Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Μπαράζ εφόδων της Αντιτρομοκρατικής για τον Επαναστατικό Αγώνα Ηγετικός ο ρόλος του Μαζιώτη - Διώξεις για τέσσερα κακουργήματα

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010
Ηγετικός ρόλος στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» αποδίδεται στον 39χρονο κατηγορούμενο Νίκο Μαζιώτη. Σε βάρος του Μαζιώτη και των άλλων πέντε συλληφθέντων ασκήθηκε σήμερα δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα για το σύνολο της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, από το πρώτο του χτύπημα το 2003 στα δικαστήρια της Ευελπίδων έως τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ...Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα οι κακουργηματικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι:

Συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών και βομβών, έκρηξη από κοινού. Οι διώξεις για τα τέσσερα πλημμελήματα είναι διακεκριμένη φθορά, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν στην Ευελπίδων, κατά την αναχώρηση των έξι συλληφθέντων από το γραφείο του ανακριτή, μεταξύ ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Στον εντοπισμό χειρόγραφης προκήρυξης με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αναλάβει την επίθεση κατά αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, στη διάρκεια ερευνών σε κατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η αστυνομία ερεύνησε εξονυχιστικά την κατοικία στην οδό Σαραντόγλου στην Ν.Φιλαδέλφεια, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για σημαντικά ευρήματα.
Αν και οπλισμός ή εκρηκτικά δεν εντοπίστηκαν, βρέθηκαν πολλές βαλίτσες σε διάφορα μεγέθη, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά οπλισμού και εκρηκτικών στα σημεία των επιθέσεων.
Επιπλέον, βρέθηκε ένας υπολογιστής και η χειρόγραφη προκήρυξη με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αναλάβει την επίθεση κατά αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο χειρόγραφο κείμενο υπάρχουν σημειώσεις και διορθώσεις.
Στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή βρέθηκε τμήμα προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», στην οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. είχε αναληφθεί η ευθύνη για:
α. την ένοπλη επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 05/01/2009, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού,
β. την επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί στις 23/12/2008 και
γ. την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών «SHELL» στο Παλαιό Φάληρο στις 24/10/2008.
Ακόμη, εντοπίστηκαν είδη μεταμφίεσης, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μία συσκευή παραμόρφωσης της φωνής, που εκτιμάται ότι έχει χρησιμοποιηθεί στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τις επιθέσεις.
Η εν λόγω κατοικία εντοπίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των έξι συλληφθέντων ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Γείτονας αναγνώρισε στο πρόσωπο του Χρ.Κορτέση τον άνθρωπο που ενοικίαζε -με άλλο όνομα- το σπίτι.
Εκτός της κατοικίας στη Ν. Φιλαδέλφεια, τις τελευταίες ώρες έχει σημειωθεί μπαράζ εφόδων της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως η Κυψέλη, το Περιστέρι και ο Περισσός, αλλά και της περιφέρειας, όπως η Πάτρα, τα Κύθηρα και η Θεσσαλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται ακόμη 8 έως 10 άτομα, για τα οποία υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία.
Παράλληλα, στοιχεία για τον τρόπο δράσης του επιχειρησιακού πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα έρχονται στο φως, μετά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και τις έξι συλλήψεις. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως οι τρομοκράτες δρούσαν με άκρα συνωμοτικότητα και προσοχή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα άτομα που αναλάμβαναν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση έφευγαν ταυτόχρονα από τα σπίτια τους και κατευθύνονταν προς τρία διαφορετικά σημεία, προκειμένου να παραλάβουν τον εξοπλισμό που χρειάζονταν για το χτύπημα.
Στη συνέχεια, οι τρεις επιχειρησιακές ομάδες της οργάνωσης κατευθύνονταν προς τον στόχο από διαφορετικές διαδρομές.(ΝΕΑ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: