Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 12 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
MARIA_MIXOY
Πλήθος «ανώνυμων» πολιτών σταμάτησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο περίπτερο που έστησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, για να διαθέσει κάρτες υπέρ ενίσχυσης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης «Αγία Αικατερίνη».  
Πέρασμα και στάση έκαναν και «επώνυμοι», όπως οι βουλευτές Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου και Θανάσης Παπαγεωργίου.
Και οι δυο... (όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού) στηρίζουν τόσο τον αγώνα του Συλλόγου Καρκινοπαθών, όσο και την πρωτοβουλία διεκδίκησης του Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Λογικά, ο λόγος τους είναι ισχυρός, αφού εκπροσωπούν τους χιλιάδες των πολιτών που, με τη ψήφο τους, τους ανέδειξαν στο Κοινοβούλιο. Μένει να αποδειχτεί και στην πράξη. Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, που είναι θέμα ζωής και θανάτου.
THANASHS_PAPAGEORGIOY


LEITOYRGEIA_TOY_THOMA
 
Τον Άγιο Θωμά (τον άπιστο) τίμησαν χθες οι κάτοικοι του δήμου Δίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κονταριώτισσας και στον ομώνυμο Ιερό Ναό, όπου τελέστηκαν λαμπρές θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν και οι δημοτικοί άρχοντες της περιοχής (ο δήμαρχος Γρηγόρης Παπαχρήστος και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Δίου) και ο βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου.
Μετά τη θεία λειτουργία, στο προαύλιο χώρο του ναού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΙΕΡΕΣ» παρουσίασε μικρασιατικά τραγούδια και χορούς και μοίρασε εδέσματα σε όλους τους παρευρισκομένους.
PIERES

Ποσοστιαία μείωση (που θα κυμαίνεται από 15% έως και 55%) δαπανών στους λογαριασμούς των ΟΤΑ θα φέρει ο «Καλλικράτης».
Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τις δαπάνες για τις αμοιβές των αιρετών, αφού ο αριθμός των ΟΤΑ μειώνεται κατά 60%.
Μεταξύ αυτών που θα χάσουν τις αμοιβές τους πολλοί αιρετοί (και όχι μόνο, κατά πώς τους υπολόγισε ο τέως δήμαρχος Γ. Αμοιρίδης) του δήμου Κατερίνης.

Όργιο σπατάλης στον τουρισμό (διαβάσαμε) εντόπισαν οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που διενήργησαν διαχειριστικό έλεγχο στον ΕΟΤ για τα κονδύλια κοινωνικού τουρισμού, τη διαφημιστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό και τη διαχείριση των τουριστικών ακινήτων.
Για να καταλάβεις, φίλε αναγνώστη, τι είδους όργιο, 2,5 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν την περίοδο 2008-2009 μόνο για την αγορά γραβατών, καπέλων (τζόκεϊ), κονκάρδων, καρφιτσών και μπρελόκ για τη διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό κα μάλιστα χωρίς παραστατικά και χωρίς αποδείξεις.
Αλλά, μην ελπίζεις να σου τα επιστρέψουν αυτά τα εκατομμύρια. Απλά η νέα κυβέρνηση θέλει να σου πει πως καλά έκανες και τιμώρησες (δια της ψήφου σου) την προηγούμενη. Αυτά και πάπαλα. Τρέχα τώρα εσύ, που είσαι φιλότιμος, να γεμίσεις με το μισθό σου το λεηλατημένο (από αφιλότιμους) δημόσιο κορβανά.

Τι έγινε ρε παιδιά με κείνο το περίφημο όπλο στο τραπέζι; Το γεμίσαμε με σφαίρες (να χεστούν πάνω τους οι κερδοσκόποι, που λέει κι ο πρωθυπουργός) ή παραμένει άσφαιρο;

A1
 
Στις 28 Απριλίου συζητείται από το αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση του τέως βουλευτή Πιερίας Γιώργου Κωνσταντόπουλου με το οποίο ζητεί την ανακατανομή των εδρών στην Πιερία, ώστε να πάρει μια ακόμα η Νέα Δημοκρατία.
Το Δικαστήριο θα εξετάσει τη Συνταγματικότητα του εκλογικού νόμου και αναμένεται να αποφανθεί σχετικώς. Πάντως αν γίνει δεκτό το αίτημα του κ Κωνσταντόπουλου, όχι μόνο θα επιστρέψει ο ίδιος στο Κοινοβούλιο, αφού θα χαθεί η τρίτη έδρα του Πα.Σο.Κ στην Πιερία, αλλά θα φέρει μεγάλες ανατροπές και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.
Αν απορριφθεί το αίτημα του τέως βουλευτή, τότε στις 19 Μαΐου, θα ξεκινήσει η συζήτηση μιας άλλης υπόθεσης που αφορά την ένσταση που έχει καταθέσει ο Ηλίας Τσιτλακίδης, διεκδικώντας την τρίτη έδρα του Πα.Σο.Κ. στο νομό μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αναμένεται να βγει σύντομα, αφού θα προηγηθεί επανακαταμέτρηση των σταυρών που έλαβε ο κ. Τσιτλακίδης, ώστε να υπάρξει οριστικό αποτέλεσμα.
Όπως και να έχει, ο μήνας Μάιος θα έχει ενδιαφέρον…

Ένας νέος τρόπος για διακοπές με λιγότερα έξοδα, αρχίζει να εφαρμόζεται με τη βοήθεια του διαδικτύου…
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει οδηγήσει πολλούς Ευρωπαίους (μεταξύ αυτών και αρκετούς Έλληνες), να ζητούν «ανταλλαγή» του οικήματός τους για το διάστημα των… διακοπών.
Ο τρόπος είναι απλός. Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα ο ενδιαφερόμενος γνωστοποιεί ότι θέλει να ταξιδέψει πχ στη Γαλλία σε μια συγκεκριμένη περίοδο, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί ένας Γάλλος που θέλει να επισκεφθεί την χώρα του το αντίστοιχο διάστημα. Αν βρεθεί ενδιαφερόμενος, ο ένας παραχωρεί το σπίτι του στον άλλον και έτσι το κόστος μειώνεται σημαντικά!
Πώς το έλεγε ο Ηλιόπουλος στην ταινία «οι κυρίες της αυλής»; Βάζω τα σπίρτα, βάζεις τα τσιγάρα;

3+μια μέχρι την Παρασκευή 16 Απριλίου

A4Παρότι μπαίνω σε «ξένα χωράφια»,  διαβάζω σε αθλητικό portal για το παιχνίδι Αγροτικού Αστέρα-Πιερικού: «Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο μεγαλύτερο διάστημα με τις δύο ομάδες να μη δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.»
Σαν πόσο αμφίρροπο δηλαδή μπορεί να είναι ένα παιχνίδι στο οποίο καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιουργεί ευκαιρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: