Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010
Ήταν θέμα χρόνου να’ρθει το ΔΝΤ και ήρθε. Και έσπευσαν οι γνωστοί-άγνωστοι να προδικάσουν το μοιραίο. Εάλω η Ελλάς. Κακίες. Είτε έτσι ή διαφορετικά αυτό που ....ήταν να πάθουμε θα το παθαίναμε και ίσως και χειρότερα.
***
Στην ουσία με τα νέα δάνεια που θα πάρουμε δίνουμε παράταση ζωής στη χώρα, γιατί ο κίνδυνος πτώχευσης δεν απομακρύνθηκε ποτέ.
***
Τα μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν είναι μονόδρομος και η πιστή εφαρμογή τους θα δείξει αν θα επανέλθουμε σε προ-Καραμανλή εποχές.
***
Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Το 85% των Ελλήνων πιστεύει ότι ο Κωστάκης απέδρασε, αφού κατάφερε να εκτοξεύσει το χρέος στα ύψη.
***
Η μεγάλη ευκαιρία του 2004 να επανιδρυθεί το κράτος χάθηκε. Αντ’αυτού προέκυψαν χρέη, ελλείμματα, προσλήψεις, φαγοπότια, αρπαχτές.
***
Και ήρθε η λυπητερή. Μόνο που αυτήν θα την πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι, ενώ οι δράστες θ’ απολαμβάνουν πλούσια τα ελέη της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή.
***
Και μη σας κακοφαίνεται, φίλοι νεοδημοκράτες, το παιδί δεν μπόρεσε, άβγαλτο ήταν ούτε ένα ένσημο δεν είχε, τα θαλάσσωσε.
***
Και απορώ βέβαια με το συνεχιστή του Καραμανλισμού Σαμαρά που με θράσος μιλάει για αυτοκριτική λες κι αυτό αρκεί για να απαλείψει τα εγκλήματα, όταν μέσα σε 5 χρόνια σχεδόν διπλασίασε το χρέος.
***
Μας άφησε λοιπόν ο ανιψιός ταπί και ψύχραιμους και είχαμε να διαλέξουμε, φίδι να μας τσιμπήσει ή γαϊδούρι να μας…Τελικά δεν ξέρω τι διαλέξαμε, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τ’αποφύγουμε και τα δυο.
***
Δεν είμαι αισιόδοξος για το μηχανισμό σωτηρίας που έστησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν η βούληση των αγορών αποδεικνύεται ισχυρότερη από τους στόχους των κρατών, τότε εύλογα διερωτάται κανείς ποιος είναι το αφεντικό σ’αυτόν τον εκτροχιασμένο κόσμο.
***
Και δεν ξέρω, αν ως το τέλος της ενεργοποίησης του μηχανισμού δεν προκύψουν κι άλλα προβλήματα. Έχω την πεποίθηση ότι στόχος είναι το ευρώ και δεν βάλλεται μόνο από τους γνωστούς κύκλους αλλά βάλλεται και εκ των έσω.
***
Κάποιοι μας θέλουν εκτός Ευρωζώνης, έχουν ποντάρει στη διάλυση της Ε.Ε. και σύντομα θα φανεί, αν πρόκειται για ένα ευφάνταστο σενάριο ή για μια νέα πραγματικότητα.
***
Η 19η Μαΐου δεν είναι μακριά. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας απογοητεύσουν εκ νέου οι σύμμαχοι.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: