Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Ο κυκλικός κόμβος πίσω από το πάρκο είναι «Ο Κόμβος με τον Έναν Φοίνικα», και ο κυκλικός κόμβος μπροστά από το.. πάρκο θα είναι «Ο Κόμβος με τους Τέσσερις Φοίνικες».
Είπαμε, ο κάθε κόμβος θα έχει «χρώμα» και ονοματεπώνυμο.

Μεθαύριο Κυριακή, στις 8.30 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου Λιτοχώρου, η παράταξη της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (δια του επικεφαλής της, Νίκου Κουκουτάτσιου)  θα κάνει τον απολογισμό της δράσης της και θα κριτικάρει και τα πεπραγμένα της διοίκησης.
Η κρινόμενη, την Κυριακή, διοίκηση (δια του δημάρχου Σάκη Τσιφοδήμου) θα προχωρήσει στον δικό της απολογισμό μετά από δυο βδομάδες, το Σάββατο 7 Αυγούστου, στο ανοιχτό θέατρο του Πάρκου Λιτοχώρου.
Ωραία, δημόσια πράγματα.

PAPATHEMELHS
ΚΑΙ ο Στέλιος Παπαθεμελής υποψήφιος, ανεξάρτητος, δήμαρχος, με σύνθημα «Για τη Θεσσαλονίκη, με πείσμα».
Πετυχημένο. Έχει αποδειχθεί ότι ο Παπαθεμελής παραείναι πεισματάρης, για να κάνει στη μπάντα.
Και σε όσους θέτουν ζήτημα ανανέωσης στα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής (στην οποία ο ίδιος βρίσκεται από το 1974, δηλαδή επί 36 συναπτά χρόνια), απαντά με … Θουκυδίδη, που λέει πως, αν τα νιάτα με τους ηλικιωμένους χωριστούν, δεν θα κάνουν τίποτε ούτε οι μεν ούτε οι δε.
Βέβαια δεν είπε ο Θπυκυδίδης; Ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει πάντα να είναι επικεφαλής, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο.

LOBERDOS
Νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των αποφάσεων του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα) που προβλέπουν αυξήσεις (1,5%-3%) προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, επικαλούμενος το Μνημόνιο.
Όλα κι όλα! Μπορεί να θέλει να καταργήσει αποφάσεις της Διαιτησίας, που τη διατήρησε, θα το κάνει όμως δημοκρατικά, με νομοθετική ρύθμιση.
Αν ενθυμούμαι καλώς, ο Γιάννης Αμοιρίδης είχε πατήσει πόδι για τον ΟΜΕΔ. Τι θα κάνει άραγε όταν ο Λοβέρδος φέρει, την προσεχή εβδομάδα, τη ρύθμισή του στη Βουλή;
Α, ξέχασα. Δεν είναι στο Α΄ θερινό τμήμα της Βουλής.

1
Ζει και βασιλεύει η μαϊμού στην Ελλάδα, αφού για μια ακόμη χρονιά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας κατασχέθηκαν τα περισσότερα προϊόντα «μαϊμούδες».
Επώνυμες μάρκες ρούχων ακόμη και… οδοντόκρεμες στα κατασχεθέντα προϊόντα που εισχωρούν στην ελληνική αγορά. Παρόλα αυτά (ακόμη και αυτά τα προϊόντα) οι Έλληνες τα πληρώνουν «χρυσάφι», αφού η χώρα μας εκτός από τη Δημοκρατία γέννησε και την εξής έκφραση «τα γούστα πληρώνονται»… και ας είναι και «μαϊμού»
(σημ.: Κάθε ομοιότητα της συμπαθούς μαϊμούς της φωτογραφίας με πολιτικά πρόσωπα, είναι τελείως συμπτωματική)

2
Τα δέντρα, τα φωτιστικά και τα παγκάκια απέμειναν να τοποθετηθούν για να ολοκληρωθεί η πλατεία Νικομηδείας. Οι υπόλοιπες εργασίες ολοκληρώθηκαν και η περιοχή απέκτησε μια αξιοπρεπή πλατεία, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα παραδοθεί στους περίοικους, με την ελπίδα ότι αυτοί δεν θα την παραδώσουν στα… οχήματά τους.

Το χρέος της ισοπεδωμένης από τον σεισμό του Ιανουαρίου Αϊτής διέγραψε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως μέρος μακροπρόθεσμης πολιτικής ανοικοδόμησης της χώρας.
Εκτός από τη διαγραφή των χρεών ύψους 268 εκατ. δολαρίων, το ΔΝΤ ενέκρινε την χορήγηση τριετούς δανείου 60 εκατ. δολαρίων, με επιτόκιο μηδενικό μέχρι το 2011 και μέχρι 0,5% αργότερα.
Ύστερα και από αυτό καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα:
α. Ακόμη και η Αϊτή δανείζεται με καλύτερους όρους από την Ελλάδα.
β. Η μόνη περίπτωση για να γλιτώσουμε από τα «νύχια» του ΔουΝουΤου, είναι να χτυπηθούμε από σεισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως την ισοπέδωση δεν πρόκειται να την αποφύγουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: