Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010




Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Πλάκες αμιάντου..

στο πεζοδρόμιο, δίπλα σε σχολείο!
Άψογος! Ιδιοκτήτης γκαράζ (τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας) έβγαλε στο πεζοδρόμιο τις αχρείαστες (του) παλιές, φθαρμένες (και άρα άκρως επικίνδυνες) λαμαρίνες αμιάντου.
Ή έχει άγνοια κινδύνου (η διάβρωση του υλικού αυτού, απελευθερώνει μεγάλο αριθμό ινών αμιάντου, που είναι καρκινογόνες), ή είναι τελείως αναίσθητος.
Ελπίζουμε οι αρχές να ευαισθητοποιηθούν και να τον αναγκάσουν σήμερα να τις απομακρύνει, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.



Αν δεν φροντίσει έγκαιρα να καταβληθεί στους δημοτικούς υπαλλήλους που απασχολούνται για την προετοιμασία, τη διεξαγωγή και την μεταφορά των αποτελεσμάτων, εκλογική αποζημίωση, θα απέχουν στις επερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη από κάθε διαδικασία, προειδοποιεί τον υπουργό Εσωτερικών η Ομοσπονδία τους.
«Δεν είναι δυνατόν να καταβάλλεται εκλογική αποζημίωση σε εργαζόμενους σ’ άλλες υπηρεσίες που δεν απασχολούνται καθόλου στη διαδικασία των εκλογών και σ’ αυτούς που απασχολούνται πραγματικά να μην καταβάλλεται εκλογική αποζημίωση», σημειώνει υ ΠΟΕ ΟΤΑ  σε επιστολή της προς τον Γιάννη Ραγκούση.
Όπως αναφέρει, η εκλογική αποζημίωση που ελάμβαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά την διενέργεια  των εκλογών, είχε ενσωματωθεί το 2005 στα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησής τους, αλλά το 2010, με την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας τα έξοδα αυτά, που ανέρχονταν σε 365,00 ευρώ μειώθηκαν κατά 20%, ήτοι, σήμερα καταβάλλονται 292,00 ευρώ.



Και οι ένστολοι στη ΔΕΘ

Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας σε χθεσινή συνεδρίαση των προεδρείων τους.
Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, θα βρίσκονται και αυτοί στη ΔΕΘ, για να διαμαρτυρηθούν για την ολιγωρία, όπως αναφέρουν, που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην υλοποίηση των ίδιων των δικών της εξαγγελιών περί αναβάθμισης των Σωμάτων Ασφαλείας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπινου δυναμικού τους.



1
Τη συνέπειά του, στην παράταξη και την προσήλωσή του στις επιλογές του κόμματος, απέδειξε για μια φορά ακόμα ο Δημήτρης Χριστογιάννης.
Ο αντινομάρχης Πιερίας και αρχική επιλογή του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την αντιπεριφέρεια Πιερίας, δεν διαπραγματεύτηκε την προσήλωσή του στις κομματικές επιλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε ενδεχόμενη αυτόνομη κάθοδο χωρίς τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Όσοι γνωρίζουν τον κ. Χριστογιάννη, ξέρουν πολύ καλά πόσο ήθελε να είναι υποψήφιος για αυτήν τη θέση και πόσο αγωνίστηκε για να την φτάσει.
«Ήθελα τη θέση για να βοηθήσω πραγματικά το νομό και την παράταξη», σχολίασε στην «Π», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τελείωσε πολιτικά. «Δεν τελείωσα πολιτικά, επειδή δεν ενέδωσα σε τελεσίγραφα» είπε, τονίζοντας ότι στιγμή δεν του πέρασε από το μυαλό να θυσιάσει τη συνέπειά του στο κόμμα για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη, δεν έκρυψε ότι «η πικρία μένει», αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξει τις επιλογές του κόμματος στην Περιφέρεια.



20 φορές, κατά δήλωσή του, επισκέφθηκε τους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, όπου άκουσε, αφουγκράστηκε και κατάλαβε τα προβλήματα του κόσμου.
Αν συμπεριλαμβάνει σ’ αυτές τις 20 φορές εκείνες που βρέθηκε σε πανηγύρια, τότε πρέπει να ομολογήσουμε ότι αν μη τι άλλο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ακούει καλά!



3
Με διευκρινιστική δήλωση, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ξεκαθαρίζει ότι είναι υπέρ της μεταφοράς του σχολείου τους στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου, εφόσον αυτές διαμορφωθούν κατάλληλα.
Σε επικοινωνία του με την «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου, διευκρίνισε (αυτό που δεν φαινόταν στην αρχική δήλωση) ότι δηλαδή και η δική τους πρόταση που έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους βουλευτές, είναι η μεταφορά του σχολείου στο παλιό νοσοκομείο.
«Το σημερινό κτίριο έχει πολλά προβλήματα», τονίζοντας ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι να πάει σε άλλο κτίριο.
Η συζήτηση για το μέλλον των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, έχει ανοίξει, αλλά επειδή ενδέχεται να λαλήσουν πολλά κοκόρια μέχρι να ξημερώσει, καλού κακού ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ας έχει και εναλλακτική πρόταση, καθόσον οι όποιες υποσχέσεις (αν πήραν τέτοιες) είναι απλά για να δίνονται. Κάποιες άλλες, κάνουν μέχρι και 25 χρόνια για να υλοποιηθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: