Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010


orkomosiaΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Μας ξενύχτησε ο Γιώργος..

για έναν ανασχηματισμό που είχε προ καιρού αποφασίσει.
Δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα μείζονα και ταλαιπωρούν τα ελάσσονα, έγραφε προχθές ο γελοιογράφος ο Στάθης.
Τουλάχιστον ενέπνευσε ευφάνταστους τίτλους στις εφημερίδες:
Υπουργοί του μεσονυχτίου (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ), Κυβέρνηση μαύρα μεσάνυχτα και υπουργοί της... πιτζάμας (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ), Ο ανασχηματισμός κατέληξε σε μεταμεσονύχτια καμώματα-Τα βλέπει η μέρα και γελά (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Το μικρό και ευέλικτο ολιγομελές σχήμα της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου (που είχε διαφημιστεί πολύ τον περασμένο Οκτώβριο), έγινε πολυπληθέστατο.
Είναι φανερό πλέον ότι (με το μνημόνιο) η ανεργία έφτασε πολύ-πολύ ψηλά.


mpatzeli
Κώστας Σκανδαλίδης και Μιλένα Αποστολάκη προσήλθαν χθες χαμογελαστοί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και φωτογραφήθηκαν με την απερχόμενη Κατερίνα Μπατζελή, το μόνο από τα υπουργικά στελέχη της παλιάς κυβέρνησης που τιμωρήθηκε από τον πρωθυπουργό γιατί αρνήθηκε να ντυθεί στα χακί της αυτοδιοικητικής επιστράτευσης.
Ενώ ο Μαγκριώτης κι η Μπιρμπίλη, που έπραξαν το αυτό, τη σκαπούλαραν.


loverdos
Ανδρέας Λοβέρδος- Υπουργός Υγείας, Διατροφής και … Άθλησης;
Λέτε, μετά το κόψιμο του καπνίσματος, που μας επέβαλλε η προκάτοχός του, να μας επιβάλλει τώρα ο Λοβέρδος, επί ποινή υψηλών προστίμων, υγιεινή διαστροφή και γυμναστική;


«Για να προστατεύσουν την υγεία του λαού, απαγορεύουν το κάπνισμα στα καταστήματά μας από 1-9-2010. Εμείς προτείνουμε, για ολοκληρωμένη προστασία, να απαγορευθεί η μείωση μισθών και συντάξεων, να απαγορευθεί η αύξηση του ΦΠΑ, να απαγορευθεί να δουλεύουμε 40 χρόνια μέχρι τα βαθιά γεράματα», λέει το Σωματείο Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων Κατερίνης-Πιερίας.
Άδικο έχει; Τι να την κάνεις την υγεία (πού να τη βρεις δηλαδή) άμα η τσέπη είναι άδεια.


Συγγνώμη, αυτός ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Ντίνος Ρόβλιας δεν είναι που είχε αποπεμφθεί δύο μήνες μετά την ορκωμοσία του τον περασμένο Δεκέμβρη (σε άλλο υφυπουργείο), γιατί είχαν βρεθεί σημειώματά του με τα οποία ζητούσε ρουσφέτια και μεταθέσεις;

1
Παρόν και δίπλα (και όχι απέναντι όπως γράφτηκε στο παρελθόν) στο δήμαρχο Κατερίνης δηλώνει ο δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου. Κι αν είπαν καμιά κουβέντα παραπάνω, νερό κι αλάτι, μόνο που ένας θα πιει το νερό και ο άλλος το αλάτι.


2
Προχθές, γύρω στις 8:30 είχε διαρρεύσει από το Μαξίμου ότι επίκειται ανασχηματισμός και τα ονόματα θα ανακοινωθούν περί τις 11:30 το βράδυ της ίδια μέρας. Τελικά ανακοινώθηκαν στη 1:30 το πρωί της Τρίτης.
Χθες, έγινε γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου δημάρχου που θα στηρίξει στην Κατερίνη σήμερα και αφού προηγηθεί συνάντηση-συζήτηση με τους τρεις βουλευτές.
Τι πιθανότητες υπάρχουν να ανακοινωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας; Ελάχιστες, αφού οι ρυθμοί ΠΑΣΟΚ, θυμίζουν εκείνους τους ωραίους τύπους σε κάτι διαφημίσεις που περιμένουν να ωριμάσει το ουίσκι.


Μετά τη λήξη του πανηγυριού του Αιγινίου, θα ανακοινώσει το συνδυασμό του ο Βασίλης Κοντός. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά είναι πιο εύκολη η κατάρτιση συνδυασμού.
Αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους, κόντρα σε Πολύζο, Λαγδάρη και Ευγένιο Παπαδόπουλο.


4
Καλά που μας ενημέρωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος για την επίσκεψή του στο Δήμο Παραλίας, διότι είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει ακόμα αυτός ο δήμος.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: