Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη προς Νέα Δημοκρατία: Μακριά από το «σπίτι» μου. Έντονα ενοχλημένη από την επίθεση «φιλίας» της Ρηγίλλης


19/8/2010
Αιτία πολέμου θεωρεί το «στρατόπεδο» της Ντόρας Μπακογιάννη την εμπλοκή με οποιοδήποτε τρόπο της ..Ρηγίλλης στην υποψηφιότητα του γιου της Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Καρπενησίου. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιεί την υπόθεση των χρισμάτων για τις εκλογές του Νοεμβρίου ως μια «χρυσή» ευκαιρία για την προσέγγιση των στελεχών που στηρίζουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών.
Η περίπτωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Πλακιωτακη για την Περιφέρεια Κρήτης, ενός στελέχους που στήριξε στις εσωκομματικές διαδικασίες την Ντόρα Μπακογιάννη είναι ενδεικτική. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε το χρίσμα και η Ντόρα Μπακογιάννη αρνήθηκε τη στήριξη στέλνοντας το μήνυμα στη Ρηγίλλης να μην παίζει με τη φωτιά μέσα στο σπίτι της.
( Για το ρεπορτάζ πατήστε εδω http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3251 )
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης η Ντόρα Μπακογιάννη θα κατεβάσει υποψηφίους σε επιλεγμένες περιοχές, ενώ μετά αυτή τη στάση «προσέγγισης» που ακολουθεί η Ρηγίλλης φέρεται αποφασισμένη να εντείνει τις διεργασίες για τον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα μέσα στο φθινόπωρο και πάντως πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του γιου της Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Καρπενησίου, αυτή προετοιμάζεται μεθοδικά.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ στις 28 Ιουλίου:
«Σύμφωνα με πληροφορίες των «Ευρυτανικών Νέων» αφετηρία των σχετικών συζητήσεων ήταν η προσέγγιση του Κώστα Μπακογιάννη από νέα πρόσωπα, με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και υπερκομματικού συνδυασμού που "... θα βγάλει το Καρπενήσι από το σημερινό του τέλμα". Ήδη ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε την Ευρυτανία (...με αφορμή την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου της γιαγιάς του, πρεσβυτέρας Ειρήνη Μπακογιάννη), από την περασμένη Πέμπτη 22 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 25 Ιουλίου. Κατά την διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με πρόσωπα από τον διευρυμένο δήμο Καρπενησίου, με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα και κυρίως τις προοπτικές που υπάρχουν για να γίνουν σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Εξάλλου, έχει συναντήσεις με νέα πρόσωπα, Ευρυτάνες που διαπρέπουν και εκτός Ευρυτανίας, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε ένα νέο δημοτικό σχήμα στον δήμο Καρπενησίου. Άτομα νέα, τα οποία επιθυμούν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη και να διαχειριστούν τις τύχες του νέου δήμου. Ωστόσο, στην δημοτική του ομάδα θα συμπεριλάβει και άτομα με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.
Ως πρώτη του "δημόσια εμφάνιση" μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του την Παρασκευή το απόγευμα στην έναρξη του 3ημερου Επιστημονικού Συνέδριου στην Δομνίστα, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ανθρώπους του επιστημονικού χώρου, αλλά και με τοπικούς φορείς και πολιτικά πρόσωπα όλου του φάσματος. Μάλιστα εκεί ακούστηκε για πρώτη φορά στα "πηγαδάκια", πριν την έναρξη του Συνεδρίου, το όνομά του για υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου. Ωστόσο, η παρουσία του ήταν διακριτική. Δεν θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις, ενώ παρακολούθησε τις εισηγήσεις καθήμενος στις πίσω καρέκλες. Στην Δομνίστα έφτασε μαζί με τον νομάρχη Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο. Χαιρετήθηκε με τον βουλευτή Ευρυτανίας, Ηλία Καρανίκα, με τον οποίο διατηρεί φιλική σχέση, όσο και με τον δήμαρχο Δομνίστας κ. Γιάννη Σταμάτη, με τον οποίον είχε εγκάρδιο χαιρετισμό, όπως επίσης και με τον πρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κώστα Παπαδόπουλο, διοργανωτή του Επιστημονικού Συνεδρίου στη Δομνίστα. Φαίνεται ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Κώστας Μπακογιάννης έχει σημαντική "θέση" στην Ευρυτανική και επιστημονική πολιτική κοινότητα.

Η πρόθεσή του να εμπλακεί στις δημοτικές εκλογές σε μία μεταβατική περίοδο εφαρμογής του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", καθορίζει και την απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να αναλάβει την "πρόκληση" -όπως ο ίδιος λέει- και μάλιστα σε μία εποχή που και οι οικονομικές δυνατότητες της χώρας είναι σε κρίσιμη φάση. Να σημειωθεί ότι η θητεία των δημάρχων που θα εκλεγούν θα έχει διάρκεια 3.5 ετών, αντί για 5, που θα είναι η θητεία των επόμενων και ότι στην ουσία οι νέοι δήμαρχοι θα κληθούν να εφαρμόσουν την διοικητική μεταρρύθμιση από το μηδέν. Όλα τα παραπάνω, αν μη τι άλλο, σηματοδοτούν μία νέα εποχή για τον διευρυμένο δήμο Καρπενησίου, που μπορεί να χαρακτηριστεί από την ανιδιοτελή πρόθεση ενός νέου και άφθαρτου ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη με την οικογένειά του και θα εγκατασταθεί στο Καρπενήσι, για να υπηρετήσει τον τόπο κατά την νέα δημοτική περίοδο, η οποία κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Κοινή γνώμη Εντωμεταξύ, συμφώνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι η κοινή γνώμη τάσσεται θετικά στο πρόσωπό του. Τα πρώτα αποτελέσματα από το γκάλοπ -για το οποίο έγραψαν αποκλειστικά τα "Ευρυτανικά Νέα" την προηγούμενη εβδομάδα- αν και οι μετρήσεις συνεχίζονται, φέρουν πρώτο σε δημοτικότητα τον νεαρό Κώστα Μπακογιάννη για υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου.
Στοιχεία από τις μετρήσεις που διεξάγονται αυτήν την εποχή στην Ευρυτανία, θέλουν νέοι άνθρωποι να εμπλακούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και να δικαιώσουν τα συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας που εκφράζουν την επιμονή μας να υπάρξουν νέες πολιτικές και νέες ιδέες για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν διαγράφεται το παρελθόν και όσα έγιναν. Αλλά ο τόπος χρειάζεται μέλλον. Ποιοι θα το διαχειριστούν, θα εξαρτηθεί από τους ίδιους τους πολίτες και την ψήφο τους, αρκεί να τους επιτραπεί να έχουν την εναλλακτική πρόταση» - www.e-aftodioikisi.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: