Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάνου

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Δραματική έκκληση για συστράτευση απηύθυνε ο Γιώργος στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Κάποιοι απ’αυτους συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, κάποιοι άλλοι το χαβά τους.
***
Το δεκαήμερο που έρχεται θα είναι το δεύτερο μεγάλο τεστ για την κυβέρνηση, αφού πρόκειται να βγουν στους δρόμους πολλές κοινωνικές ομάδες.
***
Ξεκολλήστε, είπε ο Σαμαράς στο Γιώργο. Μαζέψτε τους, τους..... είπε ο Γιώργος. Τα ίδια είπε και σε Παπαρήγα, Τσίπρα. Και προφανώς ίσως να τους υπενθύμισε ότι είναι αποφασισμένος ακόμη και να πάει σε εκλογές για να τελειώνουμε μια και καλή με το παρελθόν.
***
Άλλωστε οι εκλογές γίνονται με λίστα σε λίγες μόνο μέρες, θα’χουν μορφή δημοψηφίσματος, θα είναι ανέξοδες και θα τελειώνουμε μια και καλή μ’ολους τους αντιρρησίες και όσους εκκολάπτουν ανατρεπτικά σχέδια.
***
Θα κλείσει έτσι η σελίδα του μικροκομματισμού, της πελατειακής σχέσης και της συναλλαγής.
***
Στο ενδεχόμενο μιας νέας ισχυρής εντολής ο Παπανδρέου-πάνω από 180 βουλευτές-οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι θα σταματήσουν οι συντεχνιακές απαιτήσεις, ότι θα υπάρξει αναλογική μείωση μισθών, ότι θα αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, θα επαναπροσδιορισθούν δώρα, εφάπαξ, επιδόματα.
***
Για να στηριχθούν όμως αυτά θα πρέπει να προχωρήσει σε τιμωρία όλων όσων παράνομα και παράτυπα διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Θα πρέπει να προχωρήσει σε κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα και τη δραστική μείωσή του.
***
Τέλος, θα πρέπει να αμβλύνει περισσότερο την προοδευτικότητα της φορολογικής κλίμακας και να ενεργοποιήσει σε βάθος πενταετίας το πόθεν έσχες, όχι με περαιώσεις αλλά με πραγματικά στοιχεία που θα αποδίδουν φορολογική δικαιοσύνη.
***
Κάποια λίγα απομεινάρια της κυβέρνησης Καραμανλή που με ξεδιαντροπιά βγαίνουν στα κανάλια ως μωραί παρθέναι και ευαγγελίζονται παλιννόστηση ενός φαύλου κράτους, πρέπει αφού δεν μπήκαν φυλακή να εξοστρακιστούν τουλάχιστον απ’ τη βουλή.
***
Μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν τολμηρή την πρόταση μου για εκλογές και ν’αρχίσουν τα γνωστά νοικοκυρίστικα κηρύγματα. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει άλλη λύση, σε λίγο θα κηρύξουμε στάση πληρωμών.
***
Είμαστε μέσα σ’ένα φαύλο κύκλο. Οι μισοί Έλληνες πληρώνουν τους άλλους μισούς αλλά αυτό δεν αρκεί. Δανειζόμαστε για να συμπληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δώρα. Πήραμε 8 δις δάνειο για να τα δώσουμε σε μισθούς και δώρα Πάσχα. Ως πότε;
***
Και θα ήταν ευχής έργο αν αυτά τα χρήματα έμεναν στη χώρα για να πάρει μπρος η μηχανή αλλά δυστυχώς καταλήγουν στο μεγαλύτερο μέρος τους σε κάποιο Carefur σε κάποιο Lidl για να ξαναμπούν στις τσέπες των δανειστών και προστατών μας.
***
Σε μια ανοιχτή οικονομία θα μου πείτε δε χωράει προστατευτισμός, όμως υποθέτω πως έχει θέση ακόμη ένας πατριωτισμός, τουλάχιστον από τα πλατιά κοινωνικά στρώματα που θα πρέπει να εγερθεί.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: