Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας Θεσσαλονίκης μετά το κλείσιμο των Τεμπών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας Θεσσαλονίκης μετά το κλείσιμο των Τεμπών.



-Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης ανακοινώνεται ότι λόγω μη εκτέλεσης των εργασιών και αποκατάστασης της κυκλοφορίας, η οποία είχε διακοπεί συνεπεία κατολισθήσεων που έλαβαν χώρα την 14 & 16-12-2009 εντός της κοιλάδας των Τεμπών, από την 00.01΄ ώρα του Σαββάτου 19-12-2009 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός και συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή 17-1-2010, θα εκτελούνται εργασίες απομάκρυνσης των αποκολληθέντων τμημάτων από το βραχώδες πρανές του Κισάβου.
-Καθ’ ολόκληρη τη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί παντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τη Χ.Θ. 398+800 μέχρι τη Χ.Θ. 360+200 (Κόμβο Συκουρίου).
- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ως ακολούθως:.........





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

1) Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα και τα φορτηγά αυτ/τα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, που θα προέρχονται από τη Θεσ/νίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης ( Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ.Θ. 445+000 Π.Α.Θ.Ε.) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον Α/Κ Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας –Θεσ/νίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Συκουρίου.

2) Όλα τα φορτηγά αυτ/τα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία, που θα προέρχονται από τη Θεσ/νίκη, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ κόμβο του Κλειδίου Ημαθίας (Χ.Θ. 474+500 Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδός) – Κοζάνη και από εκεί μέσω της Ε.Ο. Κοζάνης -Ελασσόνας – Τυρνάβου –Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον Α/Κ Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας –Θεσ/νίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Συκουρίου.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

1) Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα φορτηγά αυτ/τα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Συκουρίου (Χ.Θ. 360+200 Π.Α.Θ.Ε.) προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας και στη συνέχεια μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας –Θεσ/νίκης έως τον Α/Κ όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας - Αγίου Δημητρίου – Κατερίνη και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. προς Θεσ/νίκη.

2) Όλα τα φορτηγά αυτ/τα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται επίσης από τον Α/Κ Συκουρίου (Χ.Θ. 360+200 Π.Α.Θ.Ε.) και θα ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο μέχρι το Μικρό Ελευθεροχώρι και στη συνέχεια μέσω Κοζάνης – Εγνατία Οδού θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. κόμβο του Κλειδίου Ημαθίας, προς Θεσ/νίκη.


3)Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.ΑΘ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας – Αγιάς – Αγιόκαμπου – Βελίκας - Κόκκινου Νερού – Στομίου - Ομολίου, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προε Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.]

-Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και κυκλοφοριακών συμφορήσεων προτείνεται η έγκαιρη χρησιμοποίηση εναλλακτικών διαδρομών
-Από την Υπηρεσία μας, σε επίκαιρα σημεία του νομού Θεσ/νίκης, θα διατεθούν ρυθμιστές τροχονόμοι, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: