Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου


XYTAΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ΧΥΤΑ Κατερίνης-Ρέμα Μπουφόλακα
Με φωτογραφικά ντοκουμέντα «επιτίθενται» στον ΧΥΤΑ Κατερίνης κάτοικοι της Χράνης, του Κάτω Αϊ Γιάννη, της Τραπεζούντας και του Κορινού, που συγκρότησαν Ομάδα Πρωτοβουλίας για να διεκδικήσουν, όπως λένε, το αυτονόητο: τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.
«Επειδή η κατάσταση δεν άλλαξε και τα μαύρα νερά διαδέχονται τους αφρούς και οι αφροί τα μαύρα νερά,

Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι μάρτυρες μιας ενδεχόμενης οικολογικής καταστροφής,
Επειδή ο κίνδυνος της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα είναι ορατός  αν δεν έχει ήδη συντελεστεί,
Επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστούμε την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος», σημειώνουν και καλούν πολίτες και φορείς να στηρίξουν και να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθειά τους.
Τα μέλη της Ομάδας έχουν ονοματεπώνυμο και είναι: η Γαλαξίδου Ζωή και ο Μπάκας Μάνος, κάτοικοι Κάτω Αϊ Γιάννη, η Κορίτσα Μαρία, κάτοικος Κορινού, η Μπέση Σταματία,  κάτοικος Ν. Χράνης και ο Παραδεισόπουλος Βασίλειος, κάτοικος Ν. Τραπεζούντας.


Ο Θανάσης Παπαγεωργίου σήμερα την ΕΤ3, αντιμέτωπος με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων
Αντιμέτωπος με τον βουλευτή της Ν.Δ Γιώργο Κασαπίδη,αλλά  και εκπροσώπους των αγροτών (Βαγγέλη Μπούτα, από το μπλόκο της Λάρισας, Στέργιο Λήτο από το μπλόκο του Προμαχώνα και Βάιο Γκανή από το μπλόκο της Λαμίας) θα βρεθεί σήμερα ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, στην εκπομπή «Λαβύρινθος» της ΕΤ3, στις 11.00 το βράδυ.
Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν άπαντα τα αγροτικά προβλήματα, από τις τιμές των προϊόντων, μέχρι τις ενισχύσεις, τις επιδοτήσεις και το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

PITA_1
Η πίτα των συνταξιούχων της ALPHA BANK
PITA_2Για μια ακόμη χρονιά οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της ALPHA BANK AE (πρώην Τράπεζα Πίστεως) που κατοικούν στην Πιερία πραγματοποίησαν την ετήσια γιορτή τους με την  καθιερωμένη κοπή της πίτας.
Η εκδήλωση έγινε πριν λίγες μέρες στην ταβέρνα «Σ’ αναμμένα κάρβουνα» και τα πλούσια και εύπεπτα εδέσματα με το εύγευστο κρασί, συνόδευαν το χαρούμενο κλίμα που επικρατούσε.
Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του παραρτήματος του συλλόγου συνταξιούχων Νίκος Καρατέγος, που μετέφερε και τις ευχές του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου.
Ο τυχερός (του φλουριού της πίτας) ήταν ο Τάκης Σφήκας που εργάσθηκε στην ALPHA BANK για τρεις και πλέον δεκαετίες και τώρα, υπεύθυνος τύπου και οργάνωσης του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
Στη γιορταστική εκδήλωση της πίτας παραβρέθηκαν με τις οικογένειές τους οι: Βαβαλής Στέφανος, Γεώργας Γιώργος, Καρατέγος Νίκος, Μαυροματίδου Νατάσα, Παπαδημητρίου Φανή, Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Παπαρώσος Απόστολος, Σφήκας Τάκης και Χρυσοστόμου Πέτρος.


A_1«Την οξύτατη και κάθετη αντίδραση φορέων και Μ.Μ.Ε. της επαρχίας Ελασσόνας προκάλεσε επιστολή της συντονιστικής επιτροπής της ομάδας «Όλυμπος» (...όπως αποκαλείται), που εδρεύει στο νομό Πιερίας, προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο (που κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου), όπως και ανάλογα σχετικά δημοσιεύματα, που κατακλύζουν καθημερινά ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και μέσα μαζικής ενημέρωσης (ανάμεσά τους και έγκυρες μεγάλες εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης),σχετικά με την κατάσταση στον Όλυμπο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ρεπορτάζ της η χθεσινή «Ελευθερία» της Λάρισας.
Ο συντάκτης του κειμένου, αναφέρει στο ρεπορτάζ, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αυτό που προέκυψε από τη συγκεκριμένη σύσκεψη (στην οποία μετείχαν πρόεδροι εμπορικών συλλόγων, κυνηγητικών ομάδων και χιονοδρομικών ορειβατικών συλλόγων της περιοχής), πως για την όλη κατάσταση ευθύνονται «οικολογούντες» από την Πιερία, οι οποίοι δεν επιθυμούν την ανάπτυξη του Θεσσαλικού Ολύμπου.
Επίσης, αφήνουν αιχμές κατά της ειδικής γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη, για την συγχαρητήρια επιστολή της προς την «αυτοαποκαλούμενη» Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.
Για την ταμπακέρα βέβαια (το αυθαίρετο στα 2.400 μέτρα) καμιά απάντηση… Ελπίζουμε ότι θα δοθούν απαντήσεις στην επόμενη σύσκεψη την οποία κάλεσαν με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού Λάρισας και δημάρχων της περιοχής.

Στο τυπογραφείο καθώς μαθαίνουμε "οδεύει" το νέο βιβλίο του συναδέλφου Θεοχαρη Μπικηροπουλου με θέμα το "mobbing" την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.... Πρόκειται για επιστημονικό σύγγραμμα -μελέτη πάνω στο θέμα της κρυμμένης βίας.
Περιμένουμε, αν και ακόμα δεν βγάλαμε άκρη με τη… φανερή βία.

A_3
Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των βουλευτών Αργ. Ντινόπουλου (ΝΔ), Θ. Καράογλου (ΝΔ), Κ. Κόλλια (ΝΔ), Μ. Κατρίνη (ΠΑΣΟΚ), Γ. Ζιώγα (ΚΚΕ), Σ. Καλαντίδου (ΚΚΕ) και Γ. Μαρίνου (ΚΚΕ).
Από όλες τις υποθέσεις, που η Δικαιοσύνη ζήτησε την άρση των παραπάνω βουλευτών, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτή που αφορούσε τον Θ. Καράογλου. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορείτο για παράνομη είσοδό του σε γήπεδο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός, προκειμένου όπως είπε να αποτρέψει το διαιτητή από το να διακόψει το παιχνίδι.
Σε εκείνο το ματς, ο εν λόγω βουλευτής, είχε μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο και απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς όταν πλησίασε το διαιτητή.
Και αν υποθέσουμε ότι είχε αγαθές προθέσεις, γιατί να μην κρίνει (το αγαθό των προθέσεών του) η Δικαιοσύνη και να κρίνουν οι συνάδελφοί του, σε μια μάλιστα χώρα όπου ισχύει το γνωμικό «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»;
Δηλαδή, οι πιτσιρικάδες (τα μπερδεμένα, όπως τα αποκάλεσε ο Αγγ. Αναστασιάδης) προκαλούν περισσότερο εισβάλλοντας (κακώς) στους αγωνιστικούς χώρους; Μόνο που για αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει καμία επιείκεια αφού ο αθλητικός νόμος (που ψήφισε και ο κ. Καράογλου) τους οδηγεί κατευθείαν στη φυλακή μιας και οι ποινές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Την ίδια κατάληξη θα είχε και ο εν λόγω «φίλαθλος» αν δεν ήταν βουλευτής!
Από δω και στο εξής, η λύση για να αποτραπεί η βία και τα επεισόδια από τα γήπεδα είναι να υπάρχει ένας βουλευτής σε κάθε γήπεδο και όποτε το κρίνει απαραίτητο, να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο για να αποτρέπει εκδηλώσεις βίας της κερκίδας…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: