Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

αλλαγές σε βάθος;Έκλεισε ο κύκλος των υποψηφιοτήτων, ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό άρχισε μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότατα σήμερα, δεν ..αποκλείεται όμως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να δημοσιοποιηθούν άμεσα.
Οι εκτιμήσεις διίστανται για τις προθέσεις του πρωθυπουργού ως προς τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, εάν δηλαδή θα συμπληρώσει απλώς τα κενά που προέκυψαν λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ή θα προχωρήσει σε ευρύτερες, ή και δομικές αλλαγές.
Στη λίστα των υποψηφοτήτων που ανακοινώθηκαν χθες δεν περιλαμβάνονται μείζονες μετακινήσεις κυβερνητικών στελεχών, παρά μόνο τριών υφυπουργών: των υφυπουργών Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη και Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα.
Πέρα της συμπλήρωσης των κενών και των όποιων διορθωτικών παρεμβάσεων, δεν λείπουν εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξουν σημαντικότερες αλλαγές, προς την κατεύθυνση του καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου, αλλά σε δεύτερο χρόνο, ενδεχομένως μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου.
Πάντως, ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να ισχυροποιήσει άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου με τοποθέτηση κορυφαίων στελεχών σε ρόλους-κλειδιά, ώστε να ενισχυθεί τόσο η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης όσο και η επικοινωνιακή της πολιτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: