Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010
Δεν βγήκε καπνός, απ’ την καπνοδόχο της Ιπποκράτους, δεν έχουμε υποψήφιο δήμαρχο.
Πάει και η Τρίτη. Πάντως, αν.. κάνουν τις επιλογές με τους ρυθμούς που ανακοίνωσαν τον ανασχηματισμό, μην περιμένετε χρίσματα μέχρι του χρόνου.

Πάμε στα παρασκηνιακά τώρα της σύσκεψης στην Ιπποκράτους. Χτυπούσαν τα κινητά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ χθες το απόγευμα. Τα «κεντρικά» ήταν. Σιγά να μην τελείωνε τόσο απλά η υπόθεση χρίσμα.

Σήμερα αναμένονται εξελίξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, μας βλέπω την άλλη εβδομάδα, γιατί μη μου πείτε ότι θα ανέβει όλο το υπουργικό συμβούλιο, όλο το κόμμα στη ΔΕΘ και θα μείνει πίσω ο Τσούρας για να βγάλει υποψήφιο στην Κατερίνη.

Την ίδια δυστοκία έχουμε και στην περιφέρεια. Μπορεί ο Μπόλαρης να ανακοινώθηκε, ο αντιπεριφερειάρχης όμως καπούτ.
Και μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης να μην έχει σταυρό και πολύ –πολύ τρέξιμο, έχουν όμως οι περιφερειακοί σύμβουλοι που κατά πώς πάει…θα βγουν το Πάσχα.

Αυτά συμβαίνουν στο ωραίο ΠΑΣΟΚ μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές. Το άλλο το θρίλερ το ζήσαμε τη Δευτέρα το βράδυ με τον ανασχηματισμό.
Αναστέναξαν οι δημοσιογράφοι μέχρι τα ξημερώματα να περιμένουν τον Πεταλωτή και ο Πεταλωτής αγρόν ηγόραζε.

Πού πας ρε Καραμήτρο να κάνεις ανασχηματισμό αν δεν έχεις ένα μπούσουλα μπροστά σου;
Βαριόσουν κι είπες…ρε τι να κάνουμε σήμερα το βράδυ…για φέρε την κληρωτίδα να πέσουν όλα τα ονόματα βουλευτών και να δούμε ποιους θα κάνουμε υφυπουργούς.

Οπερ και εγένετο. Και είναι και μουζαβιάρηδες εκεί στο ΠΑΣΟΚ και όλο λάθος έβγαζε η κληρωτίδα, ο ένας τους βρωμούσε ο άλλος τους ξινιζε.

Μ’αυτά και μ’αυτά μας έφτασαν στη 1.30 με τη τσίμπλα στο μάτι, με τις πιτζάμες και τις παντόφλες να περιμένουν στα γραφεία των εφημερίδων.
Αφού δεν ήπιαμε και τον πρωινό καφέ στα γραφεία πάλι καλά να λέτε.

Δεν μας κάθισε η μπίλια στην Πιερία. Δεν θα έχουμε υφυπουργό. Τώρα οι κακές οι γλώσσες λένε και που είχαμε τι καταλάβαμε.
Εγώ θα συμφωνήσω απολύτως αλλά δεν έχει σημασία τι λέω εγώ. Εξάλλου δεν είναι όλοι οι υφυπουργοί ίδιοι.

Πάμε τώρα και στα άλλα Καλλικρατικά. Άλλοι ετοιμάζουν εκλογικά κέντρα κι άλλοι πίνουν μπύρες ακόμη και γιορτάζουν την ανακοίνωση του ονόματός τους.
Ε, ρε γλέντια.

Στο δήμο Δίου-Ολύμπου το δίλημμα θα είναι μεγάλο. Τόσο μεγάλο με το συμπάθιο.

Ακούω και κάτι υποψήφιους ρε παιδιά συμβούλους, να πιπιλάνε την καραμέλα «για το καλό του τόπου» και εκνευρίζομαι τόσο πολύ.
Άντε ρε παιδιά, αυτά τελείωσαν. Ποιο καλό του τόπου και τι όφελος των πολιτών μας λέτε;
Πείτε ότι έχετε μανία να τελειώνουμε. Ε, δεν μπορεί να θέλεις να προσφέρεις συνέχεια και αδιαλείπτως και από τετραετία σε τετραετία να μην προλαβαίνεις να προσφέρεις και να θέλεις και λίγο ακόμη για να συνεχίσεις να θέλεις.

Μπουχτίσαμε με τις προθέσεις. Πείτε μας για την αποτελεσματικότητα σας και εμείς εδώ είμαστε.
Μνήμη καλή έχουμε.

Οι κωλοτούμπες γίνουν και παίρνουν. Ακούω κάτι πράγματα τις τελευταίες ημέρες και τραβώ τα μαλλιά μου.
Θα μας τρελάνουν οι «για το καλό του τόπου».

Ο Πανίκας ετοιμάζει εκδήλωση με πολύ κλάμα και συγκίνηση. Όποτε καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, θυμάται τη Μακεδονία και αρχίζει εκείνα τα συγκινητικά.

Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει πάλι παιχνίδι με τη Μακεδονία. Στο τέλος-τέλος σε ποιους απευθύνονται για να τους πείσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας; Σε μας τους Μακεδόνες;

Θέλετε και λίγο Σάββα, ξέρω. Λοιπόν, άρχισε στα αλήθεια να εκνευρίζεται πολύ με το ΠΑΣΟΚ.
Και έχει και τα δίκια του το παλικάρι.
Να θέλεις να τρέξεις και να σε τραβάει κάποιος από τη ζώνη….ζει τις τελευταίες ημέρες.

Θα τους πάρει στο τέλος τηλέφωνο, να μου το θυμηθείτε. Θα τους πει: Με συγχωρείτε που ενοχλώ, αλλά μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε πότε θα ξέρω ποιος είναι ο αντίπαλός μου;

Κάντο ρε Σάββα μπας και ντραπούνε εσένα τουλάχιστον, γιατί μεταξύ τους, έχουν πάρει τον αέρα.
Καλή σας ημέρα σύντροφοι και συντρόφισσες. 
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: