Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010
Δηλαδή, αγαπητέ Μανώλη Κοσμαδάκη, αν κατάλαβα καλά στο ΨΝΠΟ κάποιοι πληρωνόταν χωρίς να δουλεύουν; Αυτό θα πει πλασματικές υπερωρίες;
***
Απ’ο,τι καταλαβαίνω ....και ο μήνας έχει εννιά που λέει και η αοιδός και εις υγείαν των κοροΐδων, όλων ημών δηλαδή που καλούμεθα τώρα να συνδράμομεν  δια την σωτηρίαν του έθνους.
***
Και ξέρεις εμένα δεν με ικανοποιεί η θεωρία αλλά η πράξη, όπερ σημαίνει: Φέρτε πίσω τα λεφτά, γιατί το κακό παράγινε.
***
Ο κόσμος είναι οργισμένος γενικώς και ειδικότερα όσοι βρίσκονται έξω από το λεγόμενο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν τα σπασμένα.
***
Και έπαιρναν λοιπόν πλασματικές υπερωρίες, το ήξεραν οι ίδιοι ή έτσι βρε αδερφέ, εκ Θεού τους έπεφτε το μάννα; Υπάρχει συνέργεια, σχέδιο ή όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε;
***
Χθες παραβρέθηκα σ’ένα διάλογο όπου μαινόμενος πολίτης αποκαλούσε την Ελλάδα μπουρδέλο, ώσπου δέχθηκε την παρατήρηση ενός προφανώς εμπειρότερου που διορθώνοντάς τον είπε ότι ακόμη και στα μπουρδέλα υπάρχει τάξη, σειρά και επαγγελματισμός.
***
Θυμήθηκα και την επιχείρηση «Μπάμπης» μ’εκείνον που μάζευε αποδείξεις διοδίων για να δικαιολογούν κάποιοι στις υπηρεσίες τους χιλιόμετρα και διανυκτερεύσεις. Τρώγανε απ’τις σάρκες τους.
***
Είναι αλήθεια ότι και σ’αυτό το Δημόσιο οι εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να αυτοπροστατευθούν, να περιφρουρήσουν το χώρο τους. Μόνοι τους άνοιξαν το λάκκο τους.
***
Και μη μου πείτε ότι αυτά είναι πταίσματα και να μη τα βάζω με τους εργαζόμενους αλλά με το Βαρδινογιάννη, γιατί δεν θα σας κάνω το χατίρι.
***
Προσωπικά με εξοργίζουν οι πλασματικές υπερωρίες, επειδή έχω άποψη και πιστεύω ότι στην Ελλάδα κανείς δεν δουλεύει οκτάωρο αλλά η θεωρία περί κεκτημένων καλά κρατεί.
***
Άλλοι βέβαια ενοχλούνται με άλλα πράγματα και διερωτώνται:  Μα είναι δυνατόν στο ΨΝΠΟ να λειτουργούν 310 υπάλληλοι για 180 τρόφιμους;
Δεν γνωρίζω πραγματικά τι επικρατεί σε παρόμοια ιδρύματα στο εξωτερικό. Για ένα είμαι βέβαιος,  είμαστε πλέον πολύ λίγοι  Έλληνες για να υπηρετούμε ένα τεράστιο Δημόσιο.
***
Γι’ αυτά και άλλα πολλά δυστυχώς θα αναγκασθούμε οι μη πονηροί να δουλέψουμε 40 χρόνια για να πάρουμε, αν πάρουμε,  συντάξεις φιλανθρωπίας.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: