Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - Όλα έτοιμα από καιρό

emporomaphgyrh_1
Δύο μέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη του φετινού Πανηγυριού στο Αιγίνιο και οι προετοιμασίες συνεχίζονται, ώστε.. να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθεί τους χιλιάδες, όπως κάθε χρόνο, επισκέπτες του.
Κοντά στους 600 επαγγελματίες από τη βόρεια Πιερία και τους όμορους δήμους, συμμετέχουν φέτος στο Πανηγύρι, το οποίο αποτελεί, κατά κοινή παραδοχή μια μεγάλη ευκαιρία για να προβάλουν τα εμπορεύματά τους και να αυξήσουν το τζίρο τους.
emporomaphgyrh_2Το Πανηγύρι, αποτελούσε πάντα για το Δήμο Αιγινίου μια σοβαρή επαγγελματική δραστηριότητα που αποφέρει σημαντικά οφέλη όχι μόνο στις εμπορικές επιχειρήσεις του Αιγινίου, αλλά και στα ταμεία του Δήμου. «Το φετινό πανηγύρι, έχει μια ιδιαιτερότητα», αναφέρει στην «Π» ο δήμαρχος Βασίλης Κοντός. «Είναι το τελευταίο πανηγύρι που διοργανώνει ο Δήμος Αιγινίου, αφού το επόμενο θα διοργανωθεί από τον νέο Δήμο», σημείωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η παράδοση θα συνεχιστεί, αφού το πανηγύρι αποτελεί σημαντικό γεγονός για όλους τους όμορους σημερινούς δήμους.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή το απόγευμα και ο δήμος πλέον φροντίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες πως δήλωσε ο κ. Κοντός, σημειώνοντας ότι για τη δημοτική αρχή αποτελούσε στοίχημα η συνεχής βελτίωση των υποδομών στο χώρο που φιλοξενείται το πανηγύρι.
Η σημασία που προσδίδουν στο θεσμό οι Αιγινιώτες είναι μεγάλη, αφού δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά φέτος ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής, αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματά του όλα τα απογεύματα και για όσο θα διαρκεί το πανηγύρι. «Οι συμμετέχοντες είναι κατ’ άτι περισσότεροι από πέρυσι», είπε ο δήμαρχος Αιγινίου, τονίζοντας ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά η διοίκησή του δεν ανέβασε το ενοίκιο, παρότι θα μπορούσε να είχε γίνει. «Υπάρχει καλή συνεργασία με τους συμμετέχοντες και για αυτό δεν έγινε καμιά αύξηση στην τιμή ενοικίασης χώρου, τα τελευταία 4 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι χώροι που είναι προς διάθεση είχαν διατεθεί σε επαγγελματίες από τα μέσα Ιούλη ήδη.
Όπως διευκρίνισε ο Βασίλης Κοντός, οι διάθεση δεν γίνεται με δημοπρασία (πλην εκείνης του Λούνα-Παρκ), αλλά με σειρά προτεραιότητας και με σταθερή τιμή. «Η συγκεκριμένη απόφαση είναι συνειδητή επιλογή, διότι πρώτα θέλουμε να ενισχύσουμε μέσα από την παρουσία τους στο Πανηγύρι, τις τοπικές επιχειρήσεις», είπε.
Η τακτική που ακολουθεί ο Δήμος είναι, ότι πρώτα προηγούνται οι επαγγελματίες του Αιγινίου, μετά οι έμποροι παραδοσιακών προϊόντων και μετά οι έμποροι από όμορους δήμους και νομούς. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κοντός, όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα πρέπει να καταβάλλουν όλο το ποσό συμμετοχής τους μέχρι μια ορισμένη ημερομηνία. Όσοι δεν το κάνουν, χάνουν τη σειρά τους και στη θέση τους μπαίνουν άλλες επιχειρήσεις από τη λίστα αναμονής.
Ο δήμαρχος Αιγινίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι και φέτος το πανηγύρι θα παρουσιαστεί αναβαθμισμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς αυτό να αποβεί εις βάρος του παραδοσιακού του χαρακτήρα και κάλεσε όλους τους Πιεριείς να το επισκεφθούν.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: