Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010
Και εγένετο Καλλικράτης. Και ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Δηλαδή, κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι. Τόσος κόπος για το τίποτε.
***
Καλή η σύλληψη και η φιλοσοφία του ...Καλλικράτη αλλά η καλή μέρα απ’το πρωί φαίνεται και μη μας σκοτίζετε με τις θεωρίες περί ανάπτυξης και περί κοινωνικών κριτηρίων.
***
Όπως πρώτα έτσι και τώρα ο νέος χάρτης κτίσθηκε με την παλιά γνωστή συνταγή των ζυμώσεων, των παρεμβάσεων και γιατί όχι της ιδιοτέλειας πολιτικών προσώπων.
***
Και μη με αναγκάσετε να μιλήσω για νομούς όπως η Καστοριά και το Ρέθυμνο όπου έγινε το έλα να δεις. Θα μιλήσω για την Πιερία όπου για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ζούμε σε ρυθμούς παρασκηνίου και παραπολιτικής.
***
Λάθος πρώτο. Η μη κατάτμηση των δήμων και η αποθάρρυνση  συγχώνευσης μεμονωμένων δημοτικών διαμερισμάτων.
***
Λάθος δεύτερο. Συγχωνεύσεις δήμων με ανομοιογενή χαρακτηριστικά.
***
Τα λάθη βέβαια είναι η μια πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι ακόμη χειρότερη. Εδώ μιλάμε για γκάφες.
***
Γκάφα πρώτη. Δήμος Πύδνας με πρωτεύουσα τον Κολινδρό. Παρά την αξιόλογη ιστορία της κωμόπολης και την άρτια διοίκηση του δήμου κι ένας τυφλός θα έβλεπε ότι το Αιγίνιο συγκεντρώνει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να είναι η πρωτεύουσα του δήμου.
***
Ποιος εγκέφαλος το πρότεινε, τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσε; Σίγουρα ο Ραγκούσης κάποια τοπική επιφοίτηση δέχθηκε. Πάρτε το πίσω, γιατί γελοιοποιηθήκατε.
***
Γκάφα δεύτερη. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δήμοι ήταν τέσσερις με Πέτρα και Πιέρια ορεινό δήμο με προνομιακή χρηματοδότηση και ιδιαίτερη εύνοια, το παρασκήνιο έδρασε και έβαλε θέμα για προσάρτηση Πέτρας και Πιεριων στο δήμο Κατερίνης.
***
Επειδή είμαι χρόνια στο κουρμπέτι και τα περί ανάπτυξης τζάμπα τα ακούω και πέστε τα σε άλλη γειτονιά, παίχτηκε ένα παιχνίδι με τη σκέψη στον επερχόμενο νέο εκλογικό νόμο, όπου οι βουλευτικές έδρες γίνονται δυο κι ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
***
Πέρα από τα κουφά περί ανάπτυξης, τρεις δήμοι στην Πιερία σημαίνει παράδοση του δήμου Κατερίνης στο Χιονίδη, τέσσερις δήμοι σημαίνει ντέρμπι.
***
Τώρα, αν οι Πασόκοι θέλουν να παραδώσουν το δήμο, πρόβλημά τους, άλλωστε και οι δεξιοί Έλληνες είναι και καλά παιδιά.
***
Και μη μου πείτε ότι το βλέπω κομματικά, γιατί και η Ν.Δ. το ίδιο έπραξε. Μήπως δεν ήταν δική της πρόταση οι τρεις δήμοι επί Προκόπη Παυλόπουλου;
***
Βέβαια, κάποτε πρέπει να τελειώνουν αυτά αλλά δεν νομίζω ότι κάναμε μια νέα αρχή. Κι ο Καλλικράτης είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα παραγόντων. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Αυτές είναι οι αλήθειες και όλα τα άλλα είναι απλώς προσχήματα.
(ΤΟΠΙΚΗ)  ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: