Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

«Γκρίνια» στο ΠΑΣΟΚ για την καθυστέρηση των «χρισμάτων». - Δηλώσεις του Γραμματέα της Ν.Ε. Πιερίας Γ. Μαλτζάρη

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
Σε «ανάμενα κάρβουνα» κάθονται οι ενδιαφερόμενοι για το «χρίσμα» του υποψηφίου Δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ, καθώς διανύουμε το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου και ...ακόμη η Ιπποκράτους δεν ανακοίνωσε κανένα όνομα που θα στηρίξει στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στους 3 δήμους της Πιερίας.
Αντιθέτως, η Ν.Δ. ανακοίνωσε πριν από μέρες τη στήριξη της στο Σάββα Χιονίδη για το Δήμο Κατερίνης και τον Βαγγέλη Πολύζο στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τον Κώστα Δημόπουλο, χθες, για το Δήμο Δίου – Ολύμπου.
Στάση αναμονής κρατά και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, καθώς περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις από την Ιπποκράτους. Ο Γραμματέας του κινήματος στο νομό μας Γιάννης Μαλτζάρης, ερωτηθείς από το «Ο.Β.» για το θέμα, σημείωσε  πως  η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δε φέρει καμία ευθύνη για τη καθυστέρηση. Σημείωσε δε πως και στην Πιερία (όπως και σε όλη την Ελλάδα) τα ονόματα θα ανακοινωθούν από την αρμόδια επιτροπή του κόμματος, διευκρινίζοντας ωστόσο πως σέβεται τις διαδικασίες του κινήματος  για την ανάδειξη των υποψηφίων.
Χρίσμα ή στήριξη
Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζεται στη σχετική πρόσφατη ανακοίνωση, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει χρίσματα, αλλά μόνο τη στήριξη του σε πρόσωπα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αντίληψή του για την αυτοδιοίκηση. «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ποιες είναι οι "κινήσεις"' και τα πρόσωπα που εκφράζουν την αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση και κυρίως για τη μεγάλη αλλαγή που φέρνει στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι αξιολογήσεις της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων εξετάζονται από το Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και από την επιτροπή καταστατικού και πιστοποίησης. Όλες οι υποψηφιότητες τις οποίες θα στηρίξει, χωρίς να δώσει χρίσματα το ΠΑΣΟΚ, θα επικυρωθούν με την ανακοίνωσή τους στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει αρχές Σεπτεμβρίου.
(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: