Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010
Εν αρχή ο Πανίκας το’παιξε τεμέκ ανεξάρτητος, παιδί του λαού και είπε ότι το’χει χεσμένο το χρίσμα από ..τη Ν.Δ.
***
Επειδή όμως το κόλπο είναι παλιό δεν έπιασε. Όλοι ήξεραν ότι ο Πανίκας χωρίς τη Ν.Δ. θα πάθαινε ψυχικό τραλαλά. Και επορεύθησαν εν ειρήνη.
***
Έλα μου όμως που ο μήνας του μέλιτος δεν κράτησε και πολύ καθότι ο Πανίκας είναι παιδί ατίθασο και πόντιος μπεσαλής και καθότι δεν γουστάρει κεχαγιά στα αμελέτητά του, τους την έστησε.
***
Έκοψε κι έραψε ένα ψηφοδέλτιο στα μέτρα του με αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδελφό του Διονύση. Αίμα του ήταν, τι θέλατε να κάνει ρε γκαρντάσια;
***
Ο Σαμαράς πήρε ανάποδες. Τι θα το κάνουμε βρε Παναγιώτη το μαγαζί, αφοί Ψωμιάδη και Σία; Θα μας πάρουν στο στόμα οι εχθροί.
***
Μη μας κατηγορήσουν και για οικογενειοκρατία. Μας πήραν που μας πήραν στο στόμα για τους Καλαματιανούς που βάλαμε στο μουσείο.
***
Κι ο Πανίκας συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις. Στο κάτω-κάτω της γραφής θα κάνουμε τον Διονύση ειδικό σύμβουλο, δε χάλασε ο κόσμος.
***
Αστα να πάνε. Υποκρισίας το ανάγνωσμα. Αν ο Πανίκας που μεγάλωσε με τραχανά και χαβίτσι είναι εκφραστής της οικογενειοκρατίας τι να πούμε για τζάκια των Αθηνών που το πάνε πάππου προς πάππου. Αστειότητες. Λες κι ο Σαμαράς προέκυψε μέσα από λαϊκούς αγώνες.
***
Και μόλις τώρα άνοιξαν τα μάτια. Η Ντόρα βλέπετε είναι ο μεγάλος τους καημός. Μόλις ξεστραβώθηκαν, γιατί και ανιψιό είχαμε και υπουργούς και πρωθυπουργό.
***
Να μην πω που γέμισαν τα υπουργεία και τα γραφεία τους με συζύγους, τέκνα και συγγενείς. Και επιτέλους, αυτός ο Τζιτζικώστας που πήρε τη θέση του Διονύση δεν είναι υιός του πρώην υπουργού Τζιτζικώστα;
***
Δεν θέλω φυσικά να δικαιολογήσω τον Ψωμιάδη, γιατί το τράβηξε γενικώς το σχοινί και ούτε με νοιάζει. Πανίκας είναι αυτός. Με τις άλλες μωρές παρθένες τα’χω που είναι βουτηγμένες στην υποκρισία και θέλουν να χτίσουν μια νέα Ελλάδα.
***
Και η ευχάριστη έκπληξη. Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πιερίας η Σοφία Μαυρίδου. Τεμέτερον το κορίτς και εύμορφον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: