Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ολοκληρώνεται ο δρόμος Σκοτίνας-Παλαιάς Σκοτίνας

SKOTINA_1
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποπεράτωσης του δρόμου που οδηγεί από τη Σκοτίνα στον παραδοσιακό οικισμό της Παλαιάς Σκοτίνας. Το έργο είχε ξεκινήσει πριν χρόνια με κονδύλια του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, αλλά δεν ολοκληρώθηκε από τον ανάδοχο, με αποτέλεσμα η Νομαρχία να το ...επαναπροκηρύξει, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, με προϋπολογισμό 1.185.000 ευρώ.

SKOTINA_2Τις εργασίες επέβλεψε την περασμένη Πέμπτη ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Νίκο Μπουρονίκο, την Αντιδήμαρχο του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου Γενοβέφα Τσιαπάρη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σκοτίνας Γιάννη Γιργωλά.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ο Νομάρχης, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό οδικό έργο, που ουσιαστικά ολοκληρώνει το σχέδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την ανάδειξη όλων των παραδοσιακών οικισμών, την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και συγχρόνως των υποδομών που συνδυάζουν το βουνό και τη θάλασσα.
SKOTINA_3Από την πλευρά της η κ. Τσιαπάρη ανέφερε ότι «υλοποιείται ένα όνειρο» για τους κατοίκους της περιοχής. «Για εμάς, το όνειρο των Σκοτινιωτών γίνεται πραγματικότητα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Νομάρχη, καθώς είχε δεσμευτεί ότι την άνοιξη του 2010 ο δρόμος θα ολοκληρωθεί», τόνισε η αντιδήμαρχος.
Το έργο αφορά στην κατασκευή των υπολειπόμενων τεχνικών έργων και την ασφαλτόστρωση της οδού που συνδέει του οικισμούς της Παλαιάς Σκοτίνας και Σκοτίνας. Η παρέμβαση γίνεται σε μήκος 7.300 μ. από τα συνολικά 9 χλμ. του δρόμου, καθώς σε ένα κομμάτι μήκους 1.700 μέτρων, όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα γεωμορφολογικής-εδαφολογικής φύσης.
SKOTINA_4Αναλυτικότερα, με την εργολαβία κατασκευάζονται όλα τα επιμέρους τεχνικά έργα που απαιτούνται, γίνεται ανακατασκευή και συμπλήρωση της υφιστάμενης υπόβασης και βάσης και ασφαλτόστρωση της οδού. Η οδός έχει διατομή πλάτους 8,00 μ. με ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα 7,00 μ. (δύο λωρίδες κυκλοφορίας 3,50 μ.) και έρεισμα 0,50 μ. σε κάθε πλευρά. Επίσης, κατασκευάζεται τάφρος τριγωνικής διατομής για την καλύτερη απορροή των υδάτων και στα μήκη όπου θα γίνει η παρέμβαση το έρεισμα της οδού θα ασφαλτοστρωθεί ως συνέχεια της λωρίδας κυκλοφορίας για την προστασία από την εγκάρσια απορροή των υδάτων.
«Το έργο γίνεται για όλους τους πολίτες του Νομού, για ολόκληρη την Πιερία», δήλωσε ο Νομάρχης, «και πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της παλαιάς Σκοτίνας, αλλά και της τόσο σπουδαίας αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που υπάρχει στην Πιερία».(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: