Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 30 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Μας καταργούν τον 13ο και 14ο μισθό, αυξάνουν τους έμμεσους φόρους, παγώνουν τους μισθούς και ξεπαγώνουν τις απολύσεις κι έρχεται ο βουλευτής μας, ο Γιάννης Αμοιρίδης, να μας πει ότι «το στοίχημα είναι να ξανακάνουμε τους Έλληνες να νοιώσουν περήφανοι», γιατί «περήφανος δεν είναι ο πλούσιος, είναι αυτός που έχει αξιοπρέπεια»!
Συγγνώμη αλλά, δεν μας φτάνει ο πόνος μας, είναι ανάγκη να μας δουλεύετε κι από πάνω;

Ωραία η εκδήλωση για τον Μεγαλέξανδρο, με τον τίτλο «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;»!
Κάτι ξέχασαν όμως μου φαίνεται: τη γοργόνα.

Τόσο υπεράνω κομμάτων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έκανε το χατίρι των Νεοδημοκρατών για ξεχωριστό ορεινό δήμο Πέτρας και Πιερίων κι όχι των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ που ζητάν συνένωση με την Κατερίνη;
Ή μήπως είχε άλλα, πονηρά, κατά νου;

«Τόσο καιρό περιμέναμε να δούμε τον Καλλικράτη να παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα είδαμε μόνο τα οστά. Η σάρκα έλειπε…»,  είπε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.
Όπου «σάρκα» ίσον η «οικονομική προίκα του νέου θεσμού των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων», που όπως είπε είναι «όχι μόνο ανεπαρκής, αλλά και αβέβαιη ως προς την είσπραξή της».

Επιστρέφει στην ενεργό δημοσιογραφία η Ματθίλδη Μαλούτα, η οποία από τις 3 Μαΐου επανεμφανίζεται στα ερτζιανά και στο Ράδιο «Ενημέρωση», με την εκπομπή «Η ενημέρωση θα σε βρει όπου και να ‘σαι».
Δηλαδή Ματ, κάτι σαν την Εφορία…

2
 
Θυμάται κανείς εκείνο το «νόστιμο» δίλημμα που έθεσε ο ΓΑΠ προεκλογικά «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;»
Το συμπέρασμα είναι, ότι δεν έχει σημασία τι επέλεξαν οι εκλογείς (δείχνοντας προτίμηση στον σοσιαλισμό), αλλά ότι οδηγηθήκαμε στη «βαρβαρότητα» του ΔΝΤ μέσω του… τρίτου δρόμου!

3
 
«Μπορεί (το Υπουργείο Εσωτερικών) να προσδιορίσει το κόστος που θα εξοικονομήσει (από τις συνενώσεις) και όχι το ύψος των πόρων που θα κατευθυνθούν προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση;»
Αυτό τον απλό προβληματισμό έβαλε ο δήμαρχος Πιερίων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα ανταποκριθεί το κράτος στις υποχρεώσεις του.
Καλός ο προβληματισμός, ακόμη καλύτερο το ερώτημα, αλλά δήμαρχε το υπουργείο είναι αναρμόδιο για το τι πόρους θα διαθέσει. Στο εξής ανάλογα ερωτήματα στους «τεχνοκράτες» του ΔΝΤ.

31-3-2010
 
Μια σπουδαία είδηση επεφύλασσε η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ για τους δημότες της Κατερίνης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης (εν τη ρύμη του λόγου υποθέτω και όχι επειδή ήθελε να δώσει έμμεση απάντηση στους «κακόπιστους»)  το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και μια ιδιωτική Τράπεζα, απάντησαν θετικά στο αίτημα του Δήμου για σύναψη (ενός ακόμη) δανείου.
Αυτό ως απάντηση, σε όσους λοιδόρησαν προγενέστερο τίτλο της «Π» στον οποίο αναφερόταν ο Δήμος Κατερίνης ως ο καλύτερος πελάτης των Τραπεζών!

5
 
Με ψήφους 10 υπέρ και 7 κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο Πέτρας τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ορεινού δήμου. Στους 10 συμβούλους, θα πρέπει να προστεθούν και οι 4 πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων οι οποίοι επίσης είναι υπέρ της δημιουργίας ορεινού δήμου.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι παράγοντες της Κατερίνης, προσπάθησαν να ασκήσουν έστω και διακριτικά, πιέσεις σε κάποιους συμβούλους ώστε να ταχθούν κατά στην συγκεκριμένη πρόταση, ανεπιτυχώς όμως όπως αποδείχθηκε.
Το «δώρο» για αυτούς ήρθε από το Δήμο Πιερίων, όπου εκεί το συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε υπέρ της συνένωσης με την Κατερίνη.
Υπέρ ορεινού δήμου, αναμένεται να ταχθεί και η Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ., αφού πληροφορίες φέρουν να έχει καταλήξει στην υποστήριξη της πρότασης που θέλει τη δημιουργία τεσσάρων δήμων στο νομό, με ψήφους 12-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: