Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Απολύσεις ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς!


APOLYSEIS
 Διάλεξε τη μέρα η επιχείρηση των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη για να δώσει ένα «μάθημα» στους υπαλλήλους της που τόλμησαν να συνδικαλιστούν. Τους έστειλε δικαστικό επιμελητή και τους μοίρασε απολύσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!
Όπως καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και το Σωματείο Εργαζομένων στα SUPER MARKET ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Ν. Πιερίας, η διοίκηση της επιχείρησης, αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση με το Σωματείο Εργαζομένων, προχώρησε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε απολύσεις περίπου ....15 εργαζομένων της που, όλως τυχαίως, είναι και μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζομένων στο νομό.
Ο στόχος λένε είναι προφανής: αφενός η τιμωρία όσων υπαλλήλων συμμετείχαν στο Σωματείο και αφετέρου ο εκφοβισμός όσων σκέφτονταν να εγγραφούν στο Σωματείο.
Εξάλλου, οι σχέσεις οργής της επιχείρησης με το συνδικαλίζεσθαι των εργαζομένων της έχουν ιστορικό προηγούμενο. Πριν μερικά χρόνια, είχε προχωρήσει σε απολύσεις των ιδρυτικών μελών του υπό ίδρυση τότε Σωματείου, προκειμένου αποτρέψει την ενοχλητική παρουσία του, αλλά είχε αναγκαστεί, με δικαστικές αποφάσεις, να τις ανακαλέσει. Σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιχειρεί φαίνεται να τακτοποιήσει τους παλιούς λογαριασμούς της με τους «απείθαρχους» υπαλλήλους της.
«Πληροφορούμαστε ότι θα υπάρξει και συνέχεια, αλλά δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε», αναφέρουν οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Εργαζομένων, που καταγγέλλουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και καλούν το Υπουργείο Εργασίας (ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας και Ν. Ημαθίας) να παρέμβει άμεσα και να επιβάλλει την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
(Πολιτεία )

Δεν υπάρχουν σχόλια: