Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Παράταση εργασιών ενέκρινε η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε για την ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε

Σήμερα η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά των δυο εταιρειών, οι οποίες όχι μόνο δεν θορυβήθηκαν από τη σύσκεψη της Παρασκευής, αλλά.. ζήτησαν και παράταση των εργασιών του… μαρτυρίου
Και τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η επιτυχημένη προσπάθεια ταλαιπωρίας χιλιάδων οδηγών από την  Εγνατία και την Αιγαίο ΑΕ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η παραχωρησιούχος εταιρία έχει ζητήσει παράταση του χρονοδιαγράμματος για την περαίωση των εργασιών στο ύψος του κόμβου του Αιγινίου.
Η απίστευτη ταλαιπωρία των χιλιάδων επισκεπτών της Πιερίας (και) το περασμένο Σαββατοκύριακο, φαίνεται οτι θα συνεχιστεί για άγνωστο ακόμη πόσο (αναμένεται η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας). Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας, υψηλόβαθμο στέλεχος της επιβλέπουσας Εταιρείας του δημοσίου (το οποίο δεν μας έκανε την τιμή στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής) επικοινώνησε με το νομάρχη Πιερίας, για να του ανακοινώσει (δίκην ενημέρωσης) την πρόθεση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ να εγκρίνει για ένα επιπλέον διάστημα τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό στο ύψος του Αιγινίου, κατόπιν αιτήματος της ΑΙΓΑΙΟ ΑΕ.
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπαστεργίου, ο οποίος από την Παρασκευή είχε προειδοποιήσει ότι η εταιρεία θα ζητήσει επιπλέον χρόνο για την περαίωση των εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος στην περιοχή.
Όσον αφορά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον των δύο εταιρειών, αυτή δεν έγινε χθες, αλλά θα γίνει σήμερα, αφού, αντί απάντησης από την ΕΓΝΑΤΙΑ για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών στην εθνική οδό, αυτή ζήτησε επιπλέον χρόνο για λογαριασμό της ΑΙΓΑΙΟ ΑΕ.
Οι ουρές των οχημάτων το Σάββατο και την Κυριακή, ημέρες κατά τις οποίες ο νομός δέχθηκε μεγάλο όγκο επισκεπτών από τους γύρω νομούς, ήταν πολλών χιλιομέτρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διαδρομή της επιστροφής από το ύψος του Κορινού μέχρι τον κόμβο του Αιγινίου, (η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι περίπου 15 λεπτά) διήρκεσε κοντά στη μια ώρα. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν και στα διόδια των Μαλγάρων (από και προς την Κατερίνη), ενώ η συνολική διάρκεια της διαδρομής από τη Θεσσαλονίκη έως την Κατερίνη και το αντίστροφο έφτασε τις δυο ώρες
.(Πολιτεία/Β.Ζ)

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: