Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Απειλές, συνθήματα και ύβρεις - Βανδαλισμούς με πιθανό στόχο τον εκφοβισμό του ιδιοκτήτη, υπέστη γραφείο δικηγόρου της Κατερίνης

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010
Βανδαλισμούς με πιθανό στόχο τον εκφοβισμό του ιδιοκτήτη, υπέστη γραφείο δικηγόρου της Κατερίνης. Άγνωστοι, το μεσημέρι της Παρασκευής, κατέστρεψαν την επαγγελματική πινακίδα και έγραψαν υβριστικά και απειλητικά συνθήματα εναντίον του. Το περιστατικό πιθανόν να σχετίζεται με την πρωτοβουλία του συγκεκριμένου δικηγόρου να ζητήσει την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις αίθουσες των δικαστηρίων.
Το περιστατικό συνέβη, στο... κέντρο της Κατερίνης, όπου ο δικηγόρος Χρήστος Ζουμπουλίδης διατηρεί το γραφείο του, ενώ οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους ή άλλους ενοίκους της οικοδομής.
Τα κίνητρα των βανδάλων δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ δεν αποκλείεται να συνδέονται με τη δράση του συγκεκριμένου δικηγόρου, ο οποίος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής Πιερίας, με το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων.
Μιλώντας στην «Π» ο κ. Ζουμπουλίδης, είπε ότι θεωρεί απίθανο οι βανδαλισμοί να συνδέονται με τυχόν προσωπικές διαφορές που μπορεί να έχει, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζεται το περιστατικό με την πρωτοβουλία του να καταθέσει αίτημα στον Οργανισμό Δικαστηρίων για την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις αίθουσες των Δικαστηρίων. Όπως ανέφερε ο Χρήστος Ζουμπουλίδης το συγκεκριμένο αίτημα έχει κατατεθεί από το περασμένο Φθινόπωρο, απορρίφθηκε από το Πρωτοβάθμιο Όργανο και ήδη έχει καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης στο Δευτεροβάθμιο Όργανο του Οργανισμού.
Ερωτηθείς σχετικά ο δικηγόρος, για τη θέση του με την οποία επιδιώκει την απομάκρυνση των θρησκευτικών σύμβολων από τις αίθουσες των δικαστηρίων, ανέφερε ότι δεν έχει να κάνει με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. «Είμαι κι εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος», αναφέρει χαρακτηριστικά, «αλλά  για τη δική μου οπτική, αποτελεί κάτι βλάσφημο (για την πίστη) σε μια αίθουσα όπου επιβάλλονται ποινές φυλάκισης ή μοιράζονται περιουσίες, να υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα».
Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσαν και οι Πράσινοι Οικολόγοι οι οποίοι καταδικάζουν το γεγονός. «Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ενώ δηλώνουν απερίφραστα ότι υπερασπίζονται τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ασκεί ειρηνικά τα δικαιώματά του, ακόμη κι αν αυτό τον φέρνει σε αντιπαράθεση με παγιωμένες πρακτικές και αντιλήψεις. «Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό βίας στην Κατερίνη ιδιαίτερα ανησυχητικό και εκφράζουμε την ελπίδα να μη συνδέεται με μισαλλόδοξη προπαγάνδα άλλων πολιτικών χώρων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πολιτεία/Β.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: