Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Νέα αποχή δικηγόρων του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης την ερχόμενη εβδομάδα

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010
ΦΠΑ εσείς, αποχή εμείς!
* Χ.Τζαμακλής: Η αποχή μας θα γίνεται το τριήμερο 13, 14 & 15/4 ενώ η βουλή θα συζητά την επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες
* Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για κινητοποιήσεις μετά την ψήφιση του ΦΠΑ, αν αυτό αποφασιστεί από το αρμόδιο πανελλαδικό όργανο.

Σε νέα κινητοποίηση προχωρά ο δικηγορικός σύλλογος Κατερίνης την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το τριήμερο 13, 14 & 15 Απριλίου, όταν στην ολομέλεια της βουλής θα συζητείται το ..φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ΦΠΑ στις υπηρεσίες δικηγόρων.
Σε επικοινωνία της «Ημερήσιας» με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναφορικά με το ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες ή αν έχει αλλάξει κάτι μετά τις διάφορες τροποποιήσεις που έγιναν σε διάφορες διατάξεις λόγω αντιδράσεων, ο κ. Χάρης Τζαμακλής, απάντησε ότι για τους δικηγόρους δεν έχει αλλάξει τίποτε και ότι παραμένει το αίτημα του δικηγορικού κόσμου προς το υπουργείο οικονομικών για απόσυρση της διάταξης σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης, η επιβολή του ΦΠΑ στις υπηρεσίες των δικηγόρων δεν βαρύνει τους ίδιους τους δικηγόρους αλλά τους πολίτες που όταν θα προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν επιπρόσθετα 21% για τις νομικές υπηρεσίες που τους προσφέρουν οι δικηγόροι.
«Δεν είναι λοιπόν επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, όπως ανακριβώς και για λόγους επικοινωνιακούς διαδίδουν κάποιοι, αλλά έμμεσος φόρος στους πολίτες που προσφεύγουν σε νομικές συμβουλές για υπηρεσίες στα δικαστήρια», υποστήριξε.
Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η ελληνική πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια κωφεύει στα προβλήματα του κλάδου, υποβαθμίζοντάς τα με την αδράνειά της. Επίσης, τόνισε ότι με την επιβολή του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την ακώλυτη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη, όπως επιτάσσει το ελληνικό σύνταγμα και η ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Και επανέλαβε ότι θα πρέπει επιτέλους να ειπωθεί μια αλήθεια στους πολίτες, ότι δηλαδή η επιβολή ΦΠΑ είναι επιβάρυνση αποκλειστικά και μόνο του πολίτη, του οποίου δυσχεραίνει και καθιστά σχεδόν αδύνατη την προσφυγή στην Δικαιοσύνη.
Σε ερώτηση της «Η» για το τι θα γίνει εάν τελικά η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της βουλής ψηφίσει τη σχετική διάταξη για ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες των δικηγόρων, ο κ. Τζαμακλής δεν απέκλεισε να γίνουν νέες κινητοποιήσεις, διευκρίνισε όμως ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα αποφασιστεί από το αρμόδιο πανελλαδικό όργανο.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: