Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

«Πράσινο φως» για τη λειτουργία του



sxoleio
Υπογράφτηκε από την Υφυπουργό Παιδείας Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, η απόφαση (αριθ. Πρωτ. 15906 24/08/2010) για την ίδρυση και..
λειτουργία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Για να οριστικοποιηθεί η ίδρυση του σχολείου, απομένει η υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, ώστε να εγγραφεί στο λογιστήριο του Κράτους το σχετικό κονδύλι χρηματοδότησης, που δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ ετησίως.
Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε (και μας ενημέρωσε) ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος τη χαρακτήρισε «θετική και λογική», τονίζοντας ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέδειξε ότι ο διάλογος που αναπτύσσει με συνδικαλιστικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ουσιαστικός.
Ως γνωστό στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Πιερία η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, είχε συναντηθεί με εκπαιδευτικούς φορείς οι οποίοι της έθεσαν το ζήτημα της λειτουργίας του νεότευκτου σχολικού κτιρίου (στη Νέα Ζωή), το οποίο κινδύνευε, λόγω οικονομικής κρίσης, να παραμείνει φέτος, παρότι έχει ολοκληρωθεί, κλειστό.
«Υπάρχει ένα τελευταίο στάδιο μέχρι να γίνει ΦΕΚ η απόφαση, εκείνο της υπογραφής της από τον υφυπουργό Οικονομικών. Σε ό,τι με αφορά, θα παρακολουθώ συνεχώς την εξέλιξη, ώστε το σχολείο να παραδοθεί έγκαιρα στους μαθητές της πόλης μας για το νέο σχολικό έτος», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης..

Δεν υπάρχουν σχόλια: