Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Στην Εξεταστική των ομολόγων ο Γ.Ζορμπάς - Καταπέλτης τα πορίσματα

Τρίτη 29 Ιουλίου 2010
Καταπέλτης για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων είναι τα πορίσματα του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής της ..Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Ο Γ.Ζορμπάς, ο οποίος σήμερα παρουσιάζεται ενώπιον της Εξεταστικής της Βουλής, διαπίστωσε ροή «μαύρου» χρήματος που ως προϊόν δωροδοκίας κατευθύνθηκε σε «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Ζορμπάς συνέταξε τρία διαφορετικά πορίσματα, που για πρώτη φορά αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικά στο πόρισμα για τις συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ του επικουρικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) υπάρχει ρητή αναφορά στη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος.

Τα πόρισμα συντάχθηκε τον Αύγουστο του 2007, αλλά η τότε ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης το επέστρεψε στον κ. Ζορμπά, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να συντάσσει τέτοιες εκθέσεις.

Ο επικεφαλής της Αρχής ωστόσο επέμεινε και τον Μάιο του 2008 απέστειλε στη Δικαιοσύνη άλλες δύο εκθέσεις για δομημένα ομόλογα που είχαν προμηθευτεί τα Ταμεία των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ) και των φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ).

Το αμέσως επόμενο διάστημα, και με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας, η Αρχή υποβιβάστηκε σε υπηρεσία του υπουργείου και ορίστηκε ότι επικεφαλής της θα ήταν εν ενεργεία δικαστικός.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: