Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Γιουρόπα Λιγκ: Εύκολη πρόκριση για Ολυμπιακό, 6-1 τη Μπέσα - ΒΙΝΕΤΟ


Οσο χαλαρός παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο καταιγιστικός και μεταμορφωμένος στο δεύτερο ήταν ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα να διαλύσει με 6-1 τη Μπέσα στο άδειο, λόγω...
τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης», πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση εντός έδρας ευρωπαϊκή του νίκη και βέβαια με συνολικό απολογισμό δύο νικες και 11-1 (!) γκολ σκέφτεται ήδη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον Γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Πολύ καλός ο Μιραλάς, ενώ τα γκολ σημείωσαν οι Ντουντού (2), Μαρέσκα (2), Ντάρμπισιρ και Φετφατζίδης. Στο φαληρικό γήπεδο βρέθηκε και ο Αλμπερτ Ριέρα για να παρακολουθήσει τη νέα του ομάδα, όπως και ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος.
Αν οι ερυθρόλευκοι ήταν λίγο περισσότερο προσεκτικοί, ειδικά ο Μήτρογλου που ίσως επειδή ήθελε πολυ να σκοράρει δεν ήταν προσεκτικός στην τελική του προσπάθεια, δεν είναι υπερβολή να γράφαμε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στα 8 γκολ μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα απο τα έξι τέρματα σημειώθηκαν στο τελευταίο 15λεπτο. Σας αναφέρουμε μόνο ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι ειχαν συνολικά 28 προσπάθειες!


Για να μην ξεχνιόμαστε, η Μπέσα δεν μπόρεσε να σταθεί ως αντίπαλος σε κανένα από τα δύο ματς, ενώ ακόμη και για το στόχο που είχε για τα δύο αυτά παιχνίδια ο Εβαλντ Λίνεν, δηλαδή να δοκιμάσει πράγματα ούτε αυτό δεν μπόρεσε να κάνει. Βέβαια ο Γερμανός θα πρέπει να μιλήσει λίγο στους παίκτες του για τη συμπεριφορά τους στο πρώτο ημίχρονο. Ανόρεκτοι, χωρίς πάθος, καμία κίνηση, καθόλου πίεση και με τον Κέβιν Μιραλάς να μοιάζει ως μοναδικός που προσπαθεί για να δημιουργήσει ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ν' απειλήσει ουσιαστικά την αλβανική ομάδα.


Βέβαια αυτή τη φορά ο Ντούρο δεν άφηνε τους παικτες του να περάσουν τη γραμμή του κέντρου φοβούμενος μη γύρει από νωρίς το άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και γράψει κανά περίεργο νούμενο το ταμπλό. Τώρα που γράψαμε άδειο... Εκεί γύρω στο 30ό λεπτό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που είχαν κατακλύσει τα μαγαζιά έξω από το γήπεδο δημιούργησαν ξεχωριστή ατμόσφαιρα φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φωτοβολίδες και βέβαια αναγκάζοντας τον Αλμπερτ Ριέρα που βρέθηκε για πρώτη φορά στη νέα του έδρα ν' αναρωτιέται για την τρέλα τους.


Ισως αυτό το στιγμιότυπο ν' άξιζε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από τον απολογισμό του πρώτου ημιχρόνου, όπως βέβαια μπορείτε να διαπιστώσετε ρίχνοντας και μια ματιά στις φάσεις που δημιουργήθηκαν.


Το δεύτερο «μισό» βέβαια ήταν εντελώς διαφορετικό! Θύμισε κατά πολύ Τίραννα και τελικά είχε τον ίδιο απολογισμό σε διαφορά τερμάτων. Σκοράροντας μόλις στο 20ό δευτερόλεπτο της επανάληψης με το γκολ του Ντουντού ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά. Ηδη ο Λίνεν είχε αντικαταστήσει τους αρνητικούς σήμερα, Ζαϊρί και Οσκαρ με τους Ντάρμπισιρ και Μήτρογλου περνώντας τον Ντιόγκο πίσω από τον «Γερμανό» σε ρόλο ελεύθερου, το Αγγλο σε ρόλο αριστερού χαφ και τον Μιραλάς ως δεξί.


Η γρήγορη ισοφάριση της Μπέσα με πολύ όμορφο τέρμα του Λαζαρέφσκι μπορεί να πει κανείς ότι πείσμωσε τους γηπεδούχους που είδαν τους Αλβανούς να πανηγυρίζουν λες και κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ και είπαν να κάνουν πράξη αρκετά από τα λεγόμενα του Γερμανού προπονητή. Ο,τι δηλαδή δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός το είχε στο δεύτερο. Προσθέστε και το στοιχείο ότι και πάλι κυνήγησε το γκολ σα γερμανική ομάδα και θεωρούμε ότι μπορείτε να καταλάβετε πως φτάσαμε μέχρι το τελικό 6-1.


Κορυφαίος ο Κέβιν Μιραλάς, με τους Ντουντού και Μαρέσκα να κάνουν στο δεύτερο ημίχρονο πολύ καλή δουλειά, τον Ματ Ντάρμπισιρ να αποδεικνύει ξανά ότι το' χει το γκολ και βέβαια τον νεαρό Φετφατζίδη να αρπάζει ακόμη μια ευκαιρία από τα μαλλιά...


Διαιτητής: Λι Πρόμπερτ (Αγγλία)
Κίτρινες: Αλίγιου, Πότσι, Οσμάνι, Γιακούπι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Πάρντο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί (46΄ Ντάρμπισιρ), Μιραλάς, Όσκαρ (46΄ Μήτρογλου), Ντιόγο (69΄ Φετφατζίδης).
ΜΠΕΣΑ (Σφετίμ Ντούρο): Μπακάι, Αλίγιου, Γιακούπι (76΄ Χότζα), Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χατζιμπούλιτς, Πότσι, Ντάμπι (71΄ Στίνι), Τσικαλέσι (84΄ Τράγκαϊ), Ντος Σάντος, Οσμάνι.


Παρακολουθείστε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης...


21:30 Ο Αγγλος ρέφερι σφυρίζει για πρώτη φορά στον αγώνα.


5ο λεπτό: Μαγική κάθετη μπαλιά του Ντουντού στον Μιραλάς με τον Βέλγο να μην προλαβαίνει να τσιμπήσει τη μπάλα πάνω απο τον Μπακάι. Σ' αυτό το χρονικό σημείο καταγράφεται η πρώτη σημαντική στιγμή της ρεβάνς.



12ο λεπτό: Καλύτερη η παρουσία της αλβανικής ομάδας σ' αυτά τα πρώτα λεπτά σε σχέση με την εικόνα που είχε και στο πρώτο ματς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν βρει ακόμη τα πατήματά τους.


13ο λεπτό: Κεφαλιά του Ντος Σάντος μετά το φάουλ του Οσμάνι πέρασε άουτ. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τη Μπέσα.

16ο λεπτό: Καλό σουτ του ορεξάτου σήμερα Κέβιν Μιραλάς με το πόδι του Αλίγιου να βγάζει τη μπάλα σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ζαϊρί και ο Μπράβο έκανε αδύναμη προβολή στο ύψος του πέναλτι και είχε την ευκαιρία για να δημιουργήσει κάτι καλό.


22ο λεπτό: Πονηρό γέμισμα του Μιραλάς στην περιοχή του Μπακάι, ωστόσο κανείς από τους παίκτες που είχαν προωθηθεί, αλλά ούτε και ο Ραούλ Μπράβο που ήταν στο βάθος μόνος του κατάφεραν να απειλήσουν.


30ό λεπτό: Η εικόνα της αναμέτρησης δεν είναι καθόλου καλή σ' αυτό το πρώτο ημίωρο, προφανώς απόρροια του αποτελέσματος της πρώτης αναμέτρησης.

31ο λεπτό: Πολύ καλό «1-2» του Ζαϊρί με τον Μιραλάς, με τον Βέλγο να επιχειρεί μέσα από την περιοχή δυνατό σουτ με εξωτερικό φάλτσο και τα σώματα των ποδοσφαιριστών της Μπέσα ν' απομακρύνουν τη μπάλα.


33ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα για την Μπέσα: Ο Αλίου έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα από πίσω στον Μιραλάς


37ο λεπτό: Δεύτερη κίτρινη κάρτα για την αλβανική ομάδα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Πότσι να κιτρινιστεί για δυνατό μαρκάρισμα στον Ντιόγκο.


39ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Ραούλ Μπράβο στα χέρια του Μπακάι.

44ο λεπτό: Επικίνδυνο μαρκάρισμα του Γιακούπι στον Ντιόγκο! Τρίτη κίτρινη κάρτα για τους παίκτες της Μπέσα.

22:17 Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Ολυμπιακός-Μπέσα 0-0.

22:33 Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου


Η επανάληψη ξεκίνησε με δύο αλλαγές για την ομάδα του Εβαλντ Λίνεν. Ντάρμπισιρ και Μήτρογλου πήραν τις θέσεις των Ζαϊρί και Οσκαρ.


46ο λεπτό-ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Μακρινό δυνατό σουτ του Ντουντού στο 21ο δευτερόλεπτο της επανάληψης και ο Ολυμπιακός παίρνει το προβάδισμα. Φάση γκαρμπόν με το γκολ που σημείωσε ο Βραζιλιάνος στο πρώτο ματς στα Τίρανα.



48ο λεπτό-ΓΚΟΛ: Φοβερό γκολ για τη Μπέσα. Ο Λαζαρέφσκι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι του Πάρντο και διαμορφώνει το Ολυμπιακός-Μπέσα 1-1.



53ο λεπτό-ΓΚΟΟΟΟΛ:
Ο Ματ Ντάρμπισιρ με πολύ όμορφο και συνάμα τεχνικό δεξί σουτ δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Πολύ καλό τελείωμα για τον Αγγλο!


55ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ντουντού! Κόρνερ του Μιραλάς μόνος του ο Βραζιλιάνος στο ύψος του πέναλτι στέλνει με την προβολή τη μπάλα ψηλά άουτ.

58ο λεπτό: Ο Χολέμπας έχασε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όταν ο Ντάρμπισιρ τον έβγαλε μόνο του στα δεξιά της περιοχής του Μπακάι, αλλά το σουτ του Γερμανού έφυγε ψηλά άουτ.


66ο λεπτό: Δοκάρι για τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος μετά από βαθιά μπαλιά μπήκε στην περιοχή προσπάθησε να κρεμάσει τον Μπακάι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι μια και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Μπέσα.



69ο λεπτό: Τρίτη αλλαγή για τους ερυθρόλευκους. Ο Φετφατζίδης στη θέση του Ντιόγκο.



71ο λεπτό: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ντάρμπισιρ έγλειψε το δοκάρι του Μπακάι.



71ο λεπτό:
Πρώτη αλλαγή για τη Μπέσα. Ο Σίντι παίρνει τη θέση του Ντέμπι.



75ο λεπτό-ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Μαρέσκα με κεφαλιά σε ρυθμό προπόνησης μετά από σέντρα-λουκούμι του κορυφαίου του γηπέδου Κέβιν Μιραλάς διευρύνει το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό!


75ο λεπτό: Δεύτερη αλλαγή για τη Μπέσα. Ο Χόντζα αντικατέστησε τον Γιακούπι.

78ο λεπτό-ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Ντουντού με αρκετή τύχη και μετά την απόκρουση του Μπακάι στο κοντινό ψαλίδι του Μήτρογλου διαμορφώνει το Ολυμπιακός-Μπέσα 4-1. Η αλβανική ομάδα έχει καταρρεύσει.

82ο λεπτό: Χαμένο τετ α τετ του Κώστα Μήτρογλου.


84ο λεπτό: Τρίτη αλλαγή και για τη Μπέσα. Ο Τράγκα παίρνει τη θέση του Σικαλέσι.


88ο λεπτό-ΓΚΟΟΟΟΛ: Το κερασάκι στην τούρτα της εύκολης πρόκρισης με τον Φετφατζίδη να σημειώνει ένα πολύ όμορφο τέρμα και να διαμορφώνει το Ολυμπιακός-Μπέσα 5-1.


89ο λεπτό: Νέο χαμένο τετ α τετ του Μήτρογλου.


90ό λεπτό-ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Ο Εντσο Μαρέσκα με πλασέ και απούσα την άμυνα της Μπέσα κάνει το Ολυμπιακός-Μπέσα 6-1.


23:19 Τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός σκοράροντας 6 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε της Μπέσα με 6-1 και πλέον σκέφτεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον Γ' προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.
Ολυμπιακός-Μπέσα 6-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: