Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Συναυλία διαμαρτυρίας

SYNAYLIA
Υπό τη σκιά της ενεργοποίησης και του μηχανισμού στήριξης, οκτώ φορείς της Πιερίας διοργανώνουν αύριο το απόγευμα μουσική συναυλία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Την απόφαση για την.... ιδιότυπη αυτή κινητοποίηση κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης είχε πάρει το Συντονιστικό των φορέων πολύ πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού και η πραγματοποίηση της αποκτά μάλλον νέο νόημα.
Περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο για το καλλιτεχνικό, όσο και το διεκδικητικό μέρος της συναυλίας διαμαρτυρίας, που θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, αναμένεται να δοθούν σήμερα το μεσημέρι, καθώς το Συντονιστικό έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου.
Ο φορείς που συντάχθηκαν είναι: Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ Πιερίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος  Εργαζομένων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, Σωματείο Εργαζομένων στο Ψ.Ν.Π.Ο, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, Σύλλογος Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Συλλόγων των Σχολείων του Δήμου Κατερίνης.
Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης «να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν».
Τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν σε σύσκεψη των φορέων:
-Καμμία έκπτωση στις κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες προς τους πολίτες εν όψει της διοικητικής μεταρρύθμισης (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)
-Άμεση μεταφορά και εγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο
-Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού εν όψει «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
-Ανώτερο όριο 25 μαθητές ανά τμήμα στην εκπαίδευση.
-Άμεση πρόσληψη όλων των ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
-Όχι στη μείωση της επιχορήγησης στους δήμους του νομού για τις καθημερινές ανάγκες των σχολείων.
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Συλλόγων Σχολείων Δήμου Κατερίνης, με ανακοίνωσή της καλεί  τους γονείς να είναι όλοι εκεί, στην εκδήλωση-συναυλία διαμαρτυρίας.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: