χωρίς σταυρό και θα αποτελέσουν τους στενότερους συνεργάτες του, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές του Νοέμβρη.
Η είδηση ότι η επιλογή Ψωμιάδη για την αντιπεριφέρεια Πιερίας, μάλλον αιφνιδίασε τους περισσότερους, αφού ήταν κοινό μυστικό μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει επιλέξει για τη θέση τον αντινομάρχη Πιερίας Δημήτρη Χριστογιάννη. Το «βέτο» της Ρηγίλλης και το ενδεχόμενο να άρει η Νέα Δημοκρατία τη στήριξή της προς το πρόσωπο του κ. Ψωμιάδη, αν ορίσει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ξεκίνησε έναν νέο κύκλο επαφών με τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις και από ότι φαίνεται οδήγησε σε τρεις αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
Ο κ. Ψωμιάδης, επιβεβαίωσε ότι σε δύο περιπτώσεις άλλαξε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης (Πιερία και Κιλκίς) την τελευταία στιγμή, ενώ για τους λόγους που δεν δέχτηκαν την πρόταση τελικά οι δύο πρώτες επιλογές του, αρκέστηκε να πει, «ρωτήστε τους ίδιους».
Έτσι στην Πιερία επιλέχθηκε η Σοφία Μαυρίδου, στη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας (αντί του αδελφού του), στο Κιλκίς ο Χρήστος Γκουντενούδης (αντί του Παύλου Πασαλίδη) στην Ημαθία ο νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, στην Σέρρες ο πρώην δήμαρχος Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και στη Χαλκιδική ο αντινομάρχης Ιωάννης Γιώργος.
Σοφία Μαυρίδου: Το αποτέλεσμα εξαρτάται από όλους μας
Στις πρώτες δηλώσεις της στην «Πολιτεία» η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για την τιμή που της έκανε, να ηγηθεί μιας τόσο μεγάλης προσπάθειας στο νομό Πιερίας. «Εάν θα είναι καλό το αποτέλεσμα, εξαρτάται από όλους μας, διότι αυτό ο αγώνας είναι συλλογικός και ομαδικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Πάντα πίστευα στην ομαδικότητα», υπογράμμισε η κ. Μαυρίδου, τονίζοντας πως αλίμονο αν ένας αυτοδιοικητικός πορεύεται μόνος. «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πορευθεί μόνος,  πιστεύει σε μια ουτοπία», κατέληξε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Οι τοπικές κοινωνίες απαιτούν αλήθεια

«Η επιλογή έγινε μεταξύ ισάξιων υποψηφίων και ήταν πολύ δύσκολη», ανέφερε στις δηλώσεις του που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης των ονομάτων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αγωνιστούν μαζί του, «αλλά δυστυχώς, ο νόμος επιτρέπει μόνο επτά υποψηφίους», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στην επιλογή των προσώπων, ανέφερε ο κ. Ψωμιάδης, τα στοιχεία που μέτρησαν ήταν η σχέση τους με την Αυτοδιοίκηση, με την πολιτική, με την κοινωνία, η διάθεσή τους και η προσφορά τους, η ικανότητά τους, το ήθος τους, η εντιμότητα τους και η κοινή αποδοχή, ενώ μέσα στα κριτήρια, τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, δεν ήταν το τι ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η πολιτική τους προσωπικότητα.
«Οι τοπικές κοινωνίες απαιτούν αλήθεια και δουλειά και όχι υποσχέσεις και μεγάλα λόγια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογραμμίζοντας ότι από την ημέρα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε «20 φορές τον κάθε Νομό της Περιφέρειας, συζητώντας με απλούς πολίτες και κατανοώντας τα προβλήματά τους».
Ο κ. Ψωμιάδης επεσήμανε ότι με τις περιοδείες στους νομούς, αφουγκράστηκε τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες, καθώς και την πίστη του λαού της Μακεδονίας, ότι, ενωμένοι, μπορούμε να προβάλουμε και να πετύχουμε την ανάδειξη των δυνατοτήτων της Περιφέρειάς μας. «Δεν σας το κρύβω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για τα κόμματα, την πολιτική και τους πολιτικούς», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως μέσα σ’ αυτό το γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης, έπρεπε να πείσει για τις προθέσεις του και τις δυνατότητές του, εκτιμώντας τελικά ότι το πέτυχε.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη τύπου, εμφανίστηκε ενωτικός, απορρίπτοντας κομματικές ταμπέλες και κομματικές εξαρτήσεις. «Δίνω τη μάχη για τη Θεσσαλονίκη, για τη Μακεδονία και το λαό και ενωμένοι μπορούμε να αναδείξουμε τα πλούτη της μακεδονικής γης. Εγώ τώρα γνωρίζω τι πλούτο έχει αυτή η περιοχή. Αλλά ενωμένοι πρέπει να φύγουμε μπροστά. Δεν μπορεί με φανατισμούς, με κομματικές ταμπέλες να προχωρήσουμε. Τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση δεν έχουν χρώμα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: