Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010
Σαν πολίτες της Κατερίνης έχουμε κουραστεί να βλέπουμε τις αρχές και υπηρεσίες της Πιερίας να κωφεύουν σε καταγγελίες ή και σε  επισμάνσεις και προτάσεις.  Έτσι, ..ξεκινώντας από το θέμα των μαρμάρων του πάρκου ή αλλιώς του "νταμαριού", το οποίο αγνοεί επιμελώς ο Δήμος Κατερίνης παρά τα πολλά δημοσιεύματα, θα προχωρήσσουμε σε αναφορές στις αρμόδιες και ιεραρχικά ανώτερες υπηρεσίες, επιδιώκοντας να "αναγκάσουμε" τους αρμοδίους να κάνουν επιτέλους την δουλειά τους. Ανεξάρτητα και ανώνυμα, όπως μας επιτρέπει ρητά ο νόμος. Καλούμε όλους τους πολίτες να κάνουν το ίδιο και είτε να στείλουν και αυτοί την επισυναπτόμενη αναφορά, είτε να γράψουν δικιά τους για όποιο θέμα κρίνουν σκόπιμο. Ας πάρουμε την κατάστασση στα χέρια μας.


ΠΡΟΣ:
κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,
κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
κ. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δήμοσιας Διοίκησης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ
                                               
ΑΝΑΦΟΡΑ                
Κατερίνη 31-8-2010
                                                                       
Είμαστε δημότες της Κατερίνης και θέλουμε να θέσουμε υπʼόψιν σας ένα θέμα, ανώνυμα όπως μας επιτρέπει ο νόμος.
Στο Δημοτικό πάρκο Κατερίνης, ανάμεσα στην πίσω μεριά του Πνευματικού κέντρου «Εκάβη» και στην παιδική χαρά, πλησίον του Νοσοκομείου Κατερίνης,  βρίσκονται εγκαταλελειμμένες μεγάλες ποσότητες μαρμάρου υψηλής ποιότητας.
Τα μάρμαρα αυτά αγοράστηκαν και προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν στην ανακαίνιση του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Κατερίνης, που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Ιωάννη Αμοιρίδη στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετιας του 2000.
Αντί, όμως,  να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό, παραμένουν για τουλάχιστον μια δεκαετία παρατημένα με αποτέλεσμα, αδιευκρίνιστες ποσότητές τους να έχουν κλαπεί καθώς ανοίχθησαν οι συσκευασίες τους, ενώ όσα απέμειναν έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά αχρηστευθεί ή και καταστραφεί, καθώς έμειναν  στο έλεος των καιρικών φαινομένων.
Πρέπει να επισημανθεί πως, ενώ στο κάτω μισό του Πνευματικού κέντρου τοποθετήθησαν μάρμαρα, το άνω μισό τελικά βάφηκε με απλή μπογιά. Προφανώς για αυτό το πάνω μέρος προορίζονταν τα κατεστραμμένα μάρμαρα, αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους δεν χρησιμοποιήθησαν.
Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης είναι γνώστης της κατάστασης αυτής, καθώς το θέμα έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα με πολλά άρθρα σε ιστολόγια της Πιερίας αλλά και πανελλήνια, αλλά και σε τοπικές εφημερίδες. Ακόμη ένα ιστολόγιο δημοσίευσε στοιχεία για την αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Δήμο και στον ίδιο τον Δήμαρχο Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, στοιχείων για το θέμα ήδη από τον Νοέμβριο του 2009. Όμως καμία ενέργεια δεν έκανε ο Δήμος Κατερίνης, για σχεδόν έναν χρόνο, από όταν αποδεδειγμένα έλαβε γνώση του θέματος.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, προκλητική και παράνομη. Πραγματικά είναι προκλητικό τόσο ακριβά, ΔΗΜΟΣΙΑ, υλικά να αφήνονται να καταστραφούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όταν όλοι οι πολίτες καλούνται να υποστούν οδυνηρά μέτρα και μείωση του εισοδήματός τους. Είναι επίσης παράνομο και συνιστά τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος και φθορά δημόσιας περιουσίας, έστω και δια παραλείψεως οφειλόμενης ενέργειας, όσων έκαναν αλλά και παρέλαβαν αυτό το έργο, αλλά και όσων ανέχονται αυτήν την κατάσταση αφήνοντας δημόσια περιουσία στην καταστροφή.
Πρέπει, να λογοδοτήσουν και καλούμε όποιον λάβει την παρούσα να πράξει τα δέοντα σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του και τον νόμο.
Επισυνάπτουμε στην παρούσα φωτογραφίες των κατεστραμμένων υλικών και δημοσιεύματα ιστολογίων και τύπου, από όπου προκύπτει η απαράδεκτη κατάσταση και η γνώση του Δήμου:
Σε αυτή τη ανάρτηση βλέπουμε πως εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Δήμο Κατερίνης και στο γραφείο του δημάρχου στις 27-11-2009, με όλα τα στοιχεία για τα κατεστραμμένα μάρμαρα, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια!!!!! http://toaftonoito.blogspot.com/2010/05/blog-post_3911.htmlΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ........
Επανερχόμαστε στο θέμα των μαρμάρων που σαπίζουν στο πάρκο Κατερίνης (βλ ΕΔΩ). Τον Νοέμβριο του 2009, όταν κάναμε την πρώτη ανάρτησή μας για το θέμα, την κοινοποιήσαμε με email  στον Δήμο ΚΑτερίνης, στο γραφείο του Δημάρχου και στο γραφείο τύπου......ιδού για του λόγου το αληθές, οι λεπτομέρεις από το mail μας:
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: