Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
«Ήρθε πια η..

ώρα να πάμε μαζί να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα και πάμε χωρίς ρετσέτες και δογματισμούς», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Και, αμ’ έπος αμ’ έργον, για να το αποδείξει, ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ομού με τον ΛΑΟΣ (σε πείσμα του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη που λέει ότι δεν ανεβαίνει στο ίδιο μπαλκόνι με τον Καρατζαφέρη).
Και για να καταλάβετε ακόμη καλύτερα (συντρόφια του ΠΑΣΟΚ) πόσο αδογμάτιστο και ιδεολογικά ακομπλεξάριστο είναι το σοσιαλιστικό κίνημα υπό την προεδρία του υιού και εγγονού Παπανδρέου, ουδόλως διστάζει να στηρίξει έναν υποψήφιο (τον Τατούλη) που δηλώνει ξεκάθαρα «είμαι ένας πολιτικός που στηρίζω φιλελεύθερες πολιτικές προσεγγίσεις».

Και μη διανοηθεί κανείς ότι το κάνει γιατί σκέφτεται με παλαιοκομματικές λογικές, επειδή και καλά στις δημοσκοπήσεις ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ και νυν ανεξάρτητος Τατούλης δείχνει λαμβάνειν 46,5% έναντι 17% του κ. Δράκου που στηρίζει η Ν.Δ.
«Η ενασχόληση της επιτροπής για τις υποψηφιότητες, μας έφεραν τον κ. Τατούλη, τον κ. Μπουτάρη και τον κ. Καμίνη. Είναι κρίμα για τη δημοκρατική παράταξη να κρύβεται πίσω από τους γυρολόγους της πολιτικής με τον κ. Τατούλη, να σηματοδοτεί την ανανέωση με τον κ. Μπουτάρη, και να κατεβαίνει στο Δήμο της Αθήνας με  έναν άγνωστο κύριο Καμίνη. Τα στελέχη, τα μέλη και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ έχουν και γνώση και άποψη και μνήμη. Καλή επιτυχία σε όλους τους ...συντρόφους», ευχήθηκε, από του βήματος του 9ου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το μέλος του, επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.


Η μετακόμιση του ΥΦΟΙΑΝ Μάρκου Μπόλαρη στην περιφέρεια, αφήνει «χηρευάμενη» θέση στο κυβερνητικό σχήμα και οι φήμες λένε ότι την καλοβλέπει δικός μας βουλευτής.
Ο οποίος δεν είναι ο μόνος που προσβλέπει σε μια υφυπουργοποίηση, τώρα που Γιώργος θα ξανα-ανακατέψει την τράπουλα του κυβερνητικού του σχήματος.


skitso
Έχω την υποψία  ότι, αν στην επόμενη δημοσκόπηση φέρουμε ξανά το κυβερνών κόμμα πρώτο, δεν αποκλείεται και να μας τριπλασιάσει τα λεφτά που θα δώσουμε φέτος για πετρέλαιο θέρμανσης.
Το έχω παρατηρήσει. Όσο τη στηρίζουμε την κυβέρνηση, τόσο αυτή βρίσκει νέους τρόπους να μας δοκιμάζει.


Να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια στην Ελλάδα της μιζέριας όπως αυτή παρουσιάζεται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, μας κάλεσε ο πρωθυπουργός.
Διευκρίνισε αμέσως όμως (για να μην παρεξηγηθεί κι έχουμε ντράβαλα) ότι δε μας ζητά να σπάσουμε τις τηλεοράσεις. Απλά να μην παρακολουθούμε ειδήσεις. Μόνο σαπουνόπερες και μεσημεριανά κους-κους να βλέπουμε. Για να ξεχνιόμαστε και να την ξεχνάμε. Τη μιζέρια μας.


1Με όρους τηλεοπτικούς και με το σταγονόμετρο οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ.
Στην Πιερία ακόμη ψάχνουν τον καλύτερο για υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης. Ας ελπίσουμε να θυμούνται στην Ιπποκράτους, οτι δημοσκοπήσεις επιτρέπονται μέχρι πριν δυο εβδομάδες από τις εκλογές, διότι έτσι όπως τα παν, μετά τις εκλογές θα ανακοινώσουν υποψήφιο.


2
Και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συντάσσεται με την αναγκαιότητα να ανοίξει η συζήτηση για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, απαντώντας (δημόσια) θετικά στην πρόσκληση του Γιάννη Αμοιρίδη.
Το παμε, οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι είναι στον ίδιο χώρο.


3Τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, Πέτρο Τατούλη στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Δυο πόρτες έχει η πολιτική. Η μια γράφη ΠΑΣΟΚ κι η άλλη Νέα Δημοκρατία. Μόνο το χρώμα αλλάζει, το κόμμα είναι ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: