Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μάρκος εναντίον Πανίκα



Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης, θα είναι τελικά ο αντίπαλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην κούρσα για την κατάκτηση της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε..
χθες τα ονόματα των 12 από τους 13 υποψήφιους περιφερειάρχες που θα στηρίξει στις εκλογές του Νοέμβρη, καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων σε πέντε μεγάλους δήμους της χώρας.
Άγνωστο παραμένει ακόμη το όνομα του υποψηφίου για το δήμο Κατερίνης.


basiko
Χάρης Καστανίδης και Γιώργος Φλωρίδης ήταν τα δύο πρόσωπα που οι μετρήσεις έδειχναν πως θα μπορούσαν να κερδίσουν άνετα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, φαίνεται όμως πως το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να τους επιστρατεύσει, σε αντίθεση με τον ΥΦΟΙΑΝ Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος επίσης εφέρετο να έχει βολιδοκοπηθεί και να αρνείται κατηγορηματικά, αλλά εν τέλει ενέδωσε και δέχθηκε να αντιπαρατεθεί στον «μακεδονάρχη» Νομάρχη Θεσσαλονίκης.
«Τιμώ και σέβομαι τον κ. Μπόλαρη. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε έναν πολιτισμένο αγώνα και μαζί θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της Μακεδονίας», δήλωσε ο τελευταίος χθες, αμέσως μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ.

Όσο αφορά την Πιερία, το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στην επιλογή του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πιερίας που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του κ. Μπόλαρη, πράγμα το οποίο αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες, καθώς ο χρόνος μέχρι τις κάλπες δεν είναι πλέον και τόσο μακρύς.

Μέχρι στιγμής υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες του νομού έχουν ανακοινώσει: ο συνδυασμός του Παναγιώτη Ψωμιάδη που στηρίζεται από τη Ν.Δ (είναι η Σοφία Μαυρίδου) και η «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζεται από το ΚΚΕ (ο Γιάννης Σκούφας). ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη ούτε τους υποψήφιους περιφερειάρχες που θα στηρίξουν στην κεντρική Μακεδονία, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, έχει ανακοινώσει την επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην περιφέρεια (την πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη) όχι όμως και τον-την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.

Γρίφος ο δήμος Κατερίνης

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η επιλογή του υποψήφιου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο μεγαλύτερο δήμο του νομού, το δήμο Κατερίνης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής εκλογών του κυβερνώντος κόμματος Θανάση Τσούρα, σε 16 δήμους της χώρας «τρέχουν» ακόμα δημοσκοπήσεις και οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ένας από τους δήμους αυτούς φαίνεται πως είναι και ο δήμος Κατερίνης.



Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αυτοπαρουσιάζεται

Από την ιστοσελίδα του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική Μακεδονία Μάρκου Μπόλαρη (www.bolaris.gr/) ανασύραμε το παρακάτω σύντομο (και σε πρώτο πρόσωπο) βιογραφικό του:

«Γεννήθηκα στα Σέρρας (sic!) το 1958 και, μετά τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκα με τη δικηγορία.
Δημιούργησα οικογένεια με την συμβολαιογράφο Κυριακή Τζαμπαζίδου, με την οποία ευτύχησα να έχω έξι παιδιά: την Δέσποινα, τον Ηλία, τον Ιωάννη-Πρόδρομο, την Ζηνοβία, την Αναστασία και την Άννα.
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Ο Σερραϊκός λαός με τίμησε με την ψήφο του, αναδεικνύοντάς με βουλευτή το 2004 και το 2007. Την εντολή αυτή τίμησα με έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα: μόνιμα ανάμεσα στους πρώτους δέκα βουλευτές σε ερωτήσεις. Κατέθεσα 772 ερωτήσεις στην περίοδο 2004-2007 και 761 στην περίοδο 2007-2009.
Αντίστοιχα πραγματοποίησα 37 ομιλίες στην Ολομέλεια και 79 σε Επιτροπές του Κοινοβουλίου κατά την τελευταία σύνοδο της Βουλής.
Στην ίδια σύνοδο δραστηριοποιήθηκα στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Παυλίδη.
Μετείχα ενεργά στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και στις Επιτροπές Φιλίας με τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και Βουλγαρίας.
Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδήγησε στην εκλογή μου ως Εισηγητή του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για την Παιδεία.
Εισηγήθηκα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σειρά σημαντικών νομοθετημάτων, όπως ‘Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις’ (Ν. 3687/2008), ‘Ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων και άλλες διατάξεις’ (Ν. 3696/2008) και ‘Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις’ (Αύγουστος 2009).
Ο ορισμός μου από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου ως Πολιτικού Εκπροσώπου του Κινήματος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και η συμμετοχή μου στον Επιτελικό Κύκλο «Κράτος-Πολίτης-Αυτοδιοίκηση» σηματοδότησε νέες, υψηλότερες ευθύνες.
Συμμετέχω στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις 14 Οκτωβρίου 2009 καθώς ο Πρόεδρος Γιώργος Α. Παπανδρέου με όρισε Υφυπουργό στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη …».
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: