Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
Άκουσα προχθές από έναν περίεργο τύπο, βαμμένο ως το κόκαλο μπλε, ότι θα .. (εκ)θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του λαού για το αξίωμα του περιφερειάρχη.
***
Αφήνει κι αυτός στο ράφι την κομματική του ταυτότητα και ζητάει στήριξη απ’ολους  τους πολίτες και αυτοαναγορεύεται ανεξάρτητος.
***
Ε, αυτό κι αν δεν είναι υποκρισία. Κι όταν η υποκρισία ξεχειλίζει από τους επάνω τι να σου κάνουν και οι από κάτω.
***
Μη παραξενευτείτε λοιπόν αν δείτε το Βελόπουλο να κάνει κάλεσμα στους αριστερούς να συστρατευθούν για τη μεγάλη Θεσσαλονίκη ή την Αλέκα να καλεί τους δεξιούς να δώσουν από κοινού μάχη κατά του ιμπεριαλισμού.
***
Γίναμε κοινώς κουλουβάχατα και επί το σεξουαλικότερο μπερδέψαμε τα μπούτια μας, αφού μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να ερωτευόμαστε τον Νετανιάχου με τον Μαχμούντ Αμπάς.
***
Αυτό βέβαια στην υψηλή πολιτική δεν λέγεται υποκρισία αλλά διπλωματία. Με απλά λόγια μια προσπάθεια ποιος θα δουλέψει ποιον χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι οι άλλοι.
***
Ένας κόσμος χτισμένος σε συμφέροντα και μικροσυμφέροντα κι όλοι ταγμένοι στο βωμό της θεάς Αγοράς.
Όλοι κάτι πουλάνε.
***
Έσπευσε κι ο Σαμαράς όπως ο Παπανδρέου αίφνης ερωτεύτηκε τον Νετανιάχου, να ερωτευθεί τον Αραβικό κόσμο, γνωρίζοντας καλά ποια είναι τα αφεντικά σήμερα.
Καλού –κακού ας κρατάμε μια πισινή.
***
Και επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν είναι υποκρισία, είναι διπλωματία άσχετα αν πολλές φορές οι διπλωμάτες γίνονται πιο αστείοι απ’τους υποψήφιους ανεξάρτητους δημάρχους.
***
Τι να κάνει κι ο Παπανδρέου, ξέρει ότι το μάννα πλέον δεν πέφτει εξ ουρανού αλλά το’χουν οι Εβραίοι τραπεζίτες.
Τι να κάνει κι ο Σαμαράς ξέρει ότι αν δεν παίξει μπάλα θα πάρει δρόμο σαν τον Λίνεν με την πρώτη αναποδιά.
***
Λίγο-πολύ είναι γεγονός ότι από παντού μας παραμυθιάζουν. Και δεν ξέρω κατά πόσο είναι γόνιμο. Ρώτησαν κάποτε τον Αϊνστάιν πως μπορεί να αναπτυχθεί η ευφυΐα των παιδιών.
-Δώστε τους να διαβάζουν παραμύθια, είπε.
-Και μετά;
-Δώστε τους ακόμη περισσότερα παραμύθια.
Προφανώς μετά από τόσα παραμύθια έχουμε την ανάλογη ευφυΐα για να αντιληφθούμε πού το πάει ο καθένας. (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: