Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Δήλωση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου για το Σχέδιο «Καλλικράτης»


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-8pgIk5EBDzh-bBIJPAaxKDy3q8-_mrCbcBb4bDsI1andIlekTTOwWT3-S907eD-fN3lHWE4VsJauV1IU6MeCHZyKl4xH6YDBsSSDDL_eaHRUdMGvlXfu6ntiQsaz6GHo24a1qL67aKo/s400/thanasis-papageorgiou.JPG 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
 Το Σχέδιο «Καλλικράτης», όπως είπε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας δέσμης μεγάλων τομών για τις οποίες η κυβέρνηση είχε προεκλογικά δεσμευθεί και που από την 5η Οκτωβρίου υλοποιεί απαρέγκλιτα.
Για την Πιερία το Σχέδιο έχει δύο προτάσεις και καλούνται οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες να διατυπώσουν την άποψή τους για να αποφασιστεί ποια από τις δύο είναι η καλύτερη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του τόπου.
Η άποψή μου σε ότι αφορά το χωροταξικό χάρτη των νέων δήμων στην Πιερία, ήταν ..
και παραμένει μία, ξεκάθαρη και σαφής!
Θεωρώ ότι η πρόταση που διατυπώνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την δημιουργία τριών δήμων στην Πιερία είναι η καλύτερη για το νομό. Απαντά στις σύγχρονες απαιτήσεις και στην ανάγκη εισαγωγής νέου συστήματος διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού προγράμματος «Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης» του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ», αρθρώνονται δράσεις που θα συμβάλλουν με νέους όρους στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας.
Τονίζοντας πως δεν μου ζητήθηκε, ούτε επεδίωξα να ασχοληθώ με την ονοματοδοσία και την επιλογή της έδρας του κάθε δήμου που προτείνεται στην Πιερία, θα ήθελα να επισημάνω ότι μετά την έγκρισή του Σχεδίου «Καλλικράτης» από το Υπουργικό Συμβούλιο οι δύο προτάσεις για την συγκρότηση τριών ή τεσσάρων δήμων στην Πιερία, εισέρχονται στην επόμενη και τελική φάση διαβούλευσης, έως βεβαίως την κατάθεσή του σχεδίου νόμου σύμφωνα με το Σύνταγμα στη Βουλή για την ψήφισή του.
Στο διάστημα αυτό έχω υποχρέωση και καθήκον να αφουγκραστώ τις απόψεις και τις θέσεις των πολιτών, των φορών και να σεβαστώ απόλυτα την άποψη της τοπικής κοινωνίας μεταφέροντάς την στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και στη συζήτηση του τελικού νομοσχεδίου στη Βουλή.Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: