Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

sxoleio_1Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Αυλή-στολίδι
Γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ και παιδότοπο (με τον απαραίτητο εξοπλισμό) απόκτησε η αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρό. Στρώθηκε και με χρωματιστούς κυβόλιθους, δενδροφυτεύτηκε γύρω-γύρω και έχει πλέον και φωτισμό.
«Τη στιγμή που το ενδιαφέρον άλλων είναι η συγκόλληση δήμων με σχεδιασμούς επί χάρτου, εμείς απτόητοι δείχνουμε ότι υπάρχουμε και δημιουργούμε», λέει ο δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, παρουσιάζοντας υπερηφάνως το νέο έργο της δημοτικής αρχής, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Διαμόρφωση αυλών σχολικών κτιρίων» του Υπουργείου Εσωτερικών.
sxoleio_2

Το ίδιο δίλλημα που μας έβαζε η προηγούμενη κυβέρνηση μας βάζει και η σημερινή: ή περιφερειακή οδός Κατερίνης, ή 13η εθνική οδός.
Τέτοια σύμπνοια πια!

Oλιγωρία στους ελέγχους που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές στο μείζον θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αλλά και ουσιαστική αδυναμία επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες εντοπίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, ζητώντας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει για την άμεση εφαρμογή του νόμου.
Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί να προχωρούν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των παραβατών, αλλά και να ζητούνται ευθύνες από τα αρμόδια όργανα που παραβιάζουν το καθήκον τους και δεν εφαρμόζουν τον νόμο, κάνοντας ελέγχους και αφαιρώντας τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
Ο υπουργός στηλιτεύει «την αδυναμία, ολιγωρία, αδιαφορία ή ενδεχομένως ένοχη παράλειψη άσκησης των καθηκόντων τους από τα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων) και της κρατικής διοίκησης (γενικοί γραμματείς δημοσίων έργων ή τις περιφέρειες) να προβούν στις κατά νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες για την εξάλειψη των παράνομων διαφημίσεων
Δεν τον βλέπω καλά το δήμο Κατερίνης. Οι επιθεωρητές, που θα ‘ρθουν να ζητήσουν ευθύνες για την παράνομη πινακίδα του θανάτου στο σούπερ μάρκετ στο Σβορώνο (που δεν την ξήλωσε, ενώ έπρεπε, κι έχασε έτσι τη ζωή του ένας οικονομικός μετανάστης) θα ‘χουν τώρα παραπάνω λόγους να είναι αυστηροί.

skitsoΌσοι βουλευτές συμμετέχουν σε Εξεταστικές Επιτροπές, παίρνουν πρόσθετη αμοιβή, η οποία μπορεί να είναι μερικές χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τη διάρκειά τους.
Δηλαδή τίποτα δεν κάνουν τζάμπα οι εθνοπατέρες;
Tην ώρα που ζητάν από μας τους ευρωδίαιτους «πατριωτικό φιλότιμο»;

Τελικά από αυτό που πάσχουμε στην Πιερία (μεταξύ πολλών άλλων), είναι η απουσία ισορροπίας.
Υπάρχουν δημοτικά συμβούλια με αντιπολίτευση ωσεί παρόν όπου η πλειοψηφία κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της (βλέπε Κατερίνη) και υπάρχουν και συμβούλια με ισχυρή αντιπολίτευση και απούσα την… πλειοψηφία (βλέπε Παραλία).
Και βέβαια υπάρχουν και δημοτικά συμβούλια, απόντα γενικώς!

a_2Απαγορευτικό είχε σημάνει η αστυνομία των Ιωαννίνων σε όσους Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την πόλη, ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της φάσης των «8» του Κυπέλλου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι υπήρχαν μπλόκα, τα οποία δεν επέτρεπαν στα αυτοκίνητα - με πινακίδες της Θεσσαλονίκης - να μπουν στην πόλη!
Τελικά αυτός ο Χρυσοχοϊδης, όλο φαεινές ιδέες έχει. Δηλαδή αν εγώ χθες που τυχαίνει να έχει το όχημα μου πινακίδες Θεσσαλονίκης έπρεπε να βρεθώ στα Γιάννενα, η Αστυνομία δεν θα μου επέτρεπε την είσοδο στην πόλη. Θα καταπατούσε το Συνταγματικό Δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής μου μέσα στην ίδια την χώρα μου, επειδή ο Χρυσοχοϊδης (και όλοι οι προκάτοχοί του) ήταν ανίκανοι να κλείσουν πέντε(;) δέκα(;) 100(;) χουλιγκάνους στη φυλακή. Επειδή δεν έχουν τα κότσια της Θάτσερ να τιμωρήσουν με εξοντωτικές ποινές τις ομάδες για να πατάξουν τη βία, εφαρμόζουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι, αγνοώντας Συνταγματικά δικαιώματα!
Αυτά μόνον ως αστειότητες μπορούν να χαρακτηριστούν και απορώ τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τον Χρυσοχοϊδη, ο οποίος όλως τυχαίως είναι μέλος μιας Σοσιαλδημοκρατικής Κυβέρνησης!

a_3
Σοβαρές πιέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται ο Βαγγέλης Κήπου για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου Παραλίας και να ρίξει «σωσίβιο» στον Κεραμιδιώτη. Μάλιστα, οι πιέσεις αυτές προέρχονται και από παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι ζητούν από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο.
Μάλλον σε λάθος μεριά ψάχνουν «σωσίβιο» εκείνοι που το έχουν ανάγκη, ενώ μάλλον αργά θυμήθηκαν ο κ. Κήπου είναι μέλος της Ν.Δ.. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, αν δεν πάρει την κίνηση των λογαριασμών και τα πρακτικά των αποφάσεων για τη συγκεκριμένη κίνηση καθώς και τις μελέτες για τα παραλιακά έργα, δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Διευκρίνισε δε, ότι το τι θα δείξουν τα στοιχεία, δεν θα παίξει κανέναν ρόλο για να ψηφίσει θετικά…

a_4Αύξηση ορίων ηλικίας προανήγγειλε χθες ο Παπανδρέου, στο πλαίσιο των σκληρών μέτρων που θα ληφθούν για να γλιτώσει η χώρα από τον γκρεμό. Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη συνέδεσε μάλιστα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Κοινώς ή θα πεθάνετε ή θα δουλεύετε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Πάντως ακούγοντας τον Γιώργο χθες, προς στιγμή νόμιζα ότι μιλούσε προεκλογικά ο Καραμανλής κι αν το τριώδιο (το οποίο ξεκινά σε λίγες μέρες), είχε ανοίξει θα έβαζα στοίχημα ότι ο Καραμανλής είχε μεταμφιεστεί σε Παπανδρέου.
Τελικώς μάλλον ο Παπανδρέου μεταμφιέστηκε σε Καραμανλή (της προεκλογικής περιόδου). Όπως θα καταλάβατε αγαπητοί συνέλληνες το «ορθοπεταλάτο» ξεκίνησε σε ποδήλατο χωρίς σέλα και όποιος αντέξει. Όποιος δεν αντέξει… με τις υγείες του!

Καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εναντίον των αγροτικών μπλόκων φρόντισε ο Στέφανος Μάνος να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει ο ίδιος και το κόμμα του, η «Δράση».
Κάτι τέτοια βλέπουν οι πιτσιρικάδες και πάνε «μονοί-διπλοί» με την αντίδραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: