Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 26 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
SKITSO
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για το «Παρόν της Κυριακής», το 66,7% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένο για επιπλέον προσωπικές θυσίες, ενώ το 80,3% θεωρεί πιθανή την κοινωνική έκρηξη.
Σε δημοσκόπηση της Alco, το... 84,8% πιστεύει ότι ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε τη φυγή επειδή γνώριζε την αλήθεια για την οικονομία και περισσότεροι από το 65% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε τη αλήθεια, αλλά επέλεξε να μην πει.
Μην τρελαίνεστε πάντως. Όταν έρθει η ώρα (της κάλπης) πάλι ανάμεσα στα δυο κόμματα θα επιλέξουν τον νικητή.


Τη συνδρομή των βουλευτών για να παγώσουν τα ενοίκια (που είναι πολύ υψηλά) των μαγαζιών στο κέντρο της Κατερίνης ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος.
«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα», τους είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, «διότι οι τιμές διαμορφώθηκαν μέσα από ιδιωτικές συμφωνίες, όπου επικρατεί ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης».
Το περί προσφοράς και ζήτησης (στην ελεύθερη αγορά) πρέπει να το ξέρουν πολύ καλά οι έμποροι. Άλλο αν σήμερα πέφτουν θύματα και οι ίδιοι.
Και πού να δουν και τη συνέχεια! Όταν οι πελάτες τους θα μείνουν (λόγω ΔΝΤ) ρέστοι και ταπί!


showdown_wall_streetΗ διαβόητη Γουόλ Στριτ (διαβάζουμε) θα γνωρίσει την Πέμπτη ένα εντελώς διαφορετικό πλήθος. Τους χρηματιστές, τραπεζίτες και κάθε λογής επιχειρηματίες θα αντικαταστήσουν χιλιάδες Αμερικανοί εργαζόμενοι, σε μια διαδήλωση που δεν θα στρέφεται κατά της πολιτικής εξουσίας, αλλά της οικονομικής, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας στις τράπεζες και τις αγορές.
«Ο λαός είναι εξοργισμένος από τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες τράπεζες, αφού εκτροχίασαν την οικονομία, πήραν στη συνέχεια δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους σε διάφορα πακέτα διάσωσης και σήμερα δεν κάνουν το παραμικρό για να διορθώσουν το χάος που οι ίδιες προκάλεσαν’, λέει η Λιζ Ράιαν Μάρεϊ από τον συνασπισμό Εθνική Λαϊκή Δράση (National People's Action) που διοργανώνει την κινητοποίηση σε συνεργασία με τη συνομοσπονδία των αμερικανικών συνδικάτων AFL-CIO.
Εξίσου οργισμένο είναι και το κάλεσμα των διοργανωτών: «Οι τράπεζες διέλυσαν την οικονομία και άφησαν τους εργαζόμενους να καθαρίσουν. Χάσαμε 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ένα στα οκτώ σπίτια που αγοράστηκαν με στεγαστικά δάνεια έχει σήμερα κατασχεθεί, ενώ οι πόλεις και πολιτείες μας παραπαίουν στο χείλος της χρεοκοπίας. Τώρα οι ίδιες τράπεζες που διασώσαμε διοχετεύουν 1,4 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα στη Γερουσία για να αποτρέψουν οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση της οικονομίας».
Η διαδήλωση στη Γουόλ Στριτ θα είναι η κορύφωση ενός τριημέρου σχετικών κινητοποιήσεων. Η αρχή θα γίνει αύριο Τρίτη στο Σαν Φρανσίσκο με τους διαδηλωτές να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της τράπεζας Wells Fargo, όπου εκείνη την ημέρα θα διεξάγεται η ετήσια συνέλευση των μετόχων της.
Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Κάνσας Σίτι -καρδιά της αγροτικής Αμερικής- από γεωργούς που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους κινδυνεύοντας έτσι να δουν τη γη τους να κατάσχεται από τις τράπεζες. Την Τετάρτη, οι κινητοποιήσεις θα μεταφερθούν στη Βόρεια Καρολίνα όπου πραγματοποιείται η ετήσια σύνοδος των μετόχων της Bank of America και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 22 Απριλίου, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κορυφωθούν με τη διαδήλωση στη Γουόλ Στριτ.
«Στέλνουμε ένα μήνυμα στις τράπεζες: Ώς εδώ. Ο αμερικανικός λαός δεν θα ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση μέχρι να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται. Αλλά στέλνουμε και το μήνυμα στο Κογκρέσο ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο να βάζουν τα κέρδη της Γουόλ Στριτ πάνω από το συμφέρον των απλών ανθρώπων», προειδοποιεί η Μάρεϊ από την Εθνική Λαϊκή Δράση.

Κάτι τέτοια μαθαίνω κι αρχίζω να αναθεωρώ το παλιό σλόγκαν «μοιάζω με αμερικανάκι;».


1
Τις «καλλιτεχνικές ανησυχίες» των οπαδών της πόλης μας, καλούνται να πληρώσουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τοίχους και μεγάλες επιφάνειες να μετατρέπονται σε πίνακες οπαδικών συνθημάτων.
Πάνω από όλα, όμως προσβάλλεται η όποια αισθητική μας.


2
Στις 10 Μαΐου θα παραδοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στον Εμπορικό Σύλλογο, ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης.
Πέντε μήνες παρέμεινε κομμένη στα δύο η Ελλάδα και πλέον το στοίχημα για τους επαγγελματίες της νότιας Πιερίας και της βόρειας Λάρισας είναι το αν θα καταφέρουν (στη δίνη μιας γενικότερης κρίσης) να επιβιώσουν ενόψει καλοκαιριού.


3
Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας και ο Ποντιακό Σύλλογος «Παναγία Σουμελά», αδελφοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.
Δυο «ψηφίδες» του πολιτισμικού ψηφιδωτού της Πιερίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους, αλλά ακόμα παραμένουν πολλές να ενωθούν για να ολοκληρωθεί το έργο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: