Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

στο σφυρί ...οι οφειλέτες - Διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των χρεών από 760 μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010
 Το 30% των μεγάλο-οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόσθεσμα χρέη και μεγάλη ακίνητη περιουσία προσήλθε μέχρι τις 20 Ιουλίου για.. να ρυθμίσει την εξόφληση των οφειλών του.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιουλίου έληξε η σχετική προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Παράγοντας του υπουργείου, μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι από τους μεγάλους οφειλέτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές μεγάλης αξίας (Μύκονος, Σαντορίνη, κ.ά.), προσήλθαν και εξόφλησαν τις οφειλές τους 230 άτομα ή περίπου το 30% του συνόλου αυτών.
Για τους υπόλοιπους θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των πλειστηριασμών.
Από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών είχαν εντοπιστεί περίπου 990 φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ, οι οποίοι κατέχουν στη Μύκονο και τη Σαντορίνη 2.917 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ έχουν συνολικά στην κατοχή τους 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση στο κτίριο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την επίσημη τοποθέτηση του νέου προεδρείου της ΕΛΣΤΑΤ, με επικεφαλής τον Ανδρέα Γεωργίου (έως τώρα αναπληρωτή προϊστάμενο του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου).
Ο υπουργός επισήμανε, επίσης, ότι εκτός από τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, η Ελλάδα αποκαθιστά και το έλλειμμα αξιοπιστίας της, μέσω της νέας στατιστικής αρχής και πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται στους διεθνείς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: