Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Διαχωρισμός δικτύων αποχέτευσης

DSCN1660
Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης αρχίζει της επόμενες ημέρες την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού ακαθάρτων στην περιοχή Αστικών, ώστε να διαχωρισθεί το υφιστάμενο παντορροϊκό δίκτυο σε δύο ανεξάρτητα ομβρίων και ακαθάρτων.
Οι εργασίες θα αρχίσουν από την οδό Περγάμου (διασταύρωση με οδό 19ης Μαΐου) και θα συνεχιστούν στην οδό Σεφέρη (μέχρι τη διασταύρωση με οδό Θεσσαλονίκης).
Η κατασκευή στην οδό Θεσσαλονίκης (μέχρι τη διασταύρωση με οδό Ειρήνης) θα γίνει στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο δρόμος θα είναι κλειστός για την κίνηση οχημάτων, προκειμένου ο Δήμος Κατερίνης να εκτελέσει με δική του εργολαβία τις απαραίτητες εργασίες οδοποιίας για την υλοποίηση των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της πόλης. Θα μειωθεί με αυτόν τον χρονικό συνδυασμό εργολαβιών στο ελάχιστο δυνατόν η όχληση των πολιτών λόγω της εκτέλεσης των εργασιών.
Αναφερόμενος στις προγραματισμένες εργασίες, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ Ν. Παπαζιώγας τόνισε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έναν από τους κύριους στόχους, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου. Με τον διαχωρισμό των δικτύων αποχέτευσης στην περιοχή Αστικών μειώνεται η επιβάρυνση του Βιολογικού Καθαρισμού από την αναπόφευκτη είσοδο ομβρίων υδάτων κατά τις βροχοπτώσεις. Αυτό γίνεται μέχρι σήμερα λόγω της σύνδεσης του παντορροϊκού δικτύου με τους αγωγούς μεταφοράς των ακαθάρτων στον Βιολογικό».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: