Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

"Οργιάζει" το παραεμπόριο στην Παραλία


Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
Έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών που βλέπουν το τζίρο ..
τους να πέφτει
Ανοιχτή «πληγή» παραμένει το παραεμπόριο για τους επαγγελματίες της Παραλίας.
 
Κάθε μέρα, για ακόμη ένα Καλοκαίρι,  οι έμποροι απελπίζονται, γιατί  βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται.  «Έχουμε φτάσει στο αμήν», λένε ιδιοκτήτες καταστημάτων της Παραλίας. «Το κράτος ζητάει από τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην οικονομική κρίση που περνά η χώρα, αλλά βλέπουμε έξω από τα μαγαζιά μας να οργιάζει το παραεμπόριο», συμπληρώνουν.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι η κατάσταση είναι τραγική και δηλώνουν εξοργισμένοι, ενώ ζητούν ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο μαστίζει την αγορά τα τελευταία χρόνια. «Κάθε μέρα σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι πλανόδιοι και όταν βλέπουν την αστυνομία σηκώνονται και πηγαίνουν στον πιο κάτω δρόμο.»
Οι επαγγελματίες της περιοχής σημειώνουν πως η κατάσταση, ειδικά φέτος, είναι αφόρητη αλλά και προκλητική από κάθε πλευρά, διότι οι επαγγελματίες έχουν σημαντικές οικονομικές απώλειες σε περίοδο κρίσης, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα από ΦΠΑ.
Σημειώνουν δε πως ο εμπορικός κόσμος διακατέχεται από την αγωνία του αύριο και οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν εισέλθει σε μια δίνη, καθώς πολλές από αυτές βρίσκονται στο οριακό σημείο λειτουργίας τους. Ζητούν από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπεί το παραεμπόριο που καταστρέφει τον εμπορικό κόσμο της περιοχής. Οι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων και μίνι μάρκετ στην Παραλία τονίζουν πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα.
Στο Δήμο ΚατερίνηςΣημειώνεται ότι στο δήμο Κατερίνης τις τελευταίες εβδομάδες ξεκίνησαν επιχειρήσεις – «σκούπα» με σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου, που αποτελεί «πληγή» για την περιοχή μας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις νόμιμες επιχειρήσεις, αλλά και σοβαρούς κινδύνους για τους καταναλωτές. Οι  αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, κατέγραψαν και κατέσχεσαν 3500 τεμάχια απομίμησης επώνυμων προϊόντων.
Οι λαθρέμποροι μικροπωλητές εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης και την Ολυμπιακή Ακτή πωλώντας είδη ένδυσης, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες, παιχνίδια όπως και αντίγραφα επώνυμων εταιρειών(τσάντες, αξεσουάρ), χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και άδεια μικροπωλητή. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και αποδόθηκαν αρχικά για φύλαξη στο Δημοτικό Γκαράζ και στη συνέχεια καταστράφηκαν.(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)



Δεν υπάρχουν σχόλια: