Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 Το μαρτύριο του ανασχηματισμού τελείωσε σχεδόν δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Μαρτύριο για τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, τις εφημερίδες. Έλλειψη.. συντονισμού, ανικανότητα ή αδιαφορία. Βέβαιο είναι ότι έλλειψη σεβασμού στην ενημέρωση των πολιτών υπήρξε. Άντε να πείσεις τώρα τον κόσμο ότι θα πατάξεις τη γραφειοκρατία. Πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό.
***
Επί της ουσίας. Ασφαλώς δεν μιλάμε για ευέλικτο και ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο. Άλλο να υπόσχεσαι κι άλλο να πράττεις. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, οι ισορροπίες λεπτές και οι πανταχόθεν πιέσεις ασφυκτικές.
***
Δεν ήταν εκδικητικός ο Παπανδρέου, απεναντίας υπήρξε γενναιόδωρος και στρίμωξε στην κυβέρνηση πολλούς ανυποψίαστους υπουργοποιώντας σχεδόν το 1/3 των βουλευτών του.
***
Οι μετακινήσεις του Χρυσοχοίδη και του Λοβέρδου ήταν όλα τα λεφτά και ίσως οι τελευταίες ελπίδες για να μας συμβεί κάτι καλό στον τομέα της Ανάπτυξης και της Υγείας.
***
Τελευταία ευκαιρία και για κάποιους υπουργούς, Ξενογιαννακοπούλου, Κατσέλη, Μπιρμπίλλη που ήρθαν με περγαμηνές και δεν τα κατάφεραν. Οι εμμονές του προέδρου πάνε να γίνουν αδυναμίες.
***
Γενναιόδωρος πράγματι ο Παπανδρέου, αφού ξανάφερε στο προσκήνιο τον Ρόβλια που έφαγε κόκκινη κάρτα προ μηνών για αντικανονικό ρουσφέτι και τον τιμωρημένο Σκανδαλίδη που έκανε τζάμπα τηλέφωνα απ’το δήμο Αθηναίων.
***
Μικρόψυχος όμως ο Παπανδρέου απέναντι στη Μπατζελή αλλά και στο Γιώργο Φλωρίδη. Ασφαλώς και οι βουλευτές δεν είναι στρατιώτες κατά το σύνταγμα τουλάχιστον.
***
Σε γενικές γραμμές ένας ήπιας ανασχηματισμός, με ριζικές τομές σε νευραλγικά υπουργεία και με πολλούς πικραμένους.
***
Πικραμένη και η Πιερία, γιατί περίμενε κάτι να πάρει, έστω ένα υφυπουργείο αλλά δυστυχώς δεν έλαχε. Και μη το βάζετε κάτω παλικάρια. Οι Πιεριείς έχουν τη συνήθεια, διατηρώντας την παράδοση,  να στέλνουν τους υφυπουργούς στα σπίτια.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: