Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πρωτομαγιά με το πιστόλι στον κρόταφο


apergia
Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο, περικοπές σε δώρα, επιδόματα και πάγωμα μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ και έμμεσους φόρους και αύξηση το ορίου των απολύσεων είναι ο μποναμάς της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους της ...χώρας για την αυριανή γιορτή τους, την Πρωτομαγιά.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο άγρια, απροκάλυπτη και άδικη επίθεση που εξαθλιώνει τη ζωή μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων. Η απάντηση θα δοθεί τώρα στο δρόμο», είπε χθες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μετά τα κακά μαντάτα, που πήραν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Το αν και οι Πιεριείς εργαζόμενοι θα δόσουν αύριο, Πρωτομαγιάτικα, απάντηση είναι άγνωστο. Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης πάντως ετοιμάζεται για την καθιερωμένη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, στις 9.30 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ για τη δική του ξεχωριστή, όπως πάντα, συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχουν τέλος

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματά μας. Η προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ οδηγεί σε νέες περισσότερο επώδυνες ανατροπές και παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας. Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος», αναφέρει στο πρωτομαγιάτικο μήνυμά του το Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ.
«Η συνέχιση του αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας», αναφέρει, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αυριανή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Τετάρτης (5 Μαΐου) που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε εργατική-λαϊκή εξέγερση ενάντια στο σφαγείο του ΔΝΤ, το Πρόγραμμα και το Σύμφωνο Σταθερότητας Κυβέρνησης-ΕΕ, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να είναι μια μέρα-σταθμός των αγώνων του εργατικού κινήματος για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, που είναι στην ουσία η εφαρμογή των μέτρων του ΔΝΤ και του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ στην χώρα μας.Η προσφυγή στο ‘μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-ΕΕ σημαίνει ότι η κυβέρνηση εκχωρεί βασικά κυριαρχικά δικαιώματα στο ΔΝΤ. Μιλάμε δηλαδή για οικονομική κατοχή και ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μισοαποικία. Η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ. Δεν εκλέχτηκε με βάση τέτοια προγραμματική δέσμευση και δεν της έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση ο Ελληνικός Λαός».
«Μια μαζική και μαχητική Πρωτομαγιά μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιο οργανωμένη-και άρα αποτελεσματική-αντίσταση στις επιθέσεις που δεχόμαστε και αυτές που σχεδιάζουν εναντίον μας στο άμεσο μέλλον», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

«Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, Συνέλληνες, η φετινή επέτειος αποκτά σταθμό στην πορεία του κινήματος για την κατάκτηση των δικαιωμάτων του λαού μας και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Όσα αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα της εργατικής Τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο αμφισβητούνται και κατεδαφίζονται σήμερα από εντολοδόχες κυβερνήσεις σε συμφωνία με τα αφεντικά (τους) της Παγκόσμιας Τάξης. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συμπαρίσταται στα διαχρονικά δίκαια ώριμα αιτήματά σας και καταγγέλλει την ανάλγητη μονεταριστική πολιτική λιτότητας της ’’Νεοφιλελεύθερης-Σοσιαλιστικής’’ διακυβέρνησης του κηδεμονευόμενου κ. Παπανδρέου, ο όποιος πρέπει να γνωρίζει ότι επίκειται η δική του καταβαράθρωση από τον Ελληνικό λαό, όπως συνέβη στον Σρέντερ της Γερμανίας και θα συμβεί στο φίλο του Γκόρτον Μπράουν της Μ. Βρετανίας στις εκλογές που έρχονται», αναφέρει στο πρωτομαγιάτικο μήνυμά της Ν.Ε Πιερίας του ΛΑΟΣ.  

«Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους! Καμία θυσία για την πλουτοκρατία! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!», είναι το σύνθημα του ΠΑΜΕ, η Τοπική Γραμματεία Πιερίας του οποίου ετοιμάζεται για την αυριανή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωσή του στην κεντρική πλατείας της Κατερίνης τις 10.00 το πρωί.
«Κάθε αναμονή, κάθε εφησυχασμός δίνει στα αρπακτικά του κεφαλαίου και όσους τα υπηρετούν περισσότερα περιθώρια για να ετοιμάσουν την επόμενη επίθεση στα δικαιώματά σου. Μην περιμένεις άλλο. Οι θυσίες που απαιτεί η ταξική πάλη είναι πολλαπλάσια λιγότερες από τις θυσίες που απαιτεί η πλουτοκρατία και θα γίνουν ακόμα λιγότερες στο βαθμό που οι αγώνες θα γίνονται μαζικότεροι, πιο μαχητικοί και θα αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου», αναφέρει στο μήνυμά του το ΠΑΜΕ.

Εκδήλωση ενόψει της Πρωτομαγιάς, για να τιμήσουν τους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας, της εργατικής τάξης, οργανώνουν σήμερα Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (Εκάβη)) η Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ και η Ν.Ο Πιερίας της ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί ταινία με περιεχόμενο σχετικό με την 1η του Μάη.

Μήνυμα για τον αυριανό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς έστειλε και ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Σήμερα περνάμε μαζί τη δυσκολότερη στιγμή της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της εποχής και την ανασφάλεια του κάθε πολίτη. Παλεύουμε για μια Ελλάδα φιλοτιμίας και παραγωγής, για μια Ελλάδα Δημοκρατίας και Δικαίου, για την Ελλάδα της ανθρωπιάς, της διαφάνειας, της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Έχουμε πάντα ως σταθερή πυξίδα τις αξίες μας και την προσήλωσή μας στα συμφέροντα του λαού.
Ένα μεγάλο στοίχημα είναι να ξανακάνουμε τους Έλληνες να νοιώσουν περήφανοι. Και περήφανος δεν είναι ο πλούσιος είναι αυτός που έχει αξιοπρέπεια. Για την ανάκτηση αυτής της αξιοπρέπειας δίνουμε καθημερινό αγώνα με τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Χρόνια πολλά σε όλους τους εργαζόμενους».(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: