Καταβεβλημένος, σκιά του παλιού του εαυτού, με ένα μελανό σημείο κάτω από το αριστερό του μάτι, πέρασε χθες την πόρτα της εξόδου του ΠΑΣΟΚ ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του κυβερνώντος κόμματος για.... περισσότερα από τριάντα χρόνια.
Με βραχνή φωνή είπε ότι είναι στόχος συντονισμένης επίθεσης εναντίον του, κέντρων και συμφερόντων που επιδιώκουν ακόμη και τη φυσική του εξόντωση. Προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι δεν υποχωρεί και δεν εκβιάζεται. Ωστόσο αυτές οι καταγγελίες του, αλλά και οι εξηγήσεις που έδινε επί δύο ώρες για τα περιουσιακά του στοιχεία, δεν έπεισαν την Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισε, έπειτα από δίωρη ακρόαση, να εισηγηθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο την απομάκρυνσή του από το κόμμα, μέσω αρχικά της αναστολής της κομματικής του ιδιότητας.
Ηταν επί της ουσίας μια προαναγγελθείσα απόφαση αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση υπάρχουν στοιχεία που επιβαρύνουν τον πρώην υπουργό, ανεξαρτήτως των δικών του ισχυρισμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί δύο ώρες έδινε εξηγήσεις και τα τρία στελέχη που τον έλεγξαν τον άκουγαν χωρίς να πολυπαρεμβαίνουν... Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε σχέση με off shore εταιρείες, είπε μεταξύ άλλων ότι όσα του καταλογίζουν δεν είναι αληθή, επανέλαβε ότι από το οίκημα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου δικός του είναι μόνο ο δεύτερος όροφος, τον οποίο αγόρασε με δάνειο η σύζυγός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ ελέγχει τις δύο τεχνικές εταιρείες της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου, την off shore Nobilis και τα ακίνητα τα οποία έχουν στο όνομά τους ο ίδιος και η συζυγός του Βίκυ Σταμάτη. Την περασμένη εβδομάδα το ΣΔΟΕ απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να έχει πλήρη στοιχεία για την εταιρεία Nobilis, από την οποία ο Ακης αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε έρθει καμία απάντηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τρία στελέχη που άκουσαν τις εξηγήσεις του και έλαβαν την πειθαρχική απόφαση εναντίον του, οι δύο, οι Γ. Ανωμερίτης και η Μαρία Αρσένη, ήταν στελέχη με τα οποία συνεργάστηκε πολλά χρόνια και ήταν και υποστηρικτές του τη δεκαετία του '90, που είχε διεκδικήσει την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαφάνειας αναφέρει ότι εξετάστηκαν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Ακη Τσοχατζόπουλου και η επιτροπή, εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού) και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητάς του ως μέλους του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε επίσης ότι αυτή η αναστολή «δεν συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και δεν προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης».
Την απόφαση για την απομάκρυνσή του τη χαρακτήρισε λανθασμένη. Ωστόσο τόνισε ότι ζητεί και ο ίδιος να ανασταλεί η κομματική του ιδιότητα, «μέχρι να λάμψει η αλήθεια και για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το κόμμα από αυτή την υπόθεση». Πάντως υποστήριξε ότι η διαδρομή είναι «κρυστάλλινη, αδιαπραγμάτευτη, που δεν μπορεί να μπει σε αναστολή».
Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι είναι στόχος «μιας πρωτοφανούς και συντονισμένης επίθεσης» που γίνεται εις βάρος του και εις βάρος όλων των μελών της οικογένειάς του, «με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωσή του». Είπε ακόμη ότι και η φυσική εξόντωσή του είναι μέσα στα σχέδια των κέντρων και συμφερόντων που επεξεργάζονται αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Τόνισε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία όπως είπε «αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια» έναντι της συντονισμένης επίθεσης που δέχεται. Υποστήριξε ότι η περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση είναι με πλήρη διαφάνεια καταγεγραμμένη και κατατεθειμένη στους θεσμούς της πολιτείας. «Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι, θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια». *
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου